Gå tilbake   NybaktMamma - Møteplassen > Diskusjoner > Mat for små og store mager > Mat for store mager




Svar
 
LinkBack Diskusjonsverktøy Visningsmodus
Gammel 11-04-2002, 09:20   #1
Koni
Gjest
 
Meldinger: n/a
Lightbulb Middagsoppskrifts"galleri"!

Hei jenter!

Inspirert av Magicas innlegg på Generel diskusjon om hva folk spiser til middag, var der igrunnen mange ting som virket fristende, men som jeg ikke er vant å lage, og heller ikke kan oppskriften på. Derfor fant jeg ut at vi kunne jo ha et middagsoppskrifts"galleri" (dog uten bilder), hvor folk kan legge ut oppskrifter på et-par-tre middager de er glad i å lage, som vi andre kan få smake også!

Her er noen av mine "spesialiteter": (litt store oppskrifter, vi er jo mange)

Pasta med Creme Fresh:
600 gr. kjøttdeig, stekes (m/ grillkrydder)
8-10 champingjonger, skives, freses (m/ grillkrydder) sammen med
1 rød paprika i strimler,
1/2 grønn paprika i strimler og
1/2 gul paprika
Løk etter ønske
Det hele vendes sammen i en gryte/ høy stekepanne
Rør inn 2 bx. Creme Fresh og 1 stor ss. lettrømme
Ha i litt salt (og pepper?)
La småtrekke i 10-15 minutter, rør av og til

Kok pasta etter anvisning, bruk helst fersk pasta, gjerne Tagliatelle.

Server med en grønn salat/ dressing og varme baguetter (gjerne m/ hvitløkssmør.


Lettsaltet torsk med fløtesaus
Lettsaltet torsk i skiver dampes/ trekkes på vanlig måte
Saus:
4 gulrøtter skjæres i tynne skiver
I pose (ca. 10-12) charlottløk strimles
sammen surres dette i godt med margarin i ca. 10-12 minutter til det er blankt (gulrøttene gjerne litt lenger enn løken)
Hell over ca. 5-6 dl. fløte og 1 stor ss. lettrømme,
tilsett litt salt/ pepper og la det småtrekke i ytterligere 10 minutter (mens fisken trekkes)

Server med kokte poteter.


Pizza-baguetter (hurtig-hurtig)
600 gr. kjøttdeig, stekes
1 løk og
8-10 champingjonger, hakkes smått og stekes
Blandes med 2 poser Toro pizzasaus etter ønske
6 baguetter fuktes med vann og deles på langs.
Fyll pizzafyllet i og dekk (stapp!) med revet ost

Stekes (3 av gangen) i ca. 10 minutter på 200 grader, midt i ovnen. Hurtig, godt og lettvindt!


Gleder meg til å prøve noen av deres middagsretter!

fra Koni
  Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 11-04-2002, 10:23   #2
Nome
Gjest
 
Meldinger: n/a
Nam nam..

Her en noen av mine favoritter

Wok med svinekjøtt;

Strimlet svinekjøtt
babymais
purre
vårløk
gulerøytter
brokkoli
chili
hvitløk
ingefær
krydder etter smak

3-4 dl kjøttbuljong
maisennajevning
soyasaus

kokt ris (med gurkemeie for fargen)

Stek først svinekjøttet og legg til siden
hakk opp alle grønnsakene og stek i wok på høy varme.
Når grønnsakene er varme og fortsatt litt sprø legger du kjøttet tilbake i woken. Tilsett buljongen, krydder, hvitløk, soysaus (2 ss eller mer), bittelitt ingefær. Kok opp, tilsett jevningen så sausen får en litt tykkere konsistens.

Legg opp ris på en tallerken, ha over wokgrønnsaker og kjøtt, og øs litt saus/kraft over! Nammenam dette her asså.

Lasagne;

500 g kjøttdeig
2 løk
400 g hermetiske tomater
2 dl kjøttbuljong
1 ss mel
krydder
hvitløk

pastaplater

3 ss smør
4 ss mel
8 dl melk
2 dl ost
salt pepper

Finhakk løk og stek på middels varme til den er blank (ikke brun).
Ha i kjøttdeig som skal stekes til den er gråaktig sammen med løken. Dryss over melet, tilsett tomater og buljong. Hakk opp hvitløk og ha oppi, krydre etter smak. Kokes med lokk i ca 10 minutter.

Smelt smøret, tilsett mel, spe med melk. Kok opp under omrøring så ikke sausen brenner seg, småkoke i 5 minutter. Mot slutten av koketiden tilsett osten, og smak til med salt og pepper.

Legglagvis kjøttsaus, ostesaus og pastaplater i ildfast form. Dryss ca 100 gram ost på toppen og stek i ovnen på 225-250 grader i ovnen i ca 15-20 minutter.

Serveres med salat og godt brød. Anbefales!

Raskt og lettvint for ikke-mat-lagere;

Pasta
En pose pastasaus med ost og urter
en pk bacon

Kok pasta
kok sausen
stek bacon oppskjært i mindre biter

Bland alt sammen i en bolle og server med hvitløksbaguetter eller lignende.

Dette var mitt bidrag
  Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 11-04-2002, 13:12   #3
Seniormedlem
 
Marry sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2002
Sted: Østlandet
Meldinger: 2,227
MP Rating: 100% (2)
Marry har et ubeskrivelig bra rykte.Marry har et ubeskrivelig bra rykte.Marry har et ubeskrivelig bra rykte.Marry har et ubeskrivelig bra rykte.Marry har et ubeskrivelig bra rykte.Marry har et ubeskrivelig bra rykte.Marry har et ubeskrivelig bra rykte.Marry har et ubeskrivelig bra rykte.Marry har et ubeskrivelig bra rykte.Marry har et ubeskrivelig bra rykte.Marry har et ubeskrivelig bra rykte.

Spinat saus (til pasta)
Pasta feks ;penne

450g frossen spinat
1 boks creme fresh
3 kjøttbuljong terninger
1 fedd hvitløk
1 dl melk
2 ss maizena
3 ss vann
salt og pepper

Kok pasta.
Tin spinat i en kjele.Tilsett melk,hvitløk og buljong terninger.Lag jevning av maizena og vann.Ha i jevning til sausen har fått jevn, grøtete konsistens.
Kok i 5 min.Ha i creme fresh og kok opp igjen.Salt og pepper etter behov.
Server med revet ost til.
Denne spiser vi MYE her i huset.

Thai wok (STERK!!)

Strimlet svinekjøtt (evt nakkekoteletter i biter eller annet billig kjøtt)
vannkastanjer i skiver
bambuskudd
små brokkoli biter
sopp
kokkos melk
sambal oelek
soyasaus
maizena
ris

Kok ris.
Stek kjøtt og grønnsaker i wokpanne (eller annen panne med høye kanter)
Ha i en boks kokkosmelk og 2 ss soyasaus.Lag jevning av maizena og vann.Ha i jevning til kokkosmelk sausen har fått "hvitsaus konsistens".
Ta i 1 el 2 ts sambal oelek, alt etter som hvor sterk mat du liker.Den bør ikke koke etter at man har hatt i sambal oelek, den blir nemlig sterkere jo lenger du koker.
Dette er min favoritt
__________________
Storm 04 spiser ristet brød fra Melissa brødrister
Marry er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 11-04-2002, 23:07   #4
Supermedlem
 
Magica sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2001
Sted: Møre og Romsdal
Meldinger: 803
MP Rating: 0% (0)
Magica er en kommende stjerne på ryktebørsen.Magica er en kommende stjerne på ryktebørsen.Magica er en kommende stjerne på ryktebørsen.Magica er en kommende stjerne på ryktebørsen.Magica er en kommende stjerne på ryktebørsen.Magica er en kommende stjerne på ryktebørsen.Magica er en kommende stjerne på ryktebørsen.Magica er en kommende stjerne på ryktebørsen.Magica er en kommende stjerne på ryktebørsen.

Etterlyser flere fiskeretter! Jeg spiser aldri fisk jeg. Men har veldig lyst. Men aner ikke hvordan jeg skal lage noe godt...

Kommer sterkere tilbake med egne oppskrifter...
__________________
klem fra Magica, Marius (f. 170801) & Imre (f. 180903)
Magica er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 11-04-2002, 23:48   #5
Supermedlem
 
kristi sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2002
Sted: I hus på landet
Meldinger: 1,066
MP Rating: 100% (1)
kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.
Her kommer litt fiskeoppskrifter...

Prinsefisk
------------
Du trenger:
Hyse- el. torske fileter
mel (bland med salt og pepper i en pose)
Kvitsaus (margarin, mel og melk)
poteter
grønnsaker (vi bruker gulrot)

Del filet i biter
Legg filetene i posen med melblanding, til de er full av melblanding, legg de på stekepanna å stek til de er litt brune (skorpa er brun).
Når alle er ferdigstekt, hell litt vann over (blir en god sjy).
Lag hvitsaus mens fisken står å godgjør seg.


Røyka torsk
---------------
trekk fisken
skjær opp bacon i biter og fres på panna
lag hvitsaus
med poteter og grønnsaker er dette kjempenam!!


Fisk i ovn
------------
Denne er lørdags kos å KJEMPEGOD!!
Lett og lage, tar bare ca 30 minutter (avhenger hvor mye man lager)
Du trenger:

Ørret/laks/breiflabb
mme
Matfløte
1 Paprika
1 Purreløk
Poteter el. ris
Ost

varm ovnen til ca. 180 grader

Her kan du bruke :
laks, ørret el. breiflabb (sikkert god med annen fisk også!)

Legg fisken i ildfast form (Husk å salte og peppre)
Bland matfløte og lettrømme i en bolle,
Hakk en paprika og en purreløk og bland i fløten/rømmen
Hell dette over fisken i langpanne
Sett det i ovnen på midterste rille.
Ha på ost ca 10 minutter før det er ferdig.

Server med kokte poteter eller ris.

Selv våre venner som HATER fisk, ELSKER denne!



!!!LYKKE TIL!!!
__________________
Klem fra Kristi
kristi er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 12-04-2002, 01:37   #6
Veteranmedlem
 
Shanti sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2001
Sted: Oslo
Meldinger: 3,129
MP Rating: 0% (0)
Shanti har en strålende fremtid.Shanti har en strålende fremtid.Shanti har en strålende fremtid.Shanti har en strålende fremtid.Shanti har en strålende fremtid.Shanti har en strålende fremtid.Shanti har en strålende fremtid.Shanti har en strålende fremtid.Shanti har en strålende fremtid.Shanti har en strålende fremtid.Shanti har en strålende fremtid.
Russisk laksesuppe

2 løk
2-3 fedd hvitløk
2 purre
1 stor gulrot
1/4 sellerirot
alt dette surres i masse smør til grønnsakene er litt møre
50 g oliven
1 ss kapers
2-3 ss tomatpuré
1-2 laubærblad
salt, pepper, timian
ca. 300 g laks
1-1,5 liter fiskebuljong
Serveres med (seter-)rømmeklatt og godt brød; Utrolig godt!
__________________
C 0606
A 0202
Shanti er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 12-04-2002, 09:23   #7
Supermedlem
 
Berglijot sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2002
Meldinger: 866
MP Rating: 0% (0)
Berglijot har mye å være stolt av.Berglijot har mye å være stolt av.Berglijot har mye å være stolt av.Berglijot har mye å være stolt av.Berglijot har mye å være stolt av.Berglijot har mye å være stolt av.Berglijot har mye å være stolt av.Berglijot har mye å være stolt av.Berglijot har mye å være stolt av.Berglijot har mye å være stolt av.Berglijot har mye å være stolt av.

Her er et par forslag fra meg...

Makaronigryte

400g kjøttdeig, steikes
1 løk, steikes
1 bx lettrømme
1 pk baconost
3 porsjoner kokt makaroni

Alt blandes sammen og legges i en ildfast form med ost på toppen.

I stekeovnen på 200 grader til osten er gyllen.

Serveres med salat og brød.



Risotto med kjøttdeigsaus

Pilaffris(1porsjon ) gang opp antallet du trenger

1ss olje
1 ts finhakket løk
1/2 dl ris
1-11/2 dl vann(avhengig av hvilken ris du bruker)
1 ts buljongpulver

1. varm oljen i gryta, svak varme
2. ha i løk og ris. Fres i 5.min, rør
3. hell på vann og buljongpulver, ta på lokk
4. kok på svak varme, se koketid på pakken

Kjøttdeigsaus (4 porsjoner)

1 løk
400 g kjøttdeig
1 bx knuste tomater
1 ts salt
1 krm pepper
1 krm paprika pulver
1 ts oregano eller basilikum
2ss tomatpure

stekles i margarin eller olje, 10-15 min

Blandes med risen i stor gryte.

Serveres med baguetter eller nan brød


Vet dere hva vi skal ha til middag i dag?? Konis pasta med creme fraiche... gleder meg

mvh
Berglijot er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 16-04-2002, 01:19   #8
Supermedlem
 
kristi sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2002
Sted: I hus på landet
Meldinger: 1,066
MP Rating: 100% (1)
kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.kristi har en strålende fremtid.
!!!!! BACALAO !!!!

Dette spiste vi på fredag
(en panne på 9 liter, og ingenting igjen!)

(til 6-8 personer)
ca. 1 kg. Klippfisk
vann

25-30 poteter
3 store løk
5 stk. cayannepepper (spansk pepper)
2 bokser hermetiske tomater
2 bokser pimientos (hermetiserte paprika)
2 ss. tomatpurè
4dl olivenolje (ekstra virgin)
3-4 fedd hvitløk
ca 7 dl. vann



Vann fisken ut i et døgn, skift vann 2-3 ganger i løpet av det døgnet.

Rens fisken for skinn, skjær den i mindre stykker, og trekk den nesten ferdig.

Skjær potetene og løken i tynne skiver.

Brenn av oljen (den er ferdig når det breser hvis du har en tresleiv nedi oljen) når den er ferdig har du nedi hvitløken å lar den brese av seg for så å ta den utav igjen.

Ha i ingrediensene lagvis (begynne med poteter, løk, fisk, så hermetiske tomater, pimientos)

Tilslutt hell over vannet (jeg blander tomatpureen i vannet).

Drei i kjelen med jevne mellomrom så det ikke brenner seg.
NB: skal ikke røres i da blir den fort grøtete!

La koke på svak varme i ca 11/2- 2 timer

Server med brød og smør

Lykke til!!
__________________
Klem fra Kristi
kristi er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 16-04-2002, 20:46   #9
mona g
Gjest
 
Meldinger: n/a
Rask , kjempegod og usunn

En skikkelig festgryte dette her....og lagd på et kvarter.

Del opp en grillkylling.
Stek sopp (så mye du har lyst på)
Kok ut pannen med litt vann etterpå....

Ha kyllingen, soppen og sjyen i gryte...
Tilsett et beger lettrømme og et beger matfløte (oi så sunt )
La det koke en liten stund og "godgjøre" seg....
Server med ris og salat.

Er kjempedigg, må prøves...
Hilsen Mona og Kaja
  Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 17-04-2002, 18:37   #10
Seniormedlem
 
Flis sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2002
Meldinger: 2,087
MP Rating: 0% (0)
Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.Flis er et navn alle kjenner.

Her var mye godt!!!

Her er en fiskesuppe..for de som har det travelt, eller som meg.., ikke er så flink å lage mat..

Fiskesuppe ( 4 pers.)

2 poser med Lofoten fiskesuppe
1 pk matfløte, istedenfor melk
Gulrøtter
Krepsehaler, eller reker
Suppeboller
Purre
Fisk....den du måtte ønske..
Musling
Tunfisk
Paprika

Hiv ikke krepsehalene og suppebollene oppi før på slutten.
Jeg pleier ikke å ha alt dette oppi på en gang, da blir det tjukt, men bruk det du selv ønsker og liker.

__________________
Flis

01 & 03 & 06

Flis er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Svar



Diskusjonsverktøy
Visningsmodus

Regler for innlegg
Du kan ikke starte nye diskusjoner
Du kan ikke svare på meldinger/diskusjoner
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke redigere meldingene dine

BB-kode er
Smilier er
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are


Alle tider vises som GMT +1. Klokka er nå 02:02.




Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Alt innhold ©2001-2008 NybaktMamma.com