Verdande
11-03-2006, 07:45
Akkurat nå er det Gilde sin kjøttdeig som er farlig å spise (eller egentlig tvert i mot, den er vel sikres av alt nå). og kjøttdeig kjøpt på COOp ol i Sverige (er glassbiter i den).
For et par mnd siden var det laksen, og lagd sylte.
En liten tur på nettet og vi finner: Halvparten av alle svenske kyllinger har camphylobacterbacterie).
Jeg var i England da kugalskapen kom til å gi oss alle Creutzfeldt Jacops...husker det var mange som avbestilte turer til england det året...
Er den noen som spiser bløtkokte egg i utlandet? Jeg har, og ble sykere enn jeg trodde det gikk an. Svinekjøtt: Har dere ikke hørt om trikiner(det var noe med det også, men hva?)
Mannen min fikk salmonella i tyskland, en venn av mine foreldre ble dødssyk i Egypt, en annen i Finland og min svogers bror ble sendt hjem fra Danmark med matforgiftning. Et søskenbarn døde som barn pga matforgiftning, husker ikke hva og hvor. En barndomsvenn holdt på å dø etter å blitt syk i Libanon.
Vi kan bli syke av salat, kjøtt, fisk,ost, sjokolade ( noen som husker salmonella i de godteriflykoffertene vi fikk/får kjøpe på fly: så kalla Salmonella Suitcase). Legg til alle de merkelige tilsetningene som finnes,kanskje særlig i billig produkter, og vi bør slutte å spise alle sammen.
Enkle forholdsregler; Flere skjærefjeler, slik at man ikke trenger å bruke den samme til salaten som til kjøttet (herregud,er det virkelig noen som gjør det....det er jo ekkelt), flere kniver slik at man ikke trenger å bruke den samme til agurken som til kjøttet,om noen gjør det. Seperat oppbevaring av mat, vaske seg på hendene!
Jeg tror det er på tide å slå et slag for god gammledags skolekjøkken! Da får vi nok en opprustning både av hygiene og sunn,god mat!!!
( tar telefonen og bestiller et parti økologisk kjøtt fra en kompis... da veit jeg hvem jeg kan ta om vi blir syke....)
For et par mnd siden var det laksen, og lagd sylte.
En liten tur på nettet og vi finner: Halvparten av alle svenske kyllinger har camphylobacterbacterie).
Jeg var i England da kugalskapen kom til å gi oss alle Creutzfeldt Jacops...husker det var mange som avbestilte turer til england det året...
Er den noen som spiser bløtkokte egg i utlandet? Jeg har, og ble sykere enn jeg trodde det gikk an. Svinekjøtt: Har dere ikke hørt om trikiner(det var noe med det også, men hva?)
Mannen min fikk salmonella i tyskland, en venn av mine foreldre ble dødssyk i Egypt, en annen i Finland og min svogers bror ble sendt hjem fra Danmark med matforgiftning. Et søskenbarn døde som barn pga matforgiftning, husker ikke hva og hvor. En barndomsvenn holdt på å dø etter å blitt syk i Libanon.
Vi kan bli syke av salat, kjøtt, fisk,ost, sjokolade ( noen som husker salmonella i de godteriflykoffertene vi fikk/får kjøpe på fly: så kalla Salmonella Suitcase). Legg til alle de merkelige tilsetningene som finnes,kanskje særlig i billig produkter, og vi bør slutte å spise alle sammen.
Enkle forholdsregler; Flere skjærefjeler, slik at man ikke trenger å bruke den samme til salaten som til kjøttet (herregud,er det virkelig noen som gjør det....det er jo ekkelt), flere kniver slik at man ikke trenger å bruke den samme til agurken som til kjøttet,om noen gjør det. Seperat oppbevaring av mat, vaske seg på hendene!
Jeg tror det er på tide å slå et slag for god gammledags skolekjøkken! Da får vi nok en opprustning både av hygiene og sunn,god mat!!!
( tar telefonen og bestiller et parti økologisk kjøtt fra en kompis... da veit jeg hvem jeg kan ta om vi blir syke....)