Tove
25-12-2002, 22:33
Endelig husket jeg på den leverposteien :)
Leverpostei:
2 1/2 kg. svinelever
2 1/2 kg. spekk (eller litt mindre)
1 1/2 kg. svinekjøtt eventuelt kjøttfarse
200 gr. hv.mel
1 ts pepper
7 1/2 ts. salt
1 1/4 l melk
10 egg
Lever, spekk og kjøtt/farse males 2 ganger. Tilsett melet og krydderet og spe med melken. Tilsett eggene til slutt.
Det er lurt å steke en prøvekake i stekepannen for å sjekke om det er tilsatt nok salt. Helles i smurte former, og skal stekes i vannbad i ovnen, 150 grader i ca. 1 time (muligens litt lengre)
Vil også si at den samme røren kan brukes til å lage leverkaker, som dere bare steker i panna. Noe som er veeeldig godt til middag eller rett og slett på brødskive :) Bare prøv! :)
Lykke til, håper det vil smake..vel bekomme! :)
Tove
Leverpostei:
2 1/2 kg. svinelever
2 1/2 kg. spekk (eller litt mindre)
1 1/2 kg. svinekjøtt eventuelt kjøttfarse
200 gr. hv.mel
1 ts pepper
7 1/2 ts. salt
1 1/4 l melk
10 egg
Lever, spekk og kjøtt/farse males 2 ganger. Tilsett melet og krydderet og spe med melken. Tilsett eggene til slutt.
Det er lurt å steke en prøvekake i stekepannen for å sjekke om det er tilsatt nok salt. Helles i smurte former, og skal stekes i vannbad i ovnen, 150 grader i ca. 1 time (muligens litt lengre)
Vil også si at den samme røren kan brukes til å lage leverkaker, som dere bare steker i panna. Noe som er veeeldig godt til middag eller rett og slett på brødskive :) Bare prøv! :)
Lykke til, håper det vil smake..vel bekomme! :)
Tove