PDA

Se hel versjon : Amaretti-kjeks


mina
11-04-2003, 15:41
Får besøk i helga, og tenkte å lage en Hvit sjokolademousse-kake :nam:
I oppskrifta står det at bunnen skal være av Amarettikjeks blanda med smelta smør.
Mannen min har vært rundt på flere velassorterte butikker, men finner ikke kjeksene.

Noen som vet hva slags type kjeks dette er ?
Kan jeg bruke f.eks Digestive istedet for ?

Annie
11-04-2003, 16:04
Amaretti er italienske kjeks. Nesten som ... eh.. kokosmakroner? Bare at med mandler i stedet for kokos..? Nei, dårlig forklaring.

Skal se om jeg finner bilde...

http://www.mycookbook.net/Recipe_Search_Detail.asp?SearchID=435
Der var det noe...

og her:
http://www.italianfoodforever.com/recipes/cookies/amaretti.php

Lykke til!

mina
11-04-2003, 18:13
Takk for linkene, Annie !

Hmmm,mandelkjeks... da passer det ikke med Digestivebunn...
Da får vi prøve noe annet, da... og så jeg som gledet meg til å skeie ut med sjokolademousse :uff:

Nennemor
11-04-2003, 19:50
De kjeksene er vannvittig, hemningsløst gode!!!! Jeg husker vi sneik oss i skapet og smugspiste alle mann når de ble kjøpt inn, de varte aldri til det de var ment til. :blush:

Annie
11-04-2003, 20:59
Vet du, jeg ville bakt den kaka, jeg. Uansett. (Hørtes jo vanvittig god ut, da!)

Men dersom poenget med Amarettiene er at de skal suge til seg væske av noe slag (dette kommer jo an på oppskriften), så ville jeg rett og slett laget en marengs-bunn med hakkede mandler i. Dersom det ikke er noe væske som skal sette smak på kjeksen, derimot, så må det jo gå helt fint å lage sin egen variant med hvilke kjeks som helst! :kidoki:

~Froggie~
11-04-2003, 23:36
:nam: :nam: :nam: :nam: :nam: Det hørtes godt ut:)

Krimia
12-04-2003, 10:11
jeg har laget hvit sjokolaemoussekake mange ganger.
Oppskriften står på en hvite Dronning kokesjokoladen.
Lager bunn med mandler.