Vis ett enkelt innlegg
Gammel 05-08-2005, 09:28   #1
Impala
Seniormedlem
 
Impala sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2004
Sted: Asker
Meldinger: 1,781
MP Rating: 0% (0)
Impala har en strålende fremtid.Impala har en strålende fremtid.Impala har en strålende fremtid.Impala har en strålende fremtid.Impala har en strålende fremtid.Impala har en strålende fremtid.Impala har en strålende fremtid.Impala har en strålende fremtid.Impala har en strålende fremtid.Impala har en strålende fremtid.Impala har en strålende fremtid.
OREO KAKE! Kjempegod oppskrift som er enkel å få til!

Dette trenger du:


Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet
2,5 dl melis
ca 3,5 dl piska krem (skal opprinnelig være den amerikanske cool whip, men den er umulig å spore opp i Norge! Jeg har vært overalt for å prøve å finne! Jeg har brukt Menkomel Whipping i stedet, men du kan også bruke helt vanlig kremfløte)
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro
3 dl melk til moussen (jeg har brukt 2 dl lettmelk og 1 dl helmelk)
Klikk på bildet for å se det i full størrelse.


1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.

Klikk på bildet for å se det i full størrelse.

Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet 1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt! Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!

Klikk på bildet for å se det i full størrelse. Klikk på bildet for å se det i full størrelse.

La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser!

Klikk på bildet for å se det i full størrelse. Klikk på bildet for å se det i full størrelse.

Enjoy!

Impala
__________________
__________________



til Julie (juni 2001) og Martin (september 2004)



Sist endret av Impala; 05-08-2005 kl 10:30.
Impala er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat