+ Svar på diskusjon
Viser resultater 1 til 3 av 3
  1. #1
    Tidligere bruker
    Gjest

    Question Surret svinestek - steketid??

    Surret svinestek av bog. Står ingenting på den om steketid eller noe. Gjelder det samme for den som for juleskinke? 125 grader i 3-4 timer?

  2. #2
    Supermedlem
    Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte
    pludre sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2002
    Sted
    Bergen
    Meldinger
    1,097

    Sv: Surret svinestek - steketid??

    Hei

    Svinestek skal stekes på 175 grader midt i ovnen, og kjernetemperaturen skal være mellom 80-85 grader.

    Man regner omtrent en time pr kilo

    Her står det litt:

    Svinestek i ovn

    For 8 personer.

    Ingredienser:

    ca. 2 kg skinke
    salt
    pepper
    ca. 1/2 liter kokende vann eller kraft
    SAUS
    3 1/2 ss margarin eller svinefett
    6 ss hvetemel
    ca. 1 liter kraft
    litt sukkerkulør
    salt
    pepper
    OVNSTEMP: 175 grader
    STEKETID: 50-60 min. pr. kg kjøtt
    indretemp (kjernetemp): 85 grader

    Tilberedning:

    Skrap svoren og skjær den i smale ruter, eller få steken ferdig rutet hos slakteren. Tørk kjøttet med klut oppvridd i varmt vann.

    Legg steken med svorsiden ned i varmt vann ca. 1 times tid før steken skal i ovnen. Vannet skal bare dekke svoren, kjøttet bør være minst mulig i berøring med vannet. Gni steken inn med salt og pepper, og litt ingefær om man måtte ønske. Sett steketermometeret på plass. Legg steken på rist med svorsiden opp. Sett risten over langpannen nederst i ovnen. Hell i kokende vann.

    Øs steken med jevne mellomrom, første gang etter 45 minutter, deretter med ca. 30 minutter mellom hver speing. Spe på mer vann hvis det damper for mye bort.

    Når det er 45 minutter igjen av steketiden heller vi sjyen av. Nå skal steken stå med åpent spjell i ovnen, eller med ovnsdøren på gløtt til svoren blir sprø og gyllenbrun, og termometeret viser 85 grader. Vi kan gjerne sette på litt sterkere overvarme den siste halvtimen.

    Til sausen lages først lys bruning av fett og mel. Spe med 1 liter kokende kraft. Brun saus skal bare spes 3 ganger, hver gang med 1/3 av væsken. Smak sausen godt til og farg med litt sukkerkulør.

    La steken stå 15-20 minutter for åpen ovnsdør slik at kjøttet får "sette" seg før det skjæres opp. Skivene er lettere å få pene, og kraften holdes bedre inni kjøttet.

    Epler, svisker og surkål og kokte poteter er fast følge til svinestek. Den sprø svoren legges på fat sammen med kjøttet.


    Lykke til med steken !!
    Pludre, mamma til 3


    01 03 05

  3. #3
    Tidligere bruker
    Gjest

    Sv: Surret svinestek - steketid??

    Takk takk, da er det bare å prøve seg

Sosiale Bokmerker

Sosiale Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan starte nye diskusjoner
  • Du kan svare på meldinger/diskusjoner
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine