Wok: Når jeg har det GRISETRAVELT bruker jeg gjerne ferdig frossen wok blanding, liker best den kinesiske med sukkererter i. Jeg har alltid noen blue-dragonsauser på lur, og så steker jeg svinekjøtt og kylling helt gjennom, tar det til side, steker grønnsakene, ved siden av koker jeg ris eller nudler. Nudler hvis travelt, jeg synes nemlig hurtigris smaker så dårlig. Når grønnsakene er stekt har jeg opp i kyllingen eller svinet også har jeg på en posesaus. De har masse forskjellige gode smaker. De har dem på ICA, meny etc. Jeg bruker solsikkeolje, og lar alle krydre selv med soyasaus etterpå.
Ellers liker jeg best en blanding av gulrot, vårløk, paprika, aspargesbønner/sukkererter, minimais etc. Deilig. Et annet bra triks er å marinere kjøttet i en blanding av olje, soyasaus, hvitløk, ingefær, evt litt tørr sherry. La det ligge i en plastpose så lenge du har tid.
|