PDA

Se hel versjon : Pai!


Fomlefisken
30-06-2002, 00:01
Smakte ost og skinke-pai i dag :nam: .

Pai var kjempegodt jo! Noen med en god paioppskrift?

:nam:

Mumrik
30-06-2002, 00:05
Jeg pleier å kjøpe en pakke med "paibunnblanding" i butikken. Bak på den står det forslag til fyll og hva som skal være i eggeblandingen. Sleng oppi det du liker best og hell eggeblandingen over. Litt ost på toppen og du er i mål. Dette ble vel ikke en oppskrift nei, men et TIPS - det kan vi kalle det.;)

Nå fikk jeg fryktelig lyst på pai..:uff:

spent
30-06-2002, 10:37
Pai deig kan faktisk lages bare av smør og mel, enkelt og greit. Husker ikke i farta, men det var i allefall 3,5 dl mel, og tror det var 150 g smør. Gå inn på www.tine.no. Det var der jeg fant oppskriftene på pai :) Bunnen ble sprø og god :) Fylte med det jeg hadde i kjøleskapet, men ost og skinke er favoritten da.

Hampus
30-06-2002, 11:12
Tacopai!

Paibunn:

50 gr smør
1 1/2 dl vann
4 dl mel
2 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene til en fast deig. Så kjevler du den til rund og legger den i en paiform. OBS! Skal ikke forstekes i ovn!

Fyll:

ca. 500 gr kjøttdeig
1-2 gule løker
1 pose tacokrydder
4-5 dl creme fraiche eller lett creme fraiche
4 ss majonnes
riven ost

Skala og skive løken i tinne strimler. Bryn kjøttdeigen. Ha i løken. La det surre litt.
Ha oppi tacokryddene. Bland det godt. La det surre litt!
Ha kjøttdeigrøren oppi paiskalet.

Bland creme fraiche og majonnes sammen. Legg oppå kjøttdeigen.
Riv ost og legg på paien.

Stek mitt i ovnen på 200 grader i 20-30 minutter.

Servere med en grønn salat!

Denne paien er kjempegod og enkel og lage pga at bunnen ikke trenger og forstekes først! Kan varieres med fyllet!

:mervink:

malou
30-06-2002, 12:26
Sender deg oppskrift på to av mine favorittpaier

Provencepai
3 1/2 dl hvetemel
150 g smør
2-3 ss kaldt vann
Forstekes i 12 min ved 200 grader

Fyll:
150 g spørstekt bacon
10 soltørka tomater
20 svarte oliven
150 g fetaost
4 egg
3-4 ss vann
salt + pepper + krydder (provence, timian, oregano osv) etter smak.

Putt alt oppi paiskallet og hell eggeblandinga over. Stekes i 20 min til den er gylden.

Greskpai (vegetar)
Samme paibunn som over

Fyll:
200 g aubergine
200 g squash
1 gul løk
2 tomater
175 g fetaost
1 dl fersk hakka basillikum
1/2 ts salt + pepper
4 egg
2 dl creme fraiche
1 dl h-melk
Fres grønnsaker. Ha i tomater, ost og basillikum + krydder
til slutt. Putt alt opp i paiskallet og hell over eggeblandinga.

Stekes ved 200 grader i ca. 40 min.

Youm, youm!

Fomlefisken
30-06-2002, 15:12
Mmmmmmm...tusen takk for gode oppskrifter :nam:. Skjønner nå hvorfor pai ikke akkurat er slankende... ;)

Skal kjøpe meg paiform i morgen og sette i gang :cool: .

Noen flere med gode oppskrifter? :nam: