Annevenn
01-12-2002, 16:32
Denne kaka fikk jeg hos ei venninne og måtte bare lage den i dag..... Er kjempegod, og fin for eggeallergikere!
Neste gang skal jeg prøve å bytte ut kanelen med kakao, og få rein sjokolade kake.
Og så er den lett å lykkes med!
Blir ei stor langpanne (ikke sånn liten), men oppskriften kan jo halveres. Jeg for min del deler den i biter, og legger den i fryseren.
KANELKAKE
250 g smeltet margarin, avkjøles
1 liter kefir
600 g sukker
800 g hvetemel
4 ts natron
6 ts kanel
Alle ingr. blandes.
Stekes i stor langpanne ved 200 grader, 25-30 min.
Glasur:
50 g smeltet marg.
2 ts kakao
250 g melis (jeg brukte mer, for å få stivere glasur og mer av den....)
8 ss kaffe (jeg brukte 6, syntes det holdt)
4 ts vaniljesukker
Lykke til alle sammen!
Neste gang skal jeg prøve å bytte ut kanelen med kakao, og få rein sjokolade kake.
Og så er den lett å lykkes med!
Blir ei stor langpanne (ikke sånn liten), men oppskriften kan jo halveres. Jeg for min del deler den i biter, og legger den i fryseren.
KANELKAKE
250 g smeltet margarin, avkjøles
1 liter kefir
600 g sukker
800 g hvetemel
4 ts natron
6 ts kanel
Alle ingr. blandes.
Stekes i stor langpanne ved 200 grader, 25-30 min.
Glasur:
50 g smeltet marg.
2 ts kakao
250 g melis (jeg brukte mer, for å få stivere glasur og mer av den....)
8 ss kaffe (jeg brukte 6, syntes det holdt)
4 ts vaniljesukker
Lykke til alle sammen!