Morsmelk inneholder enzymer som letter fordøyelsen av både morsmelk og annen mat. Altså enzymer som hjelper til å spalte noen av de kjemiske forbindelsene i næringsstoffene, slik at det dannes bestanddeler som kroppen kan nyttegjøre seg. Det er derfor man kan se at grøt som lages av mm blir mer eller mindre "suppe" utover i måltidet. Fordøyelsesprosessen tjuvstarter rett og slett i tallerkenen.
Dersom man ammer like før et måltid vil barnet ha morsmelk i magen og tarmene. Enzymene i morsmelken vil kunne lette fordøyelsesprosessen, derfor kan det være en fordel å amme like før et måltid.
Med andre ord - det kan være en fordel å amme før et måltid, men det er ikke dermed sagt at det er en ulempe å ikke gjøre det. Kroppen klarer jo å fordøye maten selv likevel.
Et annet poeng, som Happy nevner, er at amming før måltid gjør at man kan holde på morsmelk som hovednæringskilde lenger. Hvis man ønsker å amme lenge er dette en fordel ettersom melkeproduksjonen ikke avtar like mye som hvis man gir mat først og ammer etterpå.