Sv: Bifteki. Andre alternativer?
|
|
Fant denne her:
500 g kjøttdeig eller lammekjøttdeig
1 1/2 dl vann
1 sammenpisket egg
2 hvitløkfedd, finhakket
1 stor løk, finhakket
1 dl brødsmuler
1 ts tørket peppermynte
1 ts oregano
1 ts malt spisskummen
1 håndfyll hakket persille
2 ss smør
salt og pepper
olje til steking
Bland sammen kjøttdeig, egg, brødsmuler og vann til en jevn farse. Fres løken blank og myk i smøret.
Ha løken over i farsen sammen med krydderet. Bland godt, dekk til og la farsen hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Form avlange kjøttboller på trespyd og stek i en varm panne, til kjøttbollene er brune på alle sider og gjennomstekte. Serveres med f.eks. ovnstekte poteter, ostedipp og gresk salat.
__________________
Nikonius og go'ungene!
|