Det kommer vel an på hva dere har tenkt å servere.
Skal dere ha kokker til å lage maten vet jo de hva som går med, når dere har bestemt menyen. Men skal dere beregne og handle inn til hoedrett selv, regner en vel ca200-250 gram per person med kjøtt\fisk så lenge dere ikke skal ha en 7-retters da.
Ang drikke , så kommer det jo an på om dere skal ha fri servering, bonger eller at de må kjøpe alt selv, eller er medbrakt tillat.
Så må dere finne ut hvor mange glass det går per flaske, regne ca anall enheter per person og finne ut hvor mange gjester det blir. Noen drikker bare øl, andre bare vin, noen drikker cognac, andre ikke osv.Har dere frs servering, går det mere enn ved bar der de må kjøpe selv osv..
Og hvis du skal ned noen kg før bryllupet bør du vel vente til du har nådd målet ditt før du prøver kjole. Men anbefaler å ikke vente til helt inntil bryllupet.Hadde nok ville hatt den på plass i god tid.
Håper dette hjalp litt, men svarer gjerne på mere om du lurer