PDA

Se hel versjon : oppskrift på lokomades? (selini???)


morkel
28-05-2002, 22:16
Siden jeg har en gresk bestefar er jeg altså blitt spurt om oppskriften på noen smultringlignende greier som altså heter lokomades. Kan jo be han ringe til søstrene i Hellas, men det blir så omstendelig føler jeg... så er det noen som vet?? Selini kanskje???

hilsen morkel

Numbiss
28-05-2002, 22:39
Her er en oppskrift som jeg fant på nettet (http://w1.903.telia.com/~u90302422/grekiska_matratter.htm)

250g mjöl
10g jäst
½tsk salt
3/4 tekopp ljummet vatten
matolja

Blanda allt till en lös deg, låt den jäsa 1½ tim i kylskåp, klicka ner små degklickar i het olja tills de är gyllenbruna. Ät dem genast med varm grekisk honung, kanel och vaniljglass och njut!!


Og en annen oppskrift finner du her (http://www.eatgreektonight.com/recipes/desserts/loukoumades.html)

Og enda en oppskrift til slutt... (http://www.bbonline.com/ny/hoosick/recipe1.html)

Nender
28-05-2002, 22:48
Jeg fant oppskriften på "Loukoumàdes" i en liten gresk kokebok jeg har.

(ca 30 stk)

INGREDIENSER
1/2 pk tørrgjær
200 g hvetemel
en klype salt
2 1/4 dl lunkent vann (40-45 grader)
olje til fritering

PYNT
flytende honning (helst gresk timianhonning)
malt kanel
perlesukker

FRAMGANGSMÅTE
1) Sikt melet i en bolle og tilsett salt og tørrgjær. Bland godt. Tilsett vannet og rør til en jevn deig. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted i ca en time.

2) Varm frityroljen til det bruser rundt en trepinne som stikkes ned i den. Drypp teskjestore biter av deigen rett ned i oljen, omtrent seks om gangen. Dypp teskjeen i kaldt vann, så deigen ikke fester seg på den. Smultbollene svulmer opp og stiger til overflaten nesten med en gang. Snu dem og ta dem opp med hullsleiv når de er gylne. La dem renne av på kjøkkenpapir. Drypp honning på loukoumàdesene og dryss på kanel og perlesukker. Server dem helst nystekte.


:nam: Håper bestefaren din blir fornøyd!

morkel
29-05-2002, 01:00
Jeg blir helt imponert, jeg...
Tenk å få svar så fort!
Tusen takk jenter!!