Legger oppskriften i egen tråd jeg
DOUGHNUTS
100 g smør
2 dl melk
50 g gjær
4 egg
4 ss sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
600 g hvetemel
Smelt smøret, tilsett melken og varm væsken til 37 grader.
Løs opp gjæren i den lunkne veæsken og visp inn eggene.
Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken.
Elt deigen godt- bruk helst kjøkkenmaskin.
Dryss litt mel over deigen, dekk den til og sett den til heving et lunt sted.
Kjevle deigen ut, ca. 1 1/2 cm tykk, på godt melet underlag. Trykk ut
passende sirkler. Bruk en smultring kutter eller glass.
La kakene etterheve 5-10 minutter. Ta dem forsiktig opp og stek dem gylne i frityr ved ca. 165 grader.
Vend de nystekte doughnutsene i en blanding av sukker og kanel, eller avkjøl dem og dypp dem i smeltet sjokolade eller melisglasur.
__________________
Tullemor-05 Duttemann-03 Dadda-89
|