PDA

Se hel versjon : Trenger hjelp med skjokoladekrem... haster litt.


Kelly
01-03-2002, 11:12
Skal lage sjokoladekake til gutta's bursddag i morra (eller prøve er vel mer riktig:o ), og jeg ville så gjerne ha pyntet den litt med ordentlig tykk krem.
Men alle sjokoladekaker jeg finner har bare glasur.....:gal:

Er det noen som har en "fluffy" skokoladekrem på lager???

Vær så snille....:leiseg:

Og til moderator... bare fjern denne tråde senere...;) Men ikke før jeg har fått en krem...:lol:

Hampus
01-03-2002, 11:23
Sender deg en PM, jeg! :D Skal bare leite litt blant oppskriftene mine! :klem:

goldy
01-03-2002, 11:26
Denne er til en stor langpanne-oppskrift.

300 gr. melis (5 dl)
100 gr. smeltet smør
3 ss. kaffe (kan sløyfes el. erstattes med juice)
1 1/2 ss. kakao
3 ts. vaniljesukker

Jeg kan tenke meg at kremen blir enda mere fluffy hvis du ikke smelter margarinen, men bare pisker mykt margarin og melis sammen en stund.

Eller er det noen som er mer ekspert på dette enn meg?

Ønsker deg uansett lykke til på den store dagen, Kelly,
Og HIPP HIPP HURRA FOR GUTTA DINE!! :fest: :fest:

Mondeo
01-03-2002, 11:28
Har oppskrifta på verdens beste,lyse sjokoladekrem jeg:D Sender en PM snart.

Eirin
01-03-2002, 11:32
Hei Kelly!
Litt vanskelig å skrive med kålorm-Marie på fanget!
Denne bruker jeg-unger bruker å like den.

100 g smør
200 g melis

Røres hvitt

Ha i et egg og en plate kokesjokolade smeltet i 4-5 ss kaffe.

Hvis du vil ha skikkelig "krem" leste jeg en oppskrift i ukens Hjemmet (leser gjerne oppskrifter når jeg skal slanke meg litt!)

Smelt 50 g kokesjokolade i 5 dl kremfløte. Gi det et oppkok. Avkjøl-den må være iskald for at du skal få pisket den stiv. Ha den gjerne litt i fryseren. Pisk.

Jeg har bare pleid å røre avkjølt smeltet kokesjokolade i pisket krem!

lykke til med bakinga, hils gutta og gratuler dem med dagen!

Kelly
01-03-2002, 13:06
TUSEN, TUSEN TAKK!!!:klem:

Nå har jeg fått så mange oppskrifter at jeg kan grave meg ned i dem....;)
Dette er jo helt topp!!:):):)

Nå skal det bli både kake og krem, og enda litt til!!

Dere damer er utrolige!:klem: :klem: :klem: :klem:

Gutta takker for hilsner...:elsker2:

Nennemor
01-03-2002, 13:44
En oppskrift jeg har brukt mye, likner litt på Eirins forslag er:

200 gram sjokolade (kokesjokolade, Melkesjokolade eller Firkløver) smeltes og blandes i 5 dl kremfløte. La stå kaldt over natten, minimum 12 timer og piskes som vanlig kremfløte. Denne er også super på nøttebunn.