Denne synes jeg er god:
Ingredienser:
1 1/2 pk Bixit havrekjeks
ca 150gr smør/margarin
***
250 g Philadelphia-ost
1 boks creme fraiche
125 gr melis
1 ts vaniljesukker
***
1 pk sitrongelé
2,5 dl vann
***
1/3 l kremfløte (liten kartong)
***
Gelelokk (om ønskelig):
2 pk jordbærgele-pulver (evt. 1 pk ferdiggele, men pulver-varianten blir best)
*****************************
Fremgangsmåte:
Kjeksen knuses, gjerne i foodprocessor, og blandes godt med godt romtemperert eller smeltet smør/margarin. Kjeksblandingen trykkes ut i en stor springform. Settes i kjøleskapet.
Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster.
Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens mikseren går.
Fløten stivpiskes og blandes inn i røra.
Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. La stå til dette er stivnet, det tar gjerne et par timer.
Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (drøyt halv mengde vann). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner.
Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn!
------------------------------------------------------------------------------------------
Ellers finner du mange på
detsoteliv.no om du søker på ostekake.