PDA

Se hel versjon : Hvitløk..


Tyren79
15-02-2006, 12:23
Hvordan "skreller" dere hvitløk på en kjapp og grei måte egentlig..?:flau:

Skal lage kokkemor sin kyllingoppskrift idag,og der skal det være knust hvitløk i.. jeg holdt på ei stund for å få av alt skallet på de små båtene ja.. ble kuttet opp i småå biter da jeg ikke har sånn hvitløkspresse(er vel det man bruker for å knuse løken?):flau:

LilleVirre
15-02-2006, 19:06
Jeg bruker bare å skjære av endene, og så drar jeg av skrellet med kniven.

Jeg har hvitløkspresse, men jeg liker bedre å kutte de opp. Det blir mer smak av det da, for da presses ikke aromaen (? er det det tru :hm: ) ut.

Emmami
15-02-2006, 19:54
Kjøp Kinahvitløk neste gang, du, de har ingen båter, du bare skjærer av en passe stor bit. Pleier å knuse biten ved å legge flatsiden av kniven oppå og så slå til med håndbaken, og så hakker jeg litt.

AprilJenny
15-02-2006, 20:02
Istedet for å hakke hvitløken kan du rive den på rivjern;)

Bare husk å rive over noe, for det renner litt saft fra den..

CGJ
17-02-2006, 19:37
Skjær av den "harde" enden, rull hvitløksbåten mellomhardt mellom henda, og klem så på den enden du ikke har skjært. Da pleier skallet å løsne.

Marit77
21-02-2006, 08:26
Klem på hele båten med knivbladet. Skjær av ene enden. Da faller omtrent skallet av!
Det er uansett bedre å hakke hvitløk enn å bruke hvitløkspresse!