Se hel versjon : Oppskrift på dajmkake?
Tidligere bruker
08-05-2002, 12:08
Har du det?
Orker du å dele den med meg?
Ikke skal vi ha dåp eller konfirmasjon, men av og til blir bare søtsuget så stoooort!:)
Var hos svigermor og kapra den oppskrifta for noen uker siden.:D Hun lager bare verdens beste daimkake altså!:nam: Prøvde å lage den selv for et par uker siden,og den ble SÅÅÅ god!:)
Så her kommer oppskrifta:
BUNN
3 eggehviter
2 1/2dl sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
Pisk eggehvitene til de er stive,ha i sukker og vanilje sukker og pisk litt til.
Stekes på 150*C i ca 1 1/2 t. (Kan variere fra ovn til ovn,men hvis du banker lett på marengsen og den høres hul ut,da skal den være ferdig.)
KREM
1/2 liter fløte
150gr sukker
3 eggeplommer (+1 el 2 egg)
2 doble daim
1/2 dl sterk kaffi
Stivpisk fløten.Pisk egg og sukker og bland i fløten.
Knus daimen og ha den i sammen med kaffien.
ha kremen oppå marengsen og sett kaka i fryseren.
I den egentlige oppskrifta står det kun eggeplommer i kremen,men det er litt vanskelig å piske eggeplommer,så svigermor pleier å ha i et egg eller to i tillegg.Og det blir ikke mindre godt av det altså.:D
Lykke til!:)
Her er Eirill sin oppskrift på daimkake. Linken finner du her (http://www.nybaktmamma.com/plassen/showthread.php?s=&threadid=119&highlight=daimkake)
Daimkake
Bunn:
3 eggehviter
120 gr (1 1/4 dl) sukker
120 gr (2 dl) malte mandler
Pisk eggehviten nesten stiv. Tilsett sukker og pisk stivt. Rør forsiktig inn mandlene.
Helles i bakepapirkledd springform, 24 cm.
Stekes på 180 grader, ca 30 minutter.
La bunnen avkjøle litt før papiret trekkes ut.
Fyll:
3 eggeplommer
140 gr(1 1/2 dl) sukker
2 ss sterk kaffe eller likør(Jeg bruker Baileys, Sheridans eller cognac. Schkål!
5 dl fløte
1 stor Daim, hakket
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett kaffe eller likør.
Pisk krem av fløten.
Bland alt lett sammen.
Legg bunnen tilbake i forma, og hell fyllet over.
Dekkes med lokk eller folie før du setter kaka i fryseren.
Pynt:
1 stor Daim, hakket
eller Daimkuler.
(Ikke pynt kaka før den er frossen, det gjorde jeg første gangen jeg laga den! Alt forsvant selvfølgelig ned i kaka!)
Lykke til!
6 eggehviter
1-1 1/2 dl sukker
150gr malte mandler
Fyll: 1 1/2 dl sukker
6 eggeplommer
1pk fløte pisket til krem
2store eller 3 små dajm,hakket.
Pisk eggehviten stive,bland i sukker og pisk ytterligere noen minutter før mandlene vendes inn i marengsen.stek bunnen ved 150 grader i 30-40 minutter.Avkjøl.
Lag eggedosis av egg og sukker.Ha så i hakket sjokolade.
Behold bunnen i springform,og dekk den med fyll.
Pynt så med mer sjokolade.
Frys kakken-gjerne 1 døgn.
Kathrin som bare elsker Dajm-iskake:hjerter: :hjerter:
Tidligere bruker
08-05-2002, 13:24
Superkjapp og supergrei e' dokker!
Tusen takk!!!!:)
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.