Gå tilbake   NybaktMamma - Møteplassen > Diskusjoner > Høytider
Registrér deg nå, så kan du straks bli med i vårt nettsamfunn!
Alle registrerte brukere får:
  • Egen identitet i forumet/nettsamfunnet
  • Starte nye diskusjoner
  • Svare i andres diskusjoner
  • Skrive egen blogg, og svare i andres
  • Redigere egne meldinger
  • Sette opp egne epostvarslinger
  • Selge eller kjøpe via våre rubrikkannonser
  • Søke gjennom millioner av meldinger
  • Sende private eller offentlige meldinger
  • Opprette ett eller flere fotoalbum
  • Kommentere andres bilder
  • Endre utseende på sin offentlige profil
  • Bestemme egen grad av anonymitet
  • Bruke personlig kontakt- og venneliste
  • Opprette eller delta i sosiale nettverk
  • Finne mange nye og hyggelige venner
  Og mye, mye mer... Helt gratis!
Registrer deg nå!
 





Svar
 
LinkBack Diskusjonsverktøy Visningsmodus
Gammel 23-11-2002, 20:09   #1
Supermedlem
 
Tutti sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2001
Meldinger: 1,106
MP Rating: 0% (0)
Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.
Julegaveideer:)

........

Sist endret av Tutti; 12-07-2006 kl 14:21.
Tutti er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 23-11-2002, 20:33   #2
Seniormedlem
 
Flis sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2002
Meldinger: 2,087
MP Rating: 0% (0)
Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.

Det er jo så mye godt en kan lage, skal selv gjøre det til flere.
Julegodter har jeg på glass, som en kan pynte med klistremerker, male, decoupage o.s.v.
Eller for å gjøre det enda enklere, kjøp små kakebokser med fint julemotiv. Oerfekte til en dose knekk o.l.

Jeg lager karameller, brent mandler...og litt til.

Bare noen forslag:
Karameller
Sjokoladekarameller
Knekk
Sennepssild
Fruktkake
Kransekake
Julebrød -med gjennomsiktig folie på og rød sløyfe
Tomatsild

Til kurver så kan en jo fylle litt av dette, sammen med god te eller kaffe. Får jo god kaffe i løsvekt på spesialforretninger.
Krydder.., kanskje?

Trenger du noen oppskrifter så bare si ifra!
__________________
Flis

01 & 03 & 06

Flis er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 23-11-2002, 21:23   #3
Supermedlem
 
Tutti sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2001
Meldinger: 1,106
MP Rating: 0% (0)
Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.

.......

Sist endret av Tutti; 12-07-2006 kl 14:20.
Tutti er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 23-11-2002, 23:48   #4
Seniormedlem
 
Flis sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2002
Meldinger: 2,087
MP Rating: 0% (0)
Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.

BRENTE MANDLER:
200 gram mandler
6 dl melis
1,5 dl vann

Velg selv om du vil skålde mandlene. Skålder du dem, så tørk dem godt.
Kok opp mandler, melis og vann i en tykkbunnet kjele, på middels varme. Rør hele tiden. Når vannet er fordampet får man en gråaktig masse.
Skru varmen opp, og rør kraftig. Sukkeret skal nå smelte og , og gi mandlene en gyllen farge. Rør godt!
Hell mandlene ut på en smurt plate, og fordel godt før de blir kalde.

SENNEPSSILD:
1 ss Dijonsennep
1 ss sukker
1/2 ts salt
1 krm pepper
hakket dill
6 dl lettrømme
6 kryddersildfileter

Rør sammen sennep, sukker, salt og pepper, slik at alt er godt blandet. Ha i den hakkede dillen. Rør inn rømme slik at det blir en fin saus. Skyll filetene og tørk dem, eller vann dem ut om de er for salte.
Skjær filetene i passe stykker og ha dem i sennepssausen.
Ha gjerne i litt ekstra dill på toppen av glasset. Has på en krukke eller glass.
Den bør trekke i 24 timer før den serveres.


TOMATSILD:
6 kryddersildfileter

Saus:
3 ss tomatpuré
2 ss 7% eddik
2 ss vann
4-6 ss sukker
1 klype pepper
3 ss olje
1 løk i tynne ringer
1 laurbærblad
dill

Fremgangsmåte:
Vann ut sildefiletene ca. 30 min. og tørk dem godt. Skjær filetene i 2 cm brede biter på skrå. Legg løk og sild lagvis i glass eller krukke og laurbærblad på toppen. Pisk sammen alle ingrediensene unntatt olje til sausen. Oljen piskes inn til slutt i en tynn stråle. Hell sausen over silden og la den trekke noen timer, gjerne til dagen etter. Pynt med dill.


Julebrød er det mange oppskrifter på...:

Til 2 brød:
125 g meierismør
5 dl melk
1 pk. (50 g) gjær
125 g sukker
1 ts kardemomme
ca. 650g hvetemel
150 g rosiner, eventuelt sukat

Pensling:
sammenvispet egg

Fremgangsmåte:
Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Elt i mel blandet med kardemomme. Deigen skal være blank og smidig og skal "slippe bollen". Hev deigen under plast på lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter). Ta deigen på bakebordet og del den i to. Fordel rosiner og eventuelt sukat på emnene, rull sammen. Elt julebrødene til store, runde boller. Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten og trykk kakene godt ned på midten. Da sprekker ikke kakene så lett og de får en pen fasong. Eller ha dem i godt smurt brødformer a ca. 2 liter. Sett dem til heving under plast på lunt sted, ca. 30 - 40 minutter.
Pensle brødene med egg og stek dem nederst i ovnen ved 175 grader i 30-40 minutter, eller til de er gjennomstekte. Avkjøles på rist.

Julebrød er fint å fryse ned. La de gjerne bli lett varmet opp i f eks høy stekepanne med lokk før servering.

Julebrød er herlig kaffemat med godt smør og brunost på. Det er også godt følge på koldtbord og store frokoster.
__________________
Flis

01 & 03 & 06

Flis er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 23-11-2002, 23:51   #5
Seniormedlem
 
Flis sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2002
Meldinger: 2,087
MP Rating: 0% (0)
Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.

Håper du får brukt noe av dette
Julebrød lages på mange måter, noen har enda mer godt i seg, men jeg syns det fort kan bli for mye.
Du kan jo lage det før slik at du fryser det ned, og så gir det (det skal jo bli spist i julen..), eller at du lager det dagen før om du vil.
Det holder seg en stund.

__________________
Flis

01 & 03 & 06

Flis er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 23-11-2002, 23:52   #6
Supermedlem
 
Tutti sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2001
Meldinger: 1,106
MP Rating: 0% (0)
Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.Tutti er et navn alle kjenner.

.......

Sist endret av Tutti; 12-07-2006 kl 14:20.
Tutti er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Svar



Diskusjonsverktøy
Visningsmodus

Regler for innlegg
Du kan ikke starte nye diskusjoner
Du kan ikke svare på meldinger/diskusjoner
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke redigere meldingene dine

BB-kode er
Smilier er
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are


Alle tider vises som GMT +1. Klokka er nå 08:53.




Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Alt innhold ©2001-2008 NybaktMamma.com