Gå tilbake   NybaktMamma - Møteplassen > Diskusjoner > Mat for små og store mager > Oppskrifter




Svar
 
LinkBack Diskusjonsverktøy Visningsmodus
Gammel 27-11-2003, 15:46   #1
yes
Seniormedlem
 
yes sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2001
Sted: Ved skogen
Meldinger: 1,914
MP Rating: 0% (0)
yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.
Julekaker og julesnacks - oppskrifter!!

Siden julen nermer seg, så synest jeg det hadde vært koselig om vi hadde delt de beste juleoppskriftene med hverandre.

Jeg bakar få julekaker, men håper og få noen nye og gode oppskrifter. De få tingene jeg baker til jul er jo ikke så veldig typisk jul heller.

Her kommer mine, som faktisk er bl.a. henter her inne ifra.

Sjokoladekjeks

1 kopp smør
1 kopp hvitt sukker
1/2 kopp brunt sukker
2 egg
2 kopper hvetemel
1 kopp hakkede nøtter
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 plater kokesjokolade (200 g)

Pisk smør og sukker hvitt. (blir jo ikke hvitt med brunst sukker da..) Ha i ett og ett egg. Bland inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, nøtter og sjokolade.
Bruk en spisesje og legg en topp/klatt på bakepapir på stekeplate. Ikke gjør kjeksene flate, de flater seg ut selv i stekeovnen.

Stekes i ca. 10.min midt i ovnen, ved 200 grader.

Kokosboller

2 dl vann
500 g sukker
8 plater gelatin
1 dl kokende vann
2 ts vaniljesukker

100 g Delfiafett
150g kokesjokolade
1 pose kokosmasse

Kok vann og sukker i 12 minutter og avkjøl. (i oppskriften ifra sist sesong stod det at det skulle avkjøles til ca 40 grader)
Legg gelantinblandingen i kaldt vann i 10 minutter. Kryst vannet av gelantinen og løs det opp i 1 dl kokene vann. Avkjøl en liten stund.
Visp sukkerlaken, gelantinoppløsningen og vaniljesukker meget godt til en luftig og stiv krem. (dette tok lang tid for meg!!)
Form små boller med skje og sett dem på et smurt bakepapir. La dem stå minst 1 time, til de er stive. (jeg satte dem i kjølskap og på ute verandaen)
Smelt sjokolade og delifiafett i vannbad. Rør sjokolade og fett sammen når det har smeltet. Ta kjelen av platen.
Ta kremtoppene med gaffel, og vend dem i sjokolade og strø kokosmasse over.

Mine oppbevares kjølig i tett boks.

Drops

Grunnoppskrift:
1 dl vann
5,5 dl sukker
2 dl druesukker

Syrlige drops:
2 ts sitronsyre
2 ml sitonessens
2 ml gul konditor farge

"Hockey drops"
1 eske Hockey pulver (kjøpes på feks kioske/butikken - altså godteri) Her trenger en ikke ekstra fargetilsettning, da pulveret gir en egen farge til dropsene.

Utstyr en trenger:
- kjele
- termometer som til min 165 grader
- dropsskrape (eller andre redskaper i plast til og blande massen med)
- saks
- tefonlven, eller stekeplate som er smurt/oljet

Hell vann i kjelen, tilsett sukker og druesukker. Vær obs på og ikke få sukker på kjelens kanter! Kok opp vann og sukker, på full varme under lokk. Ta deretter av lokket, og sett i termometer fortsett og koke til temperaturen er 162-165 grader.

Hell massen over på en smurt langpanne (eller tefonven). Tilsett smak. (Dryss sitronsyre over og la det trekke inn i ca.1-2 min, før det blandes - tilsett deretter sitronessens, gjerne med hjelp av en plastsprøyte) Blandes. Tilsett farge. Blandes.

Rull til pølser, og til eller form dropsene til ønsket fasong.
Jeg pleier og legge dropsene på en oljet underlag, og la de få litt luft mellom seg, slik at de ikke klistrer seg sammen. Pleier heller ikke og tenke så mye på fasongen på dropsene, det må gå fort slik at dropsamssen ikke stivner før du rekker og bli ferdig.

Oppbevares lufttett, på bokser eller i kremerhus poser.

Karameller

Du trenger:
- 2 dl sukker
- 2 dl fløte
- 2 dl sirup

Fremgangsmåte
Hell sukker,fløte,sirup i ei stor panne. Rør sammen, må koke lenge og røres med jevne mellomrom.
Ta omtalte vannprøve, når en dråpe av karamellmassen kan formes til ei lita kule i vannet, kan du helle massen i en form med oljet bakepapir i bunnen. Avkjøl.
Tidliger fikk jeg fatt i konfektformer, små "muffinsformer" i aluminium)

Skjær i passende biter, pakk eventuelt inn i cellofan. Fin julegave/oppmerksomhet.

Temperaturen bestemmer konsistensen på karamellene. Lav temperatur gir myke karameller mens høy temperatur gir harde. Det sies at karamellene blir fine og seige på 120 grader (fint og sjekke med termometer.)
__________________
Yes
Storebror Lillesøster
yes er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 28-11-2003, 15:44   #2
Veteranmedlem
 
Iset sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2003
Sted: Sandnes
Meldinger: 4,693
MP Rating: 0% (0)
Iset har et ubeskrivelig bra rykte.Iset har et ubeskrivelig bra rykte.Iset har et ubeskrivelig bra rykte.Iset har et ubeskrivelig bra rykte.Iset har et ubeskrivelig bra rykte.Iset har et ubeskrivelig bra rykte.Iset har et ubeskrivelig bra rykte.Iset har et ubeskrivelig bra rykte.Iset har et ubeskrivelig bra rykte.Iset har et ubeskrivelig bra rykte.Iset har et ubeskrivelig bra rykte.

så gøy disse er såå enkle og kjempegode:

HAVREMAKRONER

4 dl havregryn
2 1/2 dl hvetemel
4 dl sukker
1 stort egg
175 gram smeltet smør

bland det tørre godt, og ha det andre i. kna deigen godt sammen. ha evt litt kakao i, det hadde jeg og det ble kjempegodt.
sett små topper på smurt bakeplate med teskje. stek i 15-20 minutter på 175 grader.
__________________
Storesøster, 12. oktober 2003 & Lillebror, 27. mars 2008
Iset er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 28-11-2003, 22:27   #3
VIP-Medlem
 
Eirill sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2001
Meldinger: 6,717
MP Rating: 0% (0)
Eirill har et ubeskrivelig bra rykte.Eirill har et ubeskrivelig bra rykte.Eirill har et ubeskrivelig bra rykte.Eirill har et ubeskrivelig bra rykte.Eirill har et ubeskrivelig bra rykte.Eirill har et ubeskrivelig bra rykte.Eirill har et ubeskrivelig bra rykte.Eirill har et ubeskrivelig bra rykte.Eirill har et ubeskrivelig bra rykte.Eirill har et ubeskrivelig bra rykte.Eirill har et ubeskrivelig bra rykte.


Sarah Bernard

250 gr mandler
3 1/2 dl melis
3 små eggehviter

Visp eggehvitene hvite. Bland i melis og skåldede,malte mandler.
Sett røren med to teskjeer på bakepapirkledt plate.
Stekes på 180*C i ca 10 min.
Avkjøles litt før de tas av med skarp kniv.

Fyll:
200 gr margarin
3 dl melis
3 eggeplommer
1 plate sjokolade

Bland margarin, melis og eggeplommer til en smidig deig. Rør i revet sjokolade. Legg fyllet på bunnen av kakene i en pyramideformet topp.
Sett kakene kaldt til fyllet er helt stivt.

Glasur:
2 plater sjokolade
2 ss delfiafett

Smelt sjokolade og delfiafett. Dypp kakene i. (Griseri! )

Oppbevares i fryseboksen.




Brune pinner

150 gr margarin
200 gr sukker
2 eggeplommer
1 ss lys sirup
1/2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 gr hvetemel

egg til pensling
perlesukker
hakkede mandler

Rør margarin og sukker hvitt. Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner.
Trill pølser og trykk dem ut på bakepapirkledt plate til flate stenger. Pensle med egg, og dryss på perlesukker og mandler.

Stekes på 175*C i ca 10-12 minutter.

Skjær stengene på skrå mens de er varme. Avkjøles på rist.





Små suksessterter

4 eggehviter
360 gr melis
500 gr malte mandler

Stivpisk eggehvitene. Bland i melis og malte mandler.

Legg 1 ts pr kjeks på bakepapirkledt plate.

170*C 10 - 12 min Avkjøl

Krem:
4 eggeplommer
100 gr melis
1 1/2 dl fløte
150 gr margarin (mykt)
1 ts vaniljesukker

Eggeplommer, melis og fløte røres sammen og kokes tykt. (Det går fort å få det tykt, pass på så det ikke brenner seg!) Avkjøles litt. Rør i mykt margarin og vaniljesukker. Avkjøles.
Smør kremen på bunnen av kjeksene.
Oppbevares i fryseboksen
__________________
MØ SJÆL!
Eirill er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 30-11-2003, 15:50   #4
Æresmedlem
 
Nennemor sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2001
Meldinger: 32,550
MP Rating: 0% (0)
Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.

Nøttepraliner:

50 gram smeltet sjokolade
150 gram revet marsipan
100 gram nøttekjerner
2 ss kremfløte

Garnering:
Hvit sjokolade
Sølvkuler

Nøttene risten i ovnen ved 175 grader. Skallet fjernes, deretter hakkes de. Marsipanen rives i den smeltede sjokoladen. Fløten og nøttene blandes inn. Blandingen formes til kuler og dyppes i den hvite sjokoladen v.h.a. to gafler. Pyntes før sjokoladen stivner. Må stå kjølig.
__________________
Nennemor
Storesøster (f. juli-99) Storebror (f.mars-02) Lillebror (f. oktober -04)

Er man litt munter av sans og sinn, går gjennom livet med søkende trinn,
gleder seg litt over andres hell- da kommer lykken helt av seg selv
Nennemor er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 01-12-2003, 08:22   #5
Ana
Supermedlem
 
Ana sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2002
Meldinger: 611
MP Rating: 0% (0)
Ana er et navn alle kjenner.Ana er et navn alle kjenner.Ana er et navn alle kjenner.Ana er et navn alle kjenner.Ana er et navn alle kjenner.Ana er et navn alle kjenner.Ana er et navn alle kjenner.Ana er et navn alle kjenner.Ana er et navn alle kjenner.Ana er et navn alle kjenner.Ana er et navn alle kjenner.

Nennemor:

sikker helt dumt spørsmål (men tilgi meg. jeg er ingen stor baker):
skal den hvite sjokoladen smeltes - og er det nok å smelte bare den, eller må man ha i f. eks. delfiafett?


Hvor mye hvit sjokolade bør jeg kjøpe til denne?
__________________
Hilsen Ana og hennes to søte små
Ana er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 01-12-2003, 12:26   #6
Æresmedlem
 
Nennemor sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2001
Meldinger: 32,550
MP Rating: 0% (0)
Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.

Det finnes ingen dumme spørsmål, bare dumme svar!

Sjokoladen smeltes forsiktig i vannbad, uten noen tilsetninger av noe slag. Det går med ganske mye sjokolade når du dypper de ferdige kulene oppi og dekker dem, men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke husker hvor mye som gikk med. Jeg tror jeg ville kjøpt inn 150 gram og så smeltet først bare 100 av dem og sett hvor langt du kom med det. Jeg håper virkelig det er nok.

Den hvite sjokoladen du evnt. sitter igjen med blir jo kjempefin pynt på annen konfekt seinere hvis du smelter den og putter den i et kremmerhus med et bittelite hull og bare pynter med den oppå med striper eller sikksakk eller noe slikt.

Disse kulene blir farlig gode!
__________________
Nennemor
Storesøster (f. juli-99) Storebror (f.mars-02) Lillebror (f. oktober -04)

Er man litt munter av sans og sinn, går gjennom livet med søkende trinn,
gleder seg litt over andres hell- da kommer lykken helt av seg selv
Nennemor er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 03-12-2003, 22:33   #7
yes
Seniormedlem
 
yes sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2001
Sted: Ved skogen
Meldinger: 1,914
MP Rating: 0% (0)
yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.

Sitat:
Opprinnelig melding fra Nennemor
Nøttene risten i ovnen ved 175 grader.
Hva mener du med dette? Hvor langt tid har du de i ovenen? Kunne du ha forklart litt mer?
__________________
Yes
Storebror Lillesøster
yes er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 04-12-2003, 07:50   #8
Æresmedlem
 
Nennemor sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2001
Meldinger: 32,550
MP Rating: 0% (0)
Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.Nennemor har et ubeskrivelig bra rykte.

Du legger hasselnøttene på en bakepapirkledd plate i ovnen og lar dem ligge der i en fem minutters tid, så fjerner du skallet. Det går ganske lett hvis du bruker et reint kjøkkenhåndkle og bare gnir nøttene, det gjør ikke noe om du ikke får vekk alt.

Smaken på nøttene blir tydeligere dersom de ristes og det gjør at pralinene blir ennå bedre. Hvis du synes dette høres grusomt styrete ut, kan du droppe det altså, pralinene blir gode allikevel de.
__________________
Nennemor
Storesøster (f. juli-99) Storebror (f.mars-02) Lillebror (f. oktober -04)

Er man litt munter av sans og sinn, går gjennom livet med søkende trinn,
gleder seg litt over andres hell- da kommer lykken helt av seg selv
Nennemor er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 04-12-2003, 15:24   #9
yes
Seniormedlem
 
yes sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2001
Sted: Ved skogen
Meldinger: 1,914
MP Rating: 0% (0)
yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.

Takk Nennemor, neida det hørtes ikke styret ut i det hele tatt. Gleder meg til og prøve oppskriften
__________________
Yes
Storebror Lillesøster
yes er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 20-11-2004, 21:54   #10
yes
Seniormedlem
 
yes sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2001
Sted: Ved skogen
Meldinger: 1,914
MP Rating: 0% (0)
yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.yes er fantastisk mot andre.
Sv: Julekaker og julesnacks - oppskrifter ønskes!!

Dytter denne opp i dagens lys igjen,
og håper på nye oppskrifter på julekaker og snack også i år
__________________
Yes
Storebror Lillesøster
yes er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Svar



Diskusjonsverktøy
Visningsmodus

Regler for innlegg
Du kan ikke starte nye diskusjoner
Du kan ikke svare på meldinger/diskusjoner
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke redigere meldingene dine

BB-kode er
Smilier er
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are


Alle tider vises som GMT +1. Klokka er nå 04:37.




Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Alt innhold ©2001-2008 NybaktMamma.com