Se hel versjon : Italiensk pizzabunn...noen som har oppskrift?
Er jo litt utenfor tema, men jeg finner bare oppskrift på amerikansk pizzabunn (den tykke, luftige). Er det noen som har oppskrifta på italiensk pizzabunn (tynn)?
Vet ikke hvilken nasjonalitet min pizzabunn har, men her er ihvertfall oppskrifta:
- 8 dl hvetemel
- 2,5 dl vann
- olivenolje
- 1 pk tørrgjær
Heves en halvtime.
:)
Vet ikke om du så de pizzaene Lars Barmen laget i et av sine program. De pizzabunnene var i alle fall tynne, og her er oppskriften:
Ingredienser grunndeig
3 dl lunkent vann
1 dl olivenolje
1/3 pk gjær
1 ts salt
450 g hvetemel
Fremgangsmåte
Løs gjæren i lunkent vann, tilsett resten av ingrediensene og arbeid deigen godt sammen. La den hvile i 1 time.
Bak ut 4 bunner på ca. 2 mm. tykkelse, prikk dem med en gaffel og stek dem i ovn på 250 grader i 3 minutter.
:nam:
Annevenn
31-08-2002, 03:37
Det blir ca. 4 pizzaer av denne deigen, på str med en Grandiosa. Jeg doblet porsjonen, og stekte dem 4 minutter på full guffe i ovenen (min går bare til 240 grader), og frøs dem i en bærepose med matpapir mellom.
Så når vi blir "fysen" på noe godt, tar vi bare frem en pizzabunn, en pakke saus (lagde Barmen sin og frøs ned i porsjoner), og rasker sammen det vi har i kjøleskapet.
Her (http://www.nrk.no/mat/1398795.html) er linken til Barmens pizza-oppskrifter. Nam-nam!!!!
Denne oppskriften er tatt fra kokeboken Basic italiensk
TRINN FOR TRINN:
Til 1 stekebrett eller 2 pizzabrett.
300 g mel + mel til å forme, salt, 4 ss olivenolje, 1/2 pakke fersk gjær (21 g)
1 Ha melet i en bolle, rør inn 1 stor klype salt og oljen. Smuldre gjæren og la den løse seg opp i 150 ml lunkent vann under omrøring til blandingen har en jevn konsistens.
2 Rør sammen alt i bollen og løft deigen over på arbeidsbordet. Dryss litt mel over og kna deigen grundig til den er jevn og glatt. Eller til du ikke har mer kraft igjen i armene.
3 Legg deigklumpen tilbake i bollen dekk den til med et kjøkkenhåndkle og la den heve. Etter 30-40 minutter er deigen blitt dobbelt så stor som den var, og den er klar til å dekkes med pizzafyll og stekes.
Så mye tid må du beregne: 15 minutter (+ 30-40 minutter til heving)
Variant fra Syden:
400 g mel, 1 egg, 200 ml melk, 25 g gjær.
Deigen blir noe tykkere og luftigere.
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.