Vis ett enkelt innlegg
Gammel 12-09-2006, 09:42   #1
Lindamor
Seniormedlem
 
Lindamor sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2002
Meldinger: 2,246
MP Rating: 0% (0)
Lindamor har en strålende fremtid.Lindamor har en strålende fremtid.Lindamor har en strålende fremtid.Lindamor har en strålende fremtid.Lindamor har en strålende fremtid.Lindamor har en strålende fremtid.Lindamor har en strålende fremtid.Lindamor har en strålende fremtid.Lindamor har en strålende fremtid.Lindamor har en strålende fremtid.Lindamor har en strålende fremtid.
Sykkelhjelm og mangel på vett.

Bare en liten utblåsning angående bruken av sykkelhjelm. Jeg er oppgitt

Her hvor vi bor, et eneboligfelt med 4 veier, går 1 km innover før du kommer til veis ende. Da må man velge om man vil snu og kjøre ut eller ta bena fatt i marka og gå til feks speiderhytta. Her er det lite trafikk, kun det som er til eiendommene. Av den grunn mener alle foreldrene, unntatt meg og 2 naboer, at barna kan sykle uten sykkelhjelm Det er altså bare mine 3 barn, naboens 2 gutter og en nabojente som bruker sykkelhjelm. Resten sykler uten sykkelhjelm!

Jeg blir så oppgitt. Jeg har prøvd å snakke med noen av naboene om saken. Da bruker ungene hjelmen i et par dager.

En gang så spurte min eldste hvorfor han måtte bruke hjelm. Jeg forklarte at han kan falle av sykkelen og slå hodet. Naboen står ved siden av og hører hva jeg sier. Naboen som står ved siden av presterer da å si at det er jo så liten trafikk her så det er jo ikke så farlig. Det er liten sjanse for å kræsje med en bil. Jeg prøvde da å si at det har ingeting med trafikkmengden å gjøre. Ungene kan få opp en god fart på sykkelen i de bakkene som er her. (Mellomste her holdt 30 km nedover bakken på sykkel, det får hun ikke lov til men vi målte det en gang.) Et fall fra selv en stillestående sykkel kan føre til store skader/død hvis man treffer en kant eller stein. Mine argumenter faller på steingrunn. Det er ikke så farlig her på Sandvoll mener naboen.

Så kommer hennes yngste syklende og faller av sykkelen og slår hodet. Han brukte sykkelhjelm første sykkelturen etterpå. Så var det slutt.

Mine barn vet at hvis de sykler uten hjelm så inndrar jeg sykkelen. De får en advarsel så forsvinner sykkelen et par dager. Det holdt med advarsel. Den eneste som har prøvd å sykle uten hjelm er mellomste. Da stod jeg på trappa og så at hun skulle sykle hjem fra naboen 2 hus lenger bort med hjelmen i hånda. Jeg stod å hoppet og freset på trappen og skrek at hun skulle ta på den hjelmen øyeblikkelig Hun stoppet lydig og tok den på. Vi hadde en liten prat etterpå om hvorfor. Min datters argument om at det var så kort vei, hadde ingen effekt på mor Etter forklaring så har hun aksteptert at sykkelhjelmen skal brukes uansett når man sykkler.

Hvorfor er folk så dumme? Hvorfor tar de ikke sikkerheten på alvor?
__________________
Hilsen Lindamor
gutt nov 98,
jente aug 00 og jente nov 02

Sist endret av Lindamor; 12-09-2006 kl 09:55.
Lindamor er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat