vi begynte med most potet og gulrot. Så begynte vi å lage større porsjoner for nedfrysning (i små yoghurtbegre), da hadde vi tre varianter:
potet
gulrot
laks
persille
potet
gulrot
kylling
ananas
potet
gulrot
lam (lammedeig)
ananas
basilikum
Ananasen (fra boks) gjør lam- og kyllingrettene veldig saftige + at C-vit. øker jernopptaket, så med mindre det er citrus-allergi i familien er det verdt å prøve. Varierte også med andre grønsaker som vi hadde frosset i isbitterninger (etter tips fra Sofia

, fx broccoli) og tilsatte en ts olje i porsjonen før servering. Pleide å bruke ca 2 deler potet til 1 del gulrot og ca 40 g fisk/kjøtt/kylling pr porsjon. fisk/kylling blir kokt for seg (spe med kraften), lam brunet ved svak varme. NB ikke bruk foodprocessor til potet, det blir seigt og klissete. Vi kjøpte en manuell potetmoser (ser ut som en stor hvitløkspresse) og det er en fin investering, kan brukes til mange grønsaker.
Disse tre variantene spiste junior i mange mnd - fra ca 7 mnd til omkring 1 år. Da begynte han å spise sammen med oss av vår middag, evt litt "tilrettelagt" for ham. Han har aldri villet ha barnemat på glass (vi prøvde da vi holdt på å flytte og tømte fryseboksen; no way, og jeg kan godt forstå det! Nå spiser han det meste av våre middager.
Det tok en 2-3 kveldstimer å lage 15 porsjoner, men det var vel verdt arbeidet.
Rikke