Anitra
23-05-2003, 15:54
Jeg elsker rabarbra, og kan ikke få nok. Denne desserten her er nydelig ;)
Rabarbra smuldrepai
500 g rabarbra, i biter
100-150 g sukker
1/2 ts kanel, malt
2 ts revet sitronskall
1/2 ts revet frisk ingefær
Smuldrelokk:
100 g meierismør
75 g sukker
50 g hvetemel
50 g mandler, finhakket
50 g rosiner
50 g små havregryn
Ildfast form
I stekeovnen ved 200 grader C, ca. 45 minutter
Bland rabarbra med sukker og krydder i en ildfast form. Smuldre sammen smør, sukker, mel, mandler, rosiner og havregryn, og fordel dette over rabarbraen. Stek i stekeovnen til rabarbraen er mør og skorpen er sprø og gyllen.
Server lunken med vispet fløte, rømme eller iskrem til. Kan også servere lunken vaniljesaus :)
Rabarbra smuldrepai
500 g rabarbra, i biter
100-150 g sukker
1/2 ts kanel, malt
2 ts revet sitronskall
1/2 ts revet frisk ingefær
Smuldrelokk:
100 g meierismør
75 g sukker
50 g hvetemel
50 g mandler, finhakket
50 g rosiner
50 g små havregryn
Ildfast form
I stekeovnen ved 200 grader C, ca. 45 minutter
Bland rabarbra med sukker og krydder i en ildfast form. Smuldre sammen smør, sukker, mel, mandler, rosiner og havregryn, og fordel dette over rabarbraen. Stek i stekeovnen til rabarbraen er mør og skorpen er sprø og gyllen.
Server lunken med vispet fløte, rømme eller iskrem til. Kan også servere lunken vaniljesaus :)