PDA

Se hel versjon : Hva kan jeg bruke istedenfor KESELLA?


Pippi-mor
24-02-2003, 11:58
HEI!

Jeg fikk en oppskrift på en NYYYDELIG hjemmelaget iskake av ei svensk venninne. I den skulle jeg bruke KESELLA! Men det finnes jo ikke i Norge. Det er visst en mellomting mellom Cottage Cheese (uten klumper) og magerost.

Er det noen som vet HVA jeg kan bruke istedenfor? Creme Fraichè kanskje?

Jeg får vel ta en tur til Sverige og kjøpe kesella da, for den iskaken SKAL jeg lage! :D

Else
24-02-2003, 12:41
I Norge heter det tilsvarende Kesam (dersom de lager det fortsatt - er en stund siden jeg har sett etter det).

Pippi-mor
24-02-2003, 23:04
Kesam er ikke å få tak i lenger. Men jeg fant et tips på TINE.NO om å kjøre cottage cheese i foodprocessoren eller sile skummet kulturmelk i kaffefilter. Det skulle visst bli omtrent det samme.