De nevnte E-stoffene er er for det meste såkalte azo-fargestoffer. De ble etter hvert godkjent for bruk i Norge, pga EØS (se
http://matportalen.no/Matportalen/Saker/1068208644.42 ), men har hele tiden vært minstenkt for ikke å være så bra for helsa.
I Norge burde det ikke være så alt for vanskelig å velge bort disse stoffene dersom en ønsker å unngå disse. Vanlige matvarer er stort sett ikke tilsatt dette, og det finnes godterier uten dette også.
Å slå fast at alle e-stoffer er "helseskadelige", er vel å ta litt hardt i. Mange av dem er helt naturlige, men har fått tildelt et e-nummer for bl.a. å regulere bruken/godkjenningen.
Vi ville ikke hatt det store vareutvalget vi har i dag og med så god holdbarhet dersom vi ikke hadde e-stoffene. Hysteriske folk med skremselslister over "farlige" og "mistenkelige" e-stoffer har gjort at mange er unødvendig skeptiske til alt som begynner med e. Men det finnes klart stoffer man bør unngå, og som ikke er like nødvendige for produktkvalitetens skyld.
Når det gjelder slike undersøkelser, så vil jeg tro at bruken av disse stoffene i UK kanskje kan være mer utbredt enn i Norge og mengden vi får i oss ikke nødvendigvis er i samsvar med det norske inntaket.
For øvrig: alt med måte