PDA

Se hel versjon : Hva er å sautère?


LilleLeo
07-01-2006, 16:24
Skal lage en matrett i kveld, og der står det at kyllingbrystene skal sautères i en sautèringspanne.

Hva er å sautère? Jeg ha'kke peiling, for å si det mildt :himle:

Humle
07-01-2006, 16:46
Jeg tror sautere betyr å frese eller surre eller steke.. :jupp:

susse
07-01-2006, 17:37
Surre i smør

m^3
07-01-2006, 17:41
I Peppernet (http://www.peppernet.no/peppernet/Akademi/Matakademiet/gourmet_ordliste.html) sin ordliste står det:

Steke raskt i varm panne under risting eller omrøring.
Skiver av kjøtt, fisk eller grønnsaker skal få en gyllen, brun og litt sprø overflate.

stinems
07-01-2006, 17:54
Jeg føler meg ganske sikker på at det er å surre/steke i smør, uten at jeg er noe gourmet.. :skrape:

LilleLeo
07-01-2006, 21:35
Takk damer! Men er det noen som kan fortelle meg hva forskjellen er på en vanlig stekepanne og en sauteringspanne? :vetikke:

LilleLeo
07-01-2006, 21:36
Takk damer! Men er det noen som kan fortelle meg hva forskjellen er på en vanlig stekepanne og en sauteringspanne? :vetikke:

Tidl. bruker
07-01-2006, 22:33
Nå slo jeg opp i kokkeboka mi som jeg hadde på kokkeskolen og sautere betyr freses i smør eller olje.

S_i_A
07-01-2006, 22:50
Takk damer! Men er det noen som kan fortelle meg hva forskjellen er på en vanlig stekepanne og en sauteringspanne? :vetikke:

En sauterpanne er en stekepanne med høy kant - en slik:
http://www.matgleder.no/mg/public/getArticleThumbnail?ARTICLE_ID=1021481853968

Å sautere er å steke noe under konstant bevegelse, altså, det skal ikke brennes "skorpe" eller brunes, bare stekes til det blir en jevn, gyllen overflate.

En sauterpanne er glimrende til å lage saus som skal reduseres i, siden de høye kantene gjør at det ikke spruter så lett.

LilleLeo
07-01-2006, 23:34
Den samme meldingen som over kom enda en gang... Takker så masse for svar!
Stekepannen vi har ser noenlunde sånn ut. Og vi fikk oss et ypperlig måltid!! :D