|
|
|
31-08-2008, 21:27
|
#1
|
Supermedlem
Medlem siden: Sep 2005
Meldinger: 909
|
Noen som orker å være med på en middagstråd?
Blir kanskje mange av de etterhvert, men jeg trenger virkelig noen ideer til middager for tiden. *matlei*
Så viss noen blir med blir jeg veldig glad.
I morgen skal vi ha fiskepinner, kokt ris, karrisaus, kokt blomkål og maiskolbe.
|
|
|
31-08-2008, 21:29
|
#2
|
Veteranmedlem
Medlem siden: Dec 2004
Meldinger: 4,542
|
Jeg er med.
I morgen skal vi ha hjemmelagede kjøttkaker og hjemmelaget potetmos.
__________________
Propellen januar 05
|
|
|
31-08-2008, 22:16
|
#3
|
Supermedlem
Medlem siden: Nov 2002
Meldinger: 649
|
har ikke vært inne her på lenge, men kan godt hive meg med her. I dag hadde vi linsesuppe og i morgen blir det ovnsbakt laksefilet med kokte poteter. Lager en liste over det vi spiser oftest:
pasta med røkelaks (og litt fløte og sitron)
potet/purresuppe
linsesuppe
ovnsbakt laksefilet med poteter
salatmiddag (salat, hvitløksbrød, kokte egg, stekt sopp, oliven, avokado og diverse andre rå grønsaker)
pizza (hjemmelaget såklart )
kylling og ris (landkylling - bryst eller lår, stekes i ovn)
pasta med rekesaus (av reker, hakkede tomater, løk, hvitløk, fløte, konjakk (som fordamper)
pasta med tomatsaus (av hakkede tomater, løk, hvitløk, revet gulrot, paprika, fløte)
torsk med poteter (ovnsbakt filet med litt hvitvin på og noen smørklatter, litt persille og hakket løk)
Vi bruker ikke så mye kokte grønnsaker (bortsett fra asparges og rødbeter til tider) men skjærer heller opp rå grønnsaker og setter frem mens middagen koker.
Glad for flere tips!
R
|
|
|
01-09-2008, 11:37
|
#4
|
Supermedlem
Medlem siden: May 2005
Meldinger: 575
|
Hiver meg med her. Syns alltid det er kjekt med litt mattips.
I går hadde vi hjemmelagede kjøttboller av lammekjøttdeig. Smaker kjempegodt. Hadde tomat/paprika-salsa til og fersk spaghetti. Det var godt. Kan legge ut oppskrift om noen vil ha
I dag er jeg og Lars Johan hjemme alene, og vi skal kose oss med pannekaker - hans valg. Men jeg er glad i det jeg også da
|
|
|
01-09-2008, 11:51
|
#5
|
Supermedlem
Medlem siden: Apr 2005
Meldinger: 1,474
|
Vi skal ha biff i dag, ikke vanligvis en mandagsmiddag men..
Bakt potet med rø mme,mais, kryddersmør
Salat med fetaost, sukkerterter, kikerter, agurk, issalat, rapidsalat,olje, salatnøtter, litt salt
Speltpasta
__________________
Storesøster 05
Lillebror 06
|
|
|
01-09-2008, 12:15
|
#6
|
Supermedlem
Medlem siden: Mar 2005
Sted: Grimstad
Meldinger: 1,084
|
Idag skal vi ha spaghetti med hjemmelaget kjøttsaus med svinekjøttdeig oppi.
__________________
STOLT tobarnsmor til Marius aug 05 og Tobias 28.07.07
|
|
|
01-09-2008, 12:19
|
#7
|
Æresmedlem
Medlem siden: Jan 2005
Sted: Rogaland
Meldinger: 18,901
|
Det blir mye pasta her hos oss.
-Pasta med kylling, hakkede tomater, grønnsaker og reven parmesan.
-Pastasalat med hjemmelaget foccaccia til.
-Pasta med hjemmelagede kjøttboller (karbonadedeig, krydder, urter og reven parmesan. Enkelt og godt!)
-Båtpoteter med vårløk, mais, paprika, sprøstekt bacon, revet ost og rø mme til.
-Kylling og ris. Poden liker kyllingen panert: skjærer kyllingfilet i biter, og panerer i en pose med mel, salt og krydder i. Stekes i varm olje.
-Fiskeboller med hvit saus, poteter, gulrot, brokkoli og makaroni
-Lasagne. Bruker hakkede tomater i tomatsausen og lager ostesaus med parmesan.
-"Salatbar". Setter frem pasta, grønnsaker av diverse slag, kokte egg, kjøttrester (pølser, kylling, karbonader osv), fetaost, og så kan man blande selv.
-"Fiskepinner med alt" Poden har komponert: fiskepinner, spaghetti, oppskåren agurk og tomat, maiskolbe, og reven ost. Han laget denne retten i barnebufféten på Sunwing i sommer. Herlig.
I dag blir det svinefilet med stekt ris til.
__________________
“God, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference.” Reinhold Niebuhr
Hjertemamma med hjertebarnet'05 Støtt LHL!
|
|
|
01-09-2008, 13:08
|
#8
|
Supermedlem
Medlem siden: Sep 2005
Meldinger: 909
|
Her var det mye godt!
Dere som lager hjemmelagde kjøttboller. Bare blander dere karbonadedeigen med krydder, eller må man spe den som man gjør med kjøttkaker?
|
|
|
01-09-2008, 13:16
|
#9
|
Æresmedlem
Medlem siden: Jan 2005
Sted: Rogaland
Meldinger: 18,901
|
Sitat:
Opprinnelig postet av Milea
Her var det mye godt!
Dere som lager hjemmelagde kjøttboller. Bare blander dere karbonadedeigen med krydder, eller må man spe den som man gjør med kjøttkaker?
|
Bare blander karbonadedeigen med krydder og reven parmesan, og blander forsiktig sammen. Former små boller med en skje, og steker på middels varme.
__________________
“God, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference.” Reinhold Niebuhr
Hjertemamma med hjertebarnet'05 Støtt LHL!
|
|
|
02-09-2008, 00:24
|
#10
|
Supermedlem
Medlem siden: May 2005
Meldinger: 575
|
Sitat:
Opprinnelig postet av Milea
Her var det mye godt!
Dere som lager hjemmelagde kjøttboller. Bare blander dere karbonadedeigen med krydder, eller må man spe den som man gjør med kjøttkaker?
|
Oppskrift på lammekjøttboller
olivenolje
1 rødløk, svært finhakket
500 g ferskkvernet lammekjøtt
1 stort egg, sammenvispet
2 ts ferskpresset sitronsaft
1/2 ts malt spisskummen
en klype kajennepepper, etter smak
2 ss svært finhakket frisk mynte
salt
pepper
1. Varm 1 ss av olivenoljen i en stekegryte over middels varme. Tilsett løk, og stek i 5 minutter under konstant omrøring til den er myk, men ikke brun.
2. Ta gryten av varmen, og sett den til avkjøling. Rør løken sammen med lammekjøtt, egg, sitronsaft, spisskummen, kajennepepper, mynte, salt og pepper i en stor bolle. Kna ingrediensene sammen med hendene. Stek en liten prøvebolle, og smak om det må tilsettes mer krydder.
3. Dypp hendene i vann, og trill 60 små boller med omkring 2 cm diameter. Legg bollene på en stekeplate, og avkjøl i minst 20 minutter.
4. Når du er klar til å steke bollene, varmes litt olivenolje i en eller to store stekegryter (nøyaktig mengde avhenger av hvor mye fett det er i lammekjøttet). Fordel kjøttbollene i et enkelt lag i bunnen av gryten, men ikke fyll den for full. Stek kjøttbollene over middels varme i 5 minutter, til de er brune på utsiden, men fremdeles rosa inni.
Fant oppskriften i en Tapas-oppskriftbok. Og har lagd den flere ganger. Blir veldig gode. Veldig godt med god tomatsaus til.
|
|
|
|
|
Diskusjonsverktøy |
|
Visningsmodus |
Linjærmodus
|
Regler for innlegg
|
Du kan ikke starte nye diskusjoner
Du kan ikke svare på meldinger/diskusjoner
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke redigere meldingene dine
HTML kode er Av
|
|
|
Alle tider vises som GMT +1. Klokka er nå 19:49.
|