PDA

Se hel versjon : Raske middager!


Koni
11-04-2002, 09:20
Hei jenter!

Inspirert av Magicas innlegg på Generel diskusjon om hva folk spiser til middag, var der igrunnen mange ting som virket fristende, men som jeg ikke er vant å lage, og heller ikke kan oppskriften på. Derfor fant jeg ut at vi kunne jo ha et middagsoppskrifts"galleri" (dog uten bilder), hvor folk kan legge ut oppskrifter på et-par-tre middager de er glad i å lage, som vi andre kan få smake også!

Her er noen av mine "spesialiteter": (litt store oppskrifter, vi er jo mange)

Pasta med Creme Fresh:
600 gr. kjøttdeig, stekes (m/ grillkrydder)
8-10 champingjonger, skives, freses (m/ grillkrydder) sammen med
1 rød paprika i strimler,
1/2 grønn paprika i strimler og
1/2 gul paprika
Løk etter ønske
Det hele vendes sammen i en gryte/ høy stekepanne
Rør inn 2 bx. Creme Fresh og 1 stor ss. lettrømme
Ha i litt salt (og pepper?)
La småtrekke i 10-15 minutter, rør av og til

Kok pasta etter anvisning, bruk helst fersk pasta, gjerne Tagliatelle.

Server med en grønn salat/ dressing og varme baguetter (gjerne m/ hvitløkssmør.


Lettsaltet torsk med fløtesaus
Lettsaltet torsk i skiver dampes/ trekkes på vanlig måte
Saus:
4 gulrøtter skjæres i tynne skiver
I pose (ca. 10-12) charlottløk strimles
sammen surres dette i godt med margarin i ca. 10-12 minutter til det er blankt (gulrøttene gjerne litt lenger enn løken)
Hell over ca. 5-6 dl. fløte og 1 stor ss. lettrømme,
tilsett litt salt/ pepper og la det småtrekke i ytterligere 10 minutter (mens fisken trekkes)

Server med kokte poteter.


Pizza-baguetter (hurtig-hurtig)
600 gr. kjøttdeig, stekes
1 løk og
8-10 champingjonger, hakkes smått og stekes
Blandes med 2 poser Toro pizzasaus etter ønske
6 baguetter fuktes med vann og deles på langs.
Fyll pizzafyllet i og dekk (stapp!) med revet ost

Stekes (3 av gangen) i ca. 10 minutter på 200 grader, midt i ovnen. Hurtig, godt og lettvindt!


Gleder meg til å prøve noen av deres middagsretter!

:klem: fra Koni

Nome
11-04-2002, 10:23
Her en noen av mine favoritter :D

Wok med svinekjøtt;

Strimlet svinekjøtt
babymais
purre
vårløk
gulerøytter
brokkoli
chili
hvitløk
ingefær
krydder etter smak

3-4 dl kjøttbuljong
maisennajevning
soyasaus

kokt ris (med gurkemeie for fargen)

Stek først svinekjøttet og legg til siden
hakk opp alle grønnsakene og stek i wok på høy varme.
Når grønnsakene er varme og fortsatt litt sprø legger du kjøttet tilbake i woken. Tilsett buljongen, krydder, hvitløk, soysaus (2 ss eller mer), bittelitt ingefær. Kok opp, tilsett jevningen så sausen får en litt tykkere konsistens.

Legg opp ris på en tallerken, ha over wokgrønnsaker og kjøtt, og øs litt saus/kraft over! Nammenam dette her asså.

Lasagne;

500 g kjøttdeig
2 løk
400 g hermetiske tomater
2 dl kjøttbuljong
1 ss mel
krydder
hvitløk

pastaplater

3 ss smør
4 ss mel
8 dl melk
2 dl ost
salt pepper

Finhakk løk og stek på middels varme til den er blank (ikke brun).
Ha i kjøttdeig som skal stekes til den er gråaktig sammen med løken. Dryss over melet, tilsett tomater og buljong. Hakk opp hvitløk og ha oppi, krydre etter smak. Kokes med lokk i ca 10 minutter.

Smelt smøret, tilsett mel, spe med melk. Kok opp under omrøring så ikke sausen brenner seg, småkoke i 5 minutter. Mot slutten av koketiden tilsett osten, og smak til med salt og pepper.

Legglagvis kjøttsaus, ostesaus og pastaplater i ildfast form. Dryss ca 100 gram ost på toppen og stek i ovnen på 225-250 grader i ovnen i ca 15-20 minutter.

Serveres med salat og godt brød. Anbefales!

Raskt og lettvint for ikke-mat-lagere;

Pasta
En pose pastasaus med ost og urter
en pk bacon

Kok pasta
kok sausen
stek bacon oppskjært i mindre biter

Bland alt sammen i en bolle og server med hvitløksbaguetter eller lignende.

Dette var mitt bidrag :D

Marry
11-04-2002, 13:12
Spinat saus (til pasta)
Pasta feks ;penne

450g frossen spinat
1 boks creme fresh
3 kjøttbuljong terninger
1 fedd hvitløk
1 dl melk
2 ss maizena
3 ss vann
salt og pepper

Kok pasta.
Tin spinat i en kjele.Tilsett melk,hvitløk og buljong terninger.Lag jevning av maizena og vann.Ha i jevning til sausen har fått jevn, grøtete konsistens.
Kok i 5 min.Ha i creme fresh og kok opp igjen.Salt og pepper etter behov.
Server med revet ost til.
Denne spiser vi MYE her i huset.

Thai wok (STERK!!)

Strimlet svinekjøtt (evt nakkekoteletter i biter eller annet billig kjøtt)
vannkastanjer i skiver
bambuskudd
små brokkoli biter
sopp
kokkos melk
sambal oelek
soyasaus
maizena
ris

Kok ris.
Stek kjøtt og grønnsaker i wokpanne (eller annen panne med høye kanter)
Ha i en boks kokkosmelk og 2 ss soyasaus.Lag jevning av maizena og vann.Ha i jevning til kokkosmelk sausen har fått "hvitsaus konsistens".
Ta i 1 el 2 ts sambal oelek, alt etter som hvor sterk mat du liker.Den bør ikke koke etter at man har hatt i sambal oelek, den blir nemlig sterkere jo lenger du koker.
Dette er min favoritt
:D

Magica
11-04-2002, 23:07
Etterlyser flere fiskeretter! Jeg spiser aldri fisk jeg. Men har veldig lyst. Men aner ikke hvordan jeg skal lage noe godt...

Kommer sterkere tilbake med egne oppskrifter...

kristi
11-04-2002, 23:48
Prinsefisk
------------
Du trenger:
Hyse- el. torske fileter
mel (bland med salt og pepper i en pose)
Kvitsaus (margarin, mel og melk)
poteter
grønnsaker (vi bruker gulrot)

Del filet i biter
Legg filetene i posen med melblanding, til de er full av melblanding, legg de på stekepanna å stek til de er litt brune (skorpa er brun).
Når alle er ferdigstekt, hell litt vann over (blir en god sjy).
Lag hvitsaus mens fisken står å godgjør seg.


Røyka torsk
---------------
trekk fisken
skjær opp bacon i biter og fres på panna
lag hvitsaus
med poteter og grønnsaker er dette kjempenam!!


Fisk i ovn
------------
Denne er lørdags kos å KJEMPEGOD!!
Lett og lage, tar bare ca 30 minutter (avhenger hvor mye man lager)
Du trenger:

Ørret/laks/breiflabb
Rømme
Matfløte
1 Paprika
1 Purreløk
Poteter el. ris
Ost

varm ovnen til ca. 180 grader

Her kan du bruke :
laks, ørret el. breiflabb (sikkert god med annen fisk også!)

Legg fisken i ildfast form (Husk å salte og peppre)
Bland matfløte og lettrømme i en bolle,
Hakk en paprika og en purreløk og bland i fløten/rømmen
Hell dette over fisken i langpanne
Sett det i ovnen på midterste rille.
Ha på ost ca 10 minutter før det er ferdig.

Server med kokte poteter eller ris.

Selv våre venner som HATER fisk, ELSKER denne!



!!!LYKKE TIL!!!

Shanti
12-04-2002, 01:37
2 løk
2-3 fedd hvitløk
2 purre
1 stor gulrot
1/4 sellerirot
alt dette surres i masse smør til grønnsakene er litt møre
50 g oliven
1 ss kapers
2-3 ss tomatpuré
1-2 laubærblad
salt, pepper, timian
ca. 300 g laks
1-1,5 liter fiskebuljong
Serveres med (seter-)rømmeklatt og godt brød; Utrolig godt!

Berglijot
12-04-2002, 09:23
Her er et par forslag fra meg...

Makaronigryte

400g kjøttdeig, steikes
1 løk, steikes
1 bx lettrømme
1 pk baconost
3 porsjoner kokt makaroni

Alt blandes sammen og legges i en ildfast form med ost på toppen.

I stekeovnen på 200 grader til osten er gyllen.

Serveres med salat og brød.



Risotto med kjøttdeigsaus

Pilaffris(1porsjon ) gang opp antallet du trenger

1ss olje
1 ts finhakket løk
1/2 dl ris
1-11/2 dl vann(avhengig av hvilken ris du bruker)
1 ts buljongpulver

1. varm oljen i gryta, svak varme
2. ha i løk og ris. Fres i 5.min, rør
3. hell på vann og buljongpulver, ta på lokk
4. kok på svak varme, se koketid på pakken

Kjøttdeigsaus (4 porsjoner)

1 løk
400 g kjøttdeig
1 bx knuste tomater
1 ts salt
1 krm pepper
1 krm paprika pulver
1 ts oregano eller basilikum
2ss tomatpure

stekles i margarin eller olje, 10-15 min

Blandes med risen i stor gryte.

Serveres med baguetter eller nan brød


Vet dere hva vi skal ha til middag i dag?? Konis pasta med creme fraiche... gleder meg :D

mvh

kristi
16-04-2002, 01:19
Dette spiste vi på fredag
(en panne på 9 liter, og ingenting igjen!)

(til 6-8 personer)
ca. 1 kg. Klippfisk
vann

25-30 poteter
3 store løk
5 stk. cayannepepper (spansk pepper)
2 bokser hermetiske tomater
2 bokser pimientos (hermetiserte paprika)
2 ss. tomatpurè
4dl olivenolje (ekstra virgin)
3-4 fedd hvitløk
ca 7 dl. vann



Vann fisken ut i et døgn, skift vann 2-3 ganger i løpet av det døgnet.

Rens fisken for skinn, skjær den i mindre stykker, og trekk den nesten ferdig.

Skjær potetene og løken i tynne skiver.

Brenn av oljen (den er ferdig når det breser hvis du har en tresleiv nedi oljen) når den er ferdig har du nedi hvitløken å lar den brese av seg for så å ta den utav igjen.

Ha i ingrediensene lagvis (begynne med poteter, løk, fisk, så hermetiske tomater, pimientos)

Tilslutt hell over vannet (jeg blander tomatpureen i vannet).

Drei i kjelen med jevne mellomrom så det ikke brenner seg.
NB: skal ikke røres i da blir den fort grøtete!

La koke på svak varme i ca 11/2- 2 timer

Server med brød og smør

Lykke til!!

mona g
16-04-2002, 20:46
En skikkelig festgryte dette her....og lagd på et kvarter.

Del opp en grillkylling.
Stek sopp (så mye du har lyst på)
Kok ut pannen med litt vann etterpå....

Ha kyllingen, soppen og sjyen i gryte...
Tilsett et beger lettrømme og et beger matfløte (oi så sunt ;) )
La det koke en liten stund og "godgjøre" seg....
Server med ris og salat.

Er kjempedigg, må prøves...
Hilsen Mona og Kaja :baby:

Flis
17-04-2002, 18:37
Her var mye godt!!!

Her er en fiskesuppe..for de som har det travelt, eller som meg.., ikke er så flink å lage mat..:uff:

Fiskesuppe ( 4 pers.)

2 poser med Lofoten fiskesuppe
1 pk matfløte, istedenfor melk
Gulrøtter
Krepsehaler, eller reker
Suppeboller
Purre
Fisk....den du måtte ønske..
Musling
Tunfisk
Paprika

Hiv ikke krepsehalene og suppebollene oppi før på slutten.
Jeg pleier ikke å ha alt dette oppi på en gang, da blir det tjukt, men bruk det du selv ønsker og liker.

:)

Kaija
23-04-2002, 13:32
2 porsjoner

1/4 stor vannmelon
1 1/2 ts rødt chillipulver
1 krm. gurkemeie
1/2 ts stødt koriander
1 ts hvitløkspure´
litt salt
2 ss olje
1/4 ts spisskumfrø
2-3 ts sitron/limesaft
litt sukker

Del opp vannmelonen i store terninger og ta ut frøene. Mos ca. 2 dl av treningene til en tykk saft. Rør inn chilli, gurkemeie, koriander og hvitløkspure´og smak til med salt.

Varm oljen i en wok eller panne, ha i spisskumfrøene, vent i 20 sek. før du heller i melon og kryddersaften. Skru ned varmen og la saften syde i ca. 5 min. Saftmengden skal reduseres med 1/3. Ha i sukker og sitron/limesaft. Kok i 1 min.

Ha i vannmelonterningene og la dem koke på svak varme i 3-4 min. Vend dem så de dekkes av kryddersaften.

Vi pleier å servere med ris, hvitt brød og yoghurtsaus (raita)

Agurkraita:

2 dl yoghurt naturel
litt salt og pepper
1/8 stødt spisskum
1/2 ts sukker
min. 1 dl. skrellet og finhakket agurk
1 krm paprikapulver
1 ts finhakkede, friske korianderblader

Yoghurten piskes med gaffel. Tilsett evt. litt vann. Smak til med salt, pepper, spisskum og sukker. Vend agurken inn. Bland godt og pynt med paprika og koriandreblader før servering.

Kaija

MonAmi
23-04-2002, 13:39
Matgalleri ja. Velbekomme! :D

Koni
23-04-2002, 15:02
Puff: Du kunne jo hivd inn en oppskrift også daaa! :???:

Tenk på alle oss som lurer på hva Puffer spiser ! :uff: :eek: :cool:

Klemmers Koni

MonAmi
23-04-2002, 15:15
Hva Puffet spiser:

Kok suppekjøtt et par timer med en bouquet garni (ikke nødvendig).
Ta ut kjøttet og bruk dette til hovedretten sammen med sursøt saus og kokte pottiser. Noe av kjøttet beholder jeg i suppa.
Kok suppen videre med hakkede gulrøtter og purre. Gjerne litt kål eller kålrot også hvis du har.
Lag medisterboller direkte i suppen. Bruk en kakesprøyde uten tut, så blir de runde og fine.
Lag hvite boller av smør, mel, egg, salt, pepper og litt sukker (muskat for de som liker det). Bruk litt av kraften i egen kjele og lag fine små kuler med kakesprøyeposen eller en teskje. Disse må ikke kokes før de er ferdige (trekkes noen få minutter), ellers blir de grøt du kan servere minsten.

Nam nam :)
Spiser sånn suppe minst en gang i uka vi. :nam:

karic
23-04-2002, 16:25
Jeg slenger meg med her med en oppskrift jeg fikk av min svigerinne og svoger. Kjempegod og det meste kan gjøres i stand på forhånd.

Kyllingform.

Fløtegratinerte poteter (hjemmelagede)
Kylling
Bacon
Paprika
Vårløk
Mais
Og andre ting man føler for å bruke.

Fløtegratinerte poteter stekes i ca 45 min v ca 200 g, avhenig av hvor tykt lag det ligger i. Husk å røre innimellom ellers kommer en udelikat brun skorpe. (Del potetene i tynne skiver, del en løk og noen fedd hvitløk alt etter smaken. Bland dette i langpanna og krydre m salt og pepper. Hell over fløte eller fløtemelk avhengig av hvor fet dere vil ha det.)

Rens kyllingen og del den i strimler. Stek baconet lett brunt. Ha kyllingen, baconet og de grønnsaker dere føler for på toppen av potetene, krydre med det krydderet dere liker, og sett det inn i ovnen. Kjempegreit å gjøre i stand på forhånd hvis dere skal ha gjester eller noe. Beregn like mye til hver enkelt som du ville gjort med annen mat.

Håper dette hørtes godt ut for noen, for dette er en av våre favoritter. Nam nam.

Carmen
26-06-2002, 11:16
Jeg legger ut to oppskrifter her som en begynnelse, så kan kanskje flere mammaer komme med oppskrifter på middag som er raskt å lage?

Potetform med pølser (2-3 porsjoner)

1 pose potetmos (lages etter pakken)
1 egg, has i potetmosen
1/2 finhakket løk (den sløyfer jeg pga Veslas mage)
2 middagspølser
2 ss ketchup
2 tomater i skiver
1/2 ts oregano (jeg bruker pizzakrydder)
4 ss revet ost

Legges i ildfast for i rekkefølgen. Stekes midt i ovnen 225 grader i ca 15-20 min

Denne retten kan jeg lage klar på morgenen når Vesla tar formiddagsluren sin, setter den i kjøleskapet med plast over, så steker jeg den til maddagstid. (husk å avkjøle potetmosen først så det ikke damper i kjøleskapet!)


Favorittpasta (2 porsjoner)

300 g strimlet svinekjøtt, stekes i olje
100 g peperoni i skiver
1 gul paprika
1 liten purre (den sløyfer jeg)
3 fedd hvitløk (sløyfer jeg også)
1 beger creme fraiche
2 dl buljong (blander jeg med buljongterning)
2 ss persille (jeg bruker ikke fersk)

1. stek kjøtt og peperoni
2. ha i paprika, purre, hvitløk, stek litt
3. Tilsett creme fraiche og buljong, kok i 2-3 min. Smak med pepper, dryss over persille (som jeg lar koke ilag med det andre siden jeg ikke bruker fersk)

serveres med pasta og salat.

Denne tar bare 20 min å lage! Sett på spagetti å koke først, for det tar lengst tid.


Håper andre kan komme med tips, for eller blir det veldig kjedelig middag her framover...

supadriv
26-06-2002, 11:45
Bakte poteter med stekt bacon, rømme og salat er kjempelettvint og smaker godt om sommeren!

Må forresten prøve den potetretten din!

Hummingbird
26-06-2002, 12:05
Fiskepuddingpyttipanne ;)

2 porsjoner:
1 rund fiskepudding (400g)
1 liten purreløk
5 ferske champignoner
salt og pepper
annet krydder etter ønske (sitronpepper er godt til fisk!)
poteter, pasta eller ris

Kutt alle ingrediensene i småbiter, stek i panne med litt margarin. Smak til med salt og pepper, evt. annet krydder. Serveres med poteter, pasta eller ris. Det tar like lang tid å lage som det tar å koke potenene ;)


Omelett 1:

2 porsjoner:
5 egg
ca 3 ss melk eller vann
salt og pepper, evt. krydder.

1 løk
1 paprika
5 ferske champignoner
litt kjøtt, f.eks en halv boks piknikskinke

Kutt løk, paprika, champignoner og kjøtt i småbiter. Stek løk i en stekepanne, ha så i champignonene. Ha i kjøttet, paprikaen skal i like før eggene. Miks egg, melk og krydder. Hell eggeblandingen over resten. Stek til omeletten er stiv oppå, det er en fordel med lokk på panna. Serveres med brød til.

Omelett 2:

2 porsjoner:
5 egg
ca 3 ss melk eller vann

3 skiver salami
1 tube smøreost
salt og pepper, evt. krydder.

Miks egg,melk og krydder. Stek i en stekepanne til den er stiv oppå. Klem ut smøreost på halve omeletten. Skjær/riv salamien i mindre biter og spre dem utover halve omeletten. Brett den andre halvdelen av omeletten over den med fyll, og server straks med brød til...

Itherska
26-06-2002, 20:58
Imårra blir det bakt potet..... Nam nam:p

Marsmamma
26-06-2002, 21:43
Fiske bolle grateng.

Del fiskebollene i to legg dem i et lag i bunnen av en ildfast form.
lag hvitsaus (smelt smør i en kaserolle tilsett mel til det blir som en melete deig spe med melk og krafta fra fiskebollene RØR hele tiden.)
stivpisk 3 eggehviter å ha plommene i sausen

Elt forsiktig de stivpiskede eggehvitene inn i hvitsausen å hel blandingen over fiskebollene

jeg pleier å ha ost på toppen før jeg gratinerer men man kan også bruke brød eller kavring.

Gratiner i ovnen ved ca 200 grader i ca 30 minutter

server med kokt potet og makaroni om du ikke velger å ha makaronien også i hvitsausen

Denne går det ann å eksprimentere med å tilsette det man måtte ha å ta av bland dette i sausen før du elter inn eggehvitene

Har selv brukt både purre mais og sopp av ulikt slag

Lykke til

Nam nam

Trulte1
26-06-2002, 23:49
Jeg er ikke så avansert i matveien, men her kommer i alle fall 3 veldig enkle og raske oppskrifter:


Lettvint spaghetti:

Spaghetti
Margarin/olje
Tomatpure
Kjøttboller

Kok spaghetti, tøm av vannet og bland i litt margarin eller olje. Bland inn tomatpure etter smak. Rør inn kjøttbollene og krydre etter smak og behag. Varmes litt på plata, legg på lokk og la kjøtttbollene bli varme.


Spaghetti med kjøttsaus:

Spaghetti
Margarin/olje
Kjøttdeig
Løk
1 pk. Toro tomatsaus
1 pk. Toro spaghettisaus

Kok spaghetti, tøm av vannet og bland inn litt margarin eller olje.

Finhakk løken og stek den sammen med kjøttdeigen. Kok opp tomatsaus og spaghettisaus etter anvisningen på pakkene (kokes i samme gryte). Bland inn kjøttdeigen og løken


"Restepanne"

Her kan man variere i det uendelige men jeg bruker stort sett disse ingrediensene

Kokte poteter
Purreløk
Mais
Champignong
Pølser

Kutt alle ingrediensene i passe store terninger. Alt skal stekes i en stekepanne. Begynn med potetene, løken og pølsene (og soppen dersom du bruker fersk). Når dette er nesten ferdig tar du i soppen og maisen. Krydres etter smak. Når alt er gjennomvarmt er det ferdig.

Kan godt serveres med speilegg på toppen

Susanne_Mari
27-06-2002, 00:15
Du trenger:

- 300 - 400 gr kjøttdeig
- en halv boks hakket hermetiske tomater
- 1 ss tomatpure
- en middels stor rå potet
- en halv løk (den sløyfer jeg, bruker løkpulver for å få frem smaken)
- spaghetti til 3-4 porsjoner


Slik gjør du:

Del poteten opp i terninger.

Steik kjøttdeigen til den er nesten ferdig. Bruker du løk; steik den gyllen og deretter tilsett kjøttdeigen.

Hell deretter i tomatene, og tomatpureen. Smak med salt og pepper.

Sett så spagettien på koking.

La kjøttsausen putre til spaghettien er ferdig. Hvis sausen blir tørr så er det bare å tilsette litt vann.

Når spagettien er ferdig; tøm ut vannet og hell spagettien tilbake i kasserollen. Hell deretter kjøttsausen oppi spagettien. Sett på svak varme i ca 10-15 min under lokk.


Dette er ca 2-3 porsjoner.

Dette må prøves! Det er bare så nydelig!

Susanne_Mari
27-06-2002, 00:20
OOOPS!!

Glemte selvfølgelig noe:

1 boks hakket champiniong. Helles samtidig som kjøttsausen oppi spagettien!

Lykke til.

Nome
27-06-2002, 10:11
Da vi allerede hadde ei side med samlede middagsoppskrifter slo jeg denne diskusjonen med den første som Koni laget.