|
 |
23-06-2006, 17:34
|
#1
|
VIP-Medlem
Medlem siden: Jun 2004
Meldinger: 6,003
|
Noen som har hatt det? Syntes dere det var en fin forandring fra de vanlige tre-retters middagene? og hva kom det på? antall personer?
Jeg var i mitt søskenbarns bryllup, og de hadde koldtbord.
Det var utrolig godt, og inneholdt alt fra havets delikatesser til lekre kjøttretter.  Jeg følte også at denne maten kunne man sitte lenger og kose seg med enn de vanlige tre-rettene.
__________________
anjus turbo 04 
|
|
|
23-06-2006, 20:54
|
#2
|
VIP-Medlem
Medlem siden: Mar 2005
Sted: Bergen
Meldinger: 6,233
|
Vi hadde dåp/bryllp og valgte koldtbord den dagen . Vi var 43 stk ca og hadde MASSE mat igjen . Kostet ca 2.500- 3.00 (litt usikker ) Billig som bare det
|
|
|
23-06-2006, 23:43
|
#3
|
VIP-Medlem
Medlem siden: Jan 2003
Meldinger: 5,026
|
Vi hadde koldtbord i bryllupet vårt.
Dersom pengene hadde brent på kontoen hadde jeg heller gått for en deilig 3-retters, men vi var ikke villige til å bruke nesten alle sparepengene våre for én dag.
Det har vi rett og slett ikke råd til.
Så vi laget koldtbord sjøl. Noe ble kjøpt ferdig, noe laget vi og noe bisto familie med.
Det var et par hektiske dager før bryllupet, men det hele var veldig lystbetont og det gikk veldig greit.
Likevel hadde det jo vært deilig å komme til dekket bord, også.
Det som passet godt for vår del, var at vi ønsket en uformell atmosfære, og det blir det jo automatisk med denne type mat. Vi hadde nok valgt det samme om vi skulle valgt på nytt.
Det ble ikke så veldig dyrt, ca 4000 kroner for mat til 30 personer (+++ - det ble MYE til overs!)
|
|
|
27-06-2006, 21:49
|
#4
|
Seniormedlem
Medlem siden: Mar 2004
Meldinger: 2,353
|
Vi er inne på tanken om koldtbord, ja.
Men hvordan løser dere det praktiske med å servere koldtbord, dere som har hatt det?
Altså, jeg vet jo at gjestene forsyner seg selv, men hvordan bordsetting har dere hatt?
Hvor mange har dere vært?
Hvordan har dere gjort det med drikke? Alkohol eller alkoholfritt?
Og har dere hatt serveringshjelp som rydder ut/tar oppvasken etterhvert?
Har dere hatt dessert, eller har kakene vært nok?
Anjus, så kjekt at du likte det. Og at du lagde denne tråden. Håper flere her inne vil dele sine erfaringer med oss.
__________________
Saxpia, mammaen til go'jentene Maya august-04 og Mina januar-06 og go'gutten Max juli-08
Jeg vil heller smile på en sykkel, enn gråte i en limousin
|
|
|
28-06-2006, 19:52
|
#5
|
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2006
Meldinger: 1,687
|
Sitat:
Opprinnelig postet av anjus
Noen som har hatt det? Syntes dere det var en fin forandring fra de vanlige tre-retters middagene? og hva kom det på? antall personer?
Jeg var i mitt søskenbarns bryllup, og de hadde koldtbord.
Det var utrolig godt, og inneholdt alt fra havets delikatesser til lekre kjøttretter.  Jeg følte også at denne maten kunne man sitte lenger og kose seg med enn de vanlige tre-rettene.
|
Svogeren min hadde det i sitt bryllup, det var helt topp synes jeg!
Der var det mat for alle ganer
og så ble det ikke så forferdelig stivt, men allikevel høytidelig
og flott middag
Har tenkt litt på det selv..........
__________________
Nikonius og go'ungene!
15.08.08
|
|
|
01-07-2006, 22:27
|
#6
|
Supermedlem
Medlem siden: Jul 2005
Sted: stavanger
Meldinger: 830
|
Vi hadde todagers bryllupsfeiring. Den andre kvelden hadde vi vennefest med ca 70 gjester - da hadde vi koldtbord. Synes det var veldig bra fordi stemningen ble lett og ledig, folk kunne strekke på seg, slå av en prat med de som satt helt andre steder, stort utvalg av mat, noe for enhver smak osv.
Vi hadde kjøpt iskaker til dessert, mamma lagde tårnkaker som vi hadde til. Drikke med og uten alkohol ble kjøpt inn, men folk forskynte seg mye mindre av drikkevarene enn det vi hadde regnet med.
All maten kom ferdig opplagt på serveringsfat. Foreldrene (som selvfølgelig hadde hatt helt fri den første kvelden) og søskenene våre satte dette frem og alle menn over 1.80 ryddet alt ut på kjøkkenet etterpå. Hadde vi skulle gjort det om igjen ville vi nok spurt et par gode venner av våre foreldre om litt assistanse i forbindelse med maten slik at vi hadde litt flere hender!
Alt i alt kan jeg anbefale koldtbord i bryllup dersom det ikke er et poeng at selskapet skal være veldig formelt!
__________________
Vårmor, mamma'n til  mai 05 og  okt 07
|
|
|
02-07-2006, 01:17
|
#7
|
VIP-Medlem
Medlem siden: Mar 2005
Sted: Bergen
Meldinger: 6,233
|
Sitat:
Opprinnelig postet av saxpia
Vi er inne på tanken om koldtbord, ja.
Men hvordan løser dere det praktiske med å servere koldtbord, dere som har hatt det?
Altså, jeg vet jo at gjestene forsyner seg selv, men hvordan bordsetting har dere hatt?
Hvor mange har dere vært?
Hvordan har dere gjort det med drikke? Alkohol eller alkoholfritt?
Og har dere hatt serveringshjelp som rydder ut/tar oppvasken etterhvert?
Har dere hatt dessert, eller har kakene vært nok?
Anjus, så kjekt at du likte det. Og at du lagde denne tråden. Håper flere her inne vil dele sine erfaringer med oss.
|
Jeg kan svare for meg .
Nå hadde vi det jo som et overraskende byllup under dåpen til nr 2 og derfor ble det alkoholfritt .
Maten ble levert ferdig på fat og mens vi var i kirken så hadde noen som ikke (er så kirkeglad?) var i kirken satt det frem til vi kom tilbake .
Selve maten sto midt på gulvet på bord som sto sammen med en liten forhøyning midt på ..stilig .
Vi var ca 43 gjester og satt i en hestesko.
Drikke hadde vi på et eget bord der det sto glass og brusflasker. ( De havnet jo lags bordet hos noen etterhvert)
Lokalet jeg hadde var der jeg også jobbet som servitør og da halve slekten har vært i det yrket så gikk det raskt med rydding og dekking for kaker og kaffe .
Da sto bordene i grupper og et langbord langs ene veggen ble dekket med kaker og kaffe . Der var masse ulike kaker , iskaker og noen desserter . Greit å ha litt å velge på da det var en del barn der.
Lykke til !
|
|
|
02-07-2006, 07:24
|
#8
|
Veteranmedlem
Medlem siden: Nov 2005
Sted: Askim
Meldinger: 3,286
|
Å, så bra og høre at det er noen som synes det er ok/topp med koldtbord i bryllup...  Vi vurderer nemlig det i vårt bryllup neste år, vi skal ha et lite, enkelt bryllup med kun nærmeste familie og forlovere med følge etter vielsen...Dessuten fikk vi sen fotografering (selvom jeg har ringt 1 år i forveien hadde de bare kl 16.45 igjen).. Synes derfor det ville vært topp med koldtbord!!!
Men så er det jo noen da som liksom ikke synes det hører hjemme i bryllup og da tenker jeg at kanskje noen i vår familie synes det også...Teit og tenke slik egentlig, det er jo vår dag og vi som bestemmer...Men likevel...
Derfor har vi vært inne på og lage forett og dessert selv og få tilkjørt varm middag...
Uff, det er ikke lett og velge...men tror jeg vil gå for koldtbord egentlig... Der kan en jo servere så masse forskjellig!! Og godt er det også
|
|
|
02-07-2006, 08:19
|
#9
|
Supermedlem
Medlem siden: May 2004
Sted: HOLMESTRAND
Meldinger: 678
|
vi hadde koldtbordmat og det kom 5400 kr..da var det alt rubbel pg bit..av mat og tilbehør..
__________________
Jeg har 2 go gutter Even og Eskil
|
|
|
 |
Diskusjonsverktøy |
|
Visningsmodus |
Linjærmodus
|
Regler for innlegg
|
Du kan ikke starte nye diskusjoner
Du kan ikke svare på meldinger/diskusjoner
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke redigere meldingene dine
HTML kode er Av
|
|
|
Alle tider vises som GMT +1. Klokka er nå 04:37.
|