Hvor lenge kan hjemmelaga babymiddag stå i middagsglass i kjøleskapet før det er på tide å kaste det?
Jeg har et glass med kyllingmiddag som jeg tok opp av fryseren på tirsdag tror jeg det var. Nå står det altså i kjøleskapet enda. Kan det serveres som middag nå, eller bør jeg kaste det?
Jeg pleier å spørre meg selv hvorvidt jeg ville spist mat som har stått et visst antall dager...
Mat som ble tatt opp av fryseren på tirsdag, ville jeg neppe spist i dag (fredag), og dermed ville jeg heller ikke gitt det til barnet mitt. Synes et par dager er maks.
Jeg vet ikke noe fastitt på dette.
Men jeg er veldig skeptisk på holdbarhet på mat, og ville nok ikke ha servert den. Her går også grense på et par dager.
Kjøpaglassene er jo holdbare i 1-2 dager etter åpning. I og med at de ikke er tilsatt noe konserveringsmiddel, vil jeg tro at det samme gjelder for hjemlaga glass også - Jeg har nok også kastet det gitt...Og kylling blir fort dårlig i tillegg...