Se hel versjon : Jeg trenger litt krydder-hjelp.
Har gått til innkjøp av Garam Masala, Tandoori Masala og Madras karry pulver.
Noen som vet hvor mye man skal bruke til hvor mye kjøtt?
Forslag til gode retter med disse krydderblandingene? Linker til oppskriftssider?
På forhånd takk for hjelpen!
Venter spent! Vil også vite!
Regner med noen saftige oppskrifter i samme slengen :)
Hei.
Det kommer helt an på hvor sterke saker du har fått tak i,- det er mange forskjellige styrker i de krydrene der. Hvis du prøver deg fram med en knapp ts. av hver av dem til 2 store posjoner, tror jeg du kjenner det litt.
Eksperimenter!
Så kan du alltids ha en yoghurtsaus ved siden av hvis det blir for sterkt.
:mating:
Jeg fant denne oppskriften nå:
Tandorri kylling
Dette er en indisk oppskrift. Kyllingen får en fin farge og eksotisk smak.
4 porsjoner
1 kylling, ca. 1 kg., evt. kylling fileter
1 ½ ts. salt
½ sitron
2 ts. tandorri masala
2 dl. yoghurt
Del den ugrillede kyllingen i 4 stykker. Gni dem inn med salt og sitron.
Bland tandoori masala og yoghurt. La kyllingen marineres i denne blandingen i 2 timer i kjøleskap.
Legg stykkene i en ildfast form og stek dem ved 250o i ca. 30 minutter. Stikk en gaffel inn for å se om kyllingen er ferdigstekt. Kjøttsaften skal være klar.
Server med ris, salat og sitron. En rømmeklatt er godt til.
er:
Yoghurtmint saus- peppermynteblader, yog.naturel-litt eddik-sukker-bitte litt salt- smak deg frem-maa kjöres i blender.
Nan bröd maa man jo ha til indisk- lages med yoghurt-smör-litt sukker-gjaer-hvetemel-litt salt- deigen skal vaeresmidig, men ikke saa fast som vanlig bröddeig, kjevles ut i flate draapeformer og stekes kjapt i oven paa höy tempratur
Mango chutney maa man jo ogsaa ha-kjöpes enkelt og greit ferdiglaget, det er nok billigere enn aa lage selv ogsaa.
For ikke aa glemme pompadums- faaes kjöpt ferdig "deig" som man bare friterer selv, eller smörer med litt olje og slenger noen sekunder i mikroen.
Til indisk er det alltid godt med masse kondimenter eks vis
de övrige
Man kan ogsaa lage
Lök og koriander salat-koriander frisk hakket-tynne tynne lör skiver-sitronjuice-litt salt-staa og godgjöre seg litt i kjöla
Agurk med yoghurt-agurk i kuber-salt-hvitlök- frisk ingefaer-yoghurt-sitronjuice
Banan i krydret yoghurt-banan-revet kokos-yoghurt-sitronjuice-litt sukker-bittelitt salt-litt chillipulver-litt olje-sorte sennepsfrö-litt frisk chilli- cummin frö (husker ikke hva cummin heter paa norsk)
Bare noen forslag fra en som har dilla paa asiatisk mat.
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.