Se hel versjon : Hvordan tilberede høns?
Kjøpte høns på butikken i går. Den var frossen men har lagt i kjøleskapet i natt. Noen som har tips hvordan og evt hva jeg kan servere til? Har poteter og ris, div grønnsaker og rømme.
Hei
Her er en oppskrift:
http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift17046.asp
Her er enda flere:
http://www.budstikka.no/diverse/oppskrifter/index.php?cat=11&subcat=49
Og enda noen til:
http://www.matsiden.no/kokebok_kategori.asp?***_id=2
Masse godt å velge i her, men en klassiker er jo hønsefrikasse :nam:
Håper du finner noe du liker :jupp:
Al-Kemia
02-10-2005, 11:43
I tilfelle det ikke står i oppskriftene - slik deler du høne:
1) tin den.
2) Kjær av lårene - vri dem litt ut fra kroppen så ser du hvor det er greit å kutte. Brekk av lårhalsen om den er kødden.
3) Legg kniven på siden av brystbeinet og skjær løs kjøttet fra brystkassa. Om du får med deg ribbeina gjør det intet - du plukker dem lett av etterpå. Skjær slik at du får med deg vingen - knekk av skulderleddet om det tuller. Legg merke til at du får med deg hele brystfileten. Gjør ingenting om det blir to stykker da. Gjøres på begge sider
4) Flå dyret. Bare ta tak i skinnet og dra. Enkelte plasser er det hinner som holder huden på plass. Skjær over disse. Ikke bry deg med vingene - jeg synes det er alt for lite kjøtt til å bry seg.
Og sist: Du sitter nå igjen med et hønekadaver. Kok kraft på den - det er verdens beste buljong. Bare legg kadaveret i en kasserolle, fyll på med godt med vann og la koke i noen timer. Skum av. Frys ned. Fin kraft. :)
En god og kvass kjøkkenkniv er et must.
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.