PDA

Se hel versjon : Jeg trenger litt krydder-hjelp.


manne
25-02-2003, 11:25
Har gått til innkjøp av Garam Masala, Tandoori Masala og Madras karry pulver.

Noen som vet hvor mye man skal bruke til hvor mye kjøtt?

Forslag til gode retter med disse krydderblandingene? Linker til oppskriftssider?

På forhånd takk for hjelpen!

Sirkus
25-02-2003, 11:27
Venter spent! Vil også vite!
Regner med noen saftige oppskrifter i samme slengen :)

Ing
25-02-2003, 12:23
Hei.
Det kommer helt an på hvor sterke saker du har fått tak i,- det er mange forskjellige styrker i de krydrene der. Hvis du prøver deg fram med en knapp ts. av hver av dem til 2 store posjoner, tror jeg du kjenner det litt.

Eksperimenter!



Så kan du alltids ha en yoghurtsaus ved siden av hvis det blir for sterkt.

:mating:

manne
25-02-2003, 12:53
Jeg fant denne oppskriften nå:


Tandorri kylling

Dette er en indisk oppskrift. Kyllingen får en fin farge og eksotisk smak.

4 porsjoner

1 kylling, ca. 1 kg., evt. kylling fileter
1 ½ ts. salt
½ sitron
2 ts. tandorri masala
2 dl. yoghurt

Del den ugrillede kyllingen i 4 stykker. Gni dem inn med salt og sitron.

Bland tandoori masala og yoghurt. La kyllingen marineres i denne blandingen i 2 timer i kjøleskap.

Legg stykkene i en ildfast form og stek dem ved 250o i ca. 30 minutter. Stikk en gaffel inn for å se om kyllingen er ferdigstekt. Kjøttsaften skal være klar.

Server med ris, salat og sitron. En rømmeklatt er godt til.

mac
25-02-2003, 18:21
er:

Yoghurtmint saus- peppermynteblader, yog.naturel-litt eddik-sukker-bitte litt salt- smak deg frem-maa kjöres i blender.


Nan bröd maa man jo ha til indisk- lages med yoghurt-smör-litt sukker-gjaer-hvetemel-litt salt- deigen skal vaeresmidig, men ikke saa fast som vanlig bröddeig, kjevles ut i flate draapeformer og stekes kjapt i oven paa höy tempratur

Mango chutney maa man jo ogsaa ha-kjöpes enkelt og greit ferdiglaget, det er nok billigere enn aa lage selv ogsaa.

For ikke aa glemme pompadums- faaes kjöpt ferdig "deig" som man bare friterer selv, eller smörer med litt olje og slenger noen sekunder i mikroen.

Til indisk er det alltid godt med masse kondimenter eks vis
de övrige

Man kan ogsaa lage

Lök og koriander salat-koriander frisk hakket-tynne tynne lör skiver-sitronjuice-litt salt-staa og godgjöre seg litt i kjöla

Agurk med yoghurt-agurk i kuber-salt-hvitlök- frisk ingefaer-yoghurt-sitronjuice

Banan i krydret yoghurt-banan-revet kokos-yoghurt-sitronjuice-litt sukker-bittelitt salt-litt chillipulver-litt olje-sorte sennepsfrö-litt frisk chilli- cummin frö (husker ikke hva cummin heter paa norsk)

Bare noen forslag fra en som har dilla paa asiatisk mat.