tupsi80
11-03-2006, 23:25
Regner med det er temmelig vanlig å gjøre det.
-Dele opp den rå kjøttdeigen med stekeredskapet i panna, fortsette å dele og vende på på kjøttet mens det stekes, og så tilslutt bruke den urene stekespaden til å legge kjøttet på serveingsfat/tallerkener????
:skremt:
For stekespaden er vel ikke blitt over 72 grader? Graden der bakteriene drepes??? Da vil jo den ha bakterier på seg helt fra den ble brukt i det rå kjøttet?! Så om kjøttdeigen er infisert så vil vel bakterier fra stekespaden kunne legges oppå det ferdigstekte kjøttet når kjøttet løftes over på tallerkener??
:skummelt:
(kjøpte og spiste spaghetti på tirsdagen ja..) :himle:
Klarer ikke å slutte å tenke på det. Irritert på meg selv for at vi gjørde det. Inkubasjonstiden på den sykdommen er ei ukes tid, så kansje er barna helt friske til de de plutselig er så syke at de kan dø? Fikk jo vite om 4-åringen like etterpå. Trodde at kjøttdeigene var trygge, men tydeligvis ikke. Kansje er den vi spiste produsert før 21 februar. Brukte samme stekeredskap igjennom hele stekinga. Brukte heldigvis en annen skje til å ta maten over på tallerkenene. Men rørte jo rundt i kjøttsausen med stekespaden etter jeg trakk panna av plata. Enn om kjøttdeigen var smittet da.. .Synes det er helt jævlig å tenke på.
-Dele opp den rå kjøttdeigen med stekeredskapet i panna, fortsette å dele og vende på på kjøttet mens det stekes, og så tilslutt bruke den urene stekespaden til å legge kjøttet på serveingsfat/tallerkener????
:skremt:
For stekespaden er vel ikke blitt over 72 grader? Graden der bakteriene drepes??? Da vil jo den ha bakterier på seg helt fra den ble brukt i det rå kjøttet?! Så om kjøttdeigen er infisert så vil vel bakterier fra stekespaden kunne legges oppå det ferdigstekte kjøttet når kjøttet løftes over på tallerkener??
:skummelt:
(kjøpte og spiste spaghetti på tirsdagen ja..) :himle:
Klarer ikke å slutte å tenke på det. Irritert på meg selv for at vi gjørde det. Inkubasjonstiden på den sykdommen er ei ukes tid, så kansje er barna helt friske til de de plutselig er så syke at de kan dø? Fikk jo vite om 4-åringen like etterpå. Trodde at kjøttdeigene var trygge, men tydeligvis ikke. Kansje er den vi spiste produsert før 21 februar. Brukte samme stekeredskap igjennom hele stekinga. Brukte heldigvis en annen skje til å ta maten over på tallerkenene. Men rørte jo rundt i kjøttsausen med stekespaden etter jeg trakk panna av plata. Enn om kjøttdeigen var smittet da.. .Synes det er helt jævlig å tenke på.