Sarah Bernard
250 gr mandler
3 1/2 dl melis
3 små eggehviter
Visp eggehvitene hvite. Bland i melis og skåldede,malte mandler.
Sett røren med to teskjeer på bakepapirkledt plate.
Stekes på 180*C i ca 10 min.
Avkjøles litt før de tas av med skarp kniv.
Fyll:
200 gr margarin
3 dl melis
3 eggeplommer
1 plate sjokolade
Bland margarin, melis og eggeplommer til en smidig deig. Rør i revet sjokolade. Legg fyllet på bunnen av kakene i en pyramideformet topp.
Sett kakene kaldt til fyllet er helt stivt.
Glasur:
2 plater sjokolade
2 ss delfiafett
Smelt sjokolade og delfiafett. Dypp kakene i. (Griseri! )
Oppbevares i fryseboksen.
Brune pinner
150 gr margarin
200 gr sukker
2 eggeplommer
1 ss lys sirup
1/2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 gr hvetemel
egg til pensling
perlesukker
hakkede mandler
Rør margarin og sukker hvitt. Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner.
Trill pølser og trykk dem ut på bakepapirkledt plate til flate stenger. Pensle med egg, og dryss på perlesukker og mandler.
Stekes på 175*C i ca 10-12 minutter.
Skjær stengene på skrå mens de er varme. Avkjøles på rist.
Små suksessterter
4 eggehviter
360 gr melis
500 gr malte mandler
Stivpisk eggehvitene. Bland i melis og malte mandler.
Legg 1 ts pr kjeks på bakepapirkledt plate.
170*C 10 - 12 min Avkjøl
Krem:
4 eggeplommer
100 gr melis
1 1/2 dl fløte
150 gr margarin (mykt)
1 ts vaniljesukker
Eggeplommer, melis og fløte røres sammen og kokes tykt. (Det går fort å få det tykt, pass på så det ikke brenner seg!) Avkjøles litt. Rør i mykt margarin og vaniljesukker. Avkjøles.
Smør kremen på bunnen av kjeksene.
Oppbevares i fryseboksen
__________________
MØ SJÆL!
|