PDA

Se hel versjon : Enda mer kalkunhjelp trengs!


Tidligere bruker
22-12-2002, 12:26
Vi skal også starte vår egen julaftentradisjon i år, og kalkunen skal kjøpes idag.

Stekingen er igrunn grei (tror jeg, har nemlig steketermometer dette året ;)), men så var det saus og annet tilbehør. Hva og hvordan pleier dere å lage alt dette? Hva slags grønnsaker er best? Hva slags saus? Jeg er ikke glad i fløtesaus heller...
Steker dere kalkun i "stekepose" eller bare rett i ovnen uten noen innpakking?

Kom igjen, kalkunglade damer, gi meg tips og råd nå ;)

Elisa
22-12-2002, 12:55
Det sitter termometer i kalkunen når du kjøper den, en sånn rød dings som spretter ut når fuglen er ferdig.
Vi bruker ikke stekepose, veit ikke om du får plass til den, jeg??
Vi bruker poteter, waldorfsalat, blomkål og broccoli,+ tomater og agurk til pynt.
Jeg lager sausen fra bunn: 2 ss. smør, 3 ss. hvetemel og kraften fra kalunen som røres i.
Du kan også bruke ferdigposer med saus som du blander kraften i, det er d. mange som gjør.

Kanskje du har sett dette, men jeg legger ved denne linken på
kalkun (http://www.nybaktmamma.com/plassen/showthread.php?s=&threadid=37944&highlight=kalkun) i allefall.

Lykke til!