Se hel versjon : Hvitløk..
Hvordan "skreller" dere hvitløk på en kjapp og grei måte egentlig..?:flau:
Skal lage kokkemor sin kyllingoppskrift idag,og der skal det være knust hvitløk i.. jeg holdt på ei stund for å få av alt skallet på de små båtene ja.. ble kuttet opp i småå biter da jeg ikke har sånn hvitløkspresse(er vel det man bruker for å knuse løken?):flau:
LilleVirre
15-02-2006, 19:06
Jeg bruker bare å skjære av endene, og så drar jeg av skrellet med kniven.
Jeg har hvitløkspresse, men jeg liker bedre å kutte de opp. Det blir mer smak av det da, for da presses ikke aromaen (? er det det tru :hm: ) ut.
Kjøp Kinahvitløk neste gang, du, de har ingen båter, du bare skjærer av en passe stor bit. Pleier å knuse biten ved å legge flatsiden av kniven oppå og så slå til med håndbaken, og så hakker jeg litt.
AprilJenny
15-02-2006, 20:02
Istedet for å hakke hvitløken kan du rive den på rivjern;)
Bare husk å rive over noe, for det renner litt saft fra den..
Skjær av den "harde" enden, rull hvitløksbåten mellomhardt mellom henda, og klem så på den enden du ikke har skjært. Da pleier skallet å løsne.
Klem på hele båten med knivbladet. Skjær av ene enden. Da faller omtrent skallet av!
Det er uansett bedre å hakke hvitløk enn å bruke hvitløkspresse!
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.