+ Svar på diskusjon
Viser resultater 1 til 13 av 13
  1. #1
    vimjer
    Gjest

    Tips til klubbmat ønskes!

    I morgen er det min tur til å ha syforening, og jeg føler meg helt blank i forhold til serveringen.
    Vi er sju matglade damer. Noen som har en spennende anbefaling?

  2. #2
    Claire
    Gjest

    Sv: Tips til klubbmat ønskes!

    Hva med godt focaccia-brød, med en enkel caprese-salat ved siden av?Caprese: salat av tomater og fersk mozzarella, skåret i skiver, dryppe over litt god olivenolje, ha i revne basilikumblader + strø på litt havsalt.

    Mens vi er inne på italiensk; bruschetta er jo også godt. Bruk landbrød, skjær i skiver, pensle med olivenolje, riste dem i stekovn, smør på et tynt lag med pesto, garner med det du måtte ønske; hakkede tomater (kun kjøttet, ikke kjernene og "det våte"), parmaskinke/serranoskinke, mozzarellaost, olivenpasta, soltørkede tomater, basilikum, f. eks.

  3. #3

    Sv: Tips til klubbmat ønskes!

    Kanskje ikke så kjempespennende, men jeg lette fram oppskriften min på fylte ostehorn som alltid pleier å bli godt mottatt. Serveres varme/lunkne med en god salat til.


  4. #4
    Veteranmedlem
    Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte
    Angelique sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Sted
    Øst i landet
    Meldinger
    3,140

    Sv: Tips til klubbmat ønskes!

    Kyllingsuppe med tomater (mener du har fått oppskkriften tidligere)

    Min mor serverte den i sin klubb nylig og jeghadde den en kveld med noenvennepar
    Når mennen ber om oppskriften da er den ok

    Kyllingsuppe

    Kyllingfileter (bruker litt godt med kjøtt jeg, en stor pakke fersk filet)
    2 bokser flådde tomater med basilikum og hvitløk
    1/4 kartong rømme
    Kyllingbuljong
    1 middels løk
    1 stortsyrlig eple
    paprikakrydder
    karri
    bacon
    kruspersille


    Kjør de flådde tomtene i foodprosessoren
    Ha dette i kjelen
    Lag så buljongen, jeg bruker å lage 1/2 liter buljong til to bokser tomater
    Ha dette oppi tl tomatene

    skjær kjøtt, løk og eple i små bietr og stek dette
    Ha i sammen kraften
    Smak til med fløten , paprika og karri og ev salt og pepper

    Skjær bacon i små biter og stek dette

    Når du skal servere suppenøser du opp og danderer med bacon og kruspersille
    Dette er knallgodt
    Den skal være litt tykk og god
    Jeg serverer hvitløsbrød ved siden av
    ღ EaRtH ღ AnGeL ღ

  5. #5

    Sv: Tips til klubbmat ønskes!

    Dette er knallgodt!! Lag dobbelt, og server med ris og nachos, så har du nok mat Dette er yndlingsretten vår!!

    Meksikansk rekepanne



    Forberedelse: 15 min
    Koketid: 30 min

    Ingredienser:
    2 løk
    1 grønn paprika
    1 boks sjampinjong i skiver (200 g)
    1 ss smør eller margarin
    1 ss hvetemel
    1 dl chilisaus
    2 dl husholdningsfløte
    1 ts salt
    1 krm hvit-eller svart pepper
    1 krm kajennepepper
    2 1/2 dl langkornet ris
    4 ts presset limesaft
    300-400 g pillede reker
    3 ss appelsinjuice
    1 dl vann
    1 lime til pynt
    1 pose salte nacho-chips
    revet ost

    1.Skrell og hakk løken. Skyll og
    rens paprikaen, og skjær den i
    strimler. La soppen renne av.

    2.Smelt smør eller margarin i en lav,
    vid kjele. Tilsett løk og sjampinjonger.
    Fres blandingen i ca 3 min. Dryss mel over,
    og rør om. Rør inn paprika, chilisaus,
    fløte, salt og krydder.
    La retten koke uten lokk i 8-10 min.

    3.Kok opp 5 dl vann i en kjele.
    Tilsett ris og presset limesaft.
    La risen koke til væsken er absorbert
    og risen mør, ca 10-15 min.

    4.Tilsett reker, appelsinjuice og
    vann i retten. Kok opp.
    La rekene bli gjennomvarme.
    Legg nacho-chips utover et stekebrett
    og strø ost over. Gratiner i ovnen i ca 5 min,
    ved 150 grader.

    5.Legg rekeretten på et serveringsfat
    med risen ved siden av.
    Pynt med lime og server straks.
    (Jeg bruker mer reker, paprika og sjampinjonger enn det som står her)

    Ps: Vær litt forsiktig med bruken av kajennepepper. Har undervurdert
    dens sterkhet en gang, og det skjer aldri igjen


    Eller:


    Denne blir laget svææææært ofte i LilleLeo-heimen!

    Kylling og pastasalat med bacon
    Ca 2 personer

    Ruoccola-salat
    Bacon i skiver
    1 grillet kylling
    Cherry-tomater
    Rødløk/salatløk
    Pasta
    Mozzarella-ost i terninger eller feta-ost

    Tzatsiki
    1 slangeagurk
    3 dl yoghurt naturell
    1/2 ts salt
    1/2 ts nykvernet pepper
    3 fedd hvitløk

    1. La yoghurten renne av i et kaffe-filter i ca en time.
    2. Riv agurken på rivjern og ha over saltet.
    La stå i ca 15 min og klem ut vannet.
    3. Finhakk hvitløken og bland alt sammen. Smak til med pepper

    Skrell kyllingen for kjøtt, skjær baconet i små
    biter, stek det og ha oppi salaten.
    Kok pastaen og kjøl ned.
    Bland alt sammen i en stor bolle og
    server med varme baguetter og tzatsiki.


    Eller:


    Friterte Risboller


    Ingredienser:

    3 1/2 dl rundkornet ris (f.eks Uncle Ben's)
    1 ts salt pr l vann (til kokingen)
    100 g reker uten skall
    100 g mager norveiga, jarlsberg e.l.
    2 sjalottløk
    1 hvitløkfedd
    1/2 bunt dill
    3 egg
    strøbrød
    1 klype kajennepepper + litt salt


    Pluss:
    Olje eller fett til friteringen
    kjøkkenpapir


    1.Kok risen etter oppskriften på pakken.
    La den renne av i en sil til den er
    helt avkjølt.

    2.Riv osten. Skrell og finhakk
    løk og hvitløk.

    3.Finhakk rekene.
    Skyll dillen, og rist den tørr.
    Knip av bladene, og finhakk dem.

    4.Bland ost, løk, hvitløk, reker
    og dill med risen i en skål.
    Skill to av eggene.
    Rør eggeplommene i risen sammen
    med det siste, hele egget.
    Rør inn så mye strøbrød at massen
    blir fast og lett å forme.
    Smak til med kajennepepper og salt.

    5.Varm opp oljen eller fettet i en
    frityrgryte eller en stor jerngryte.
    Skyll hendene i vann og rull rismassen
    til små boller.
    Visp eggehvitene sammen i en stor tallerken
    og hell strøbrød i en annen.
    Dypp risbollene først i eggehvite,
    og deretter i strøbrød.

    6.Fritèr bollene gyllenbrune i
    den varme oljen.
    La dem renne av, og server dem lunkne.

    Serveringsforslag:
    Server cumberlandsaus, tomatchutney
    eller salat ved siden av.

    (man kan bruke tunfisk istedenfor reker)

    Jeg pleier alltid å ha mer reker, ost, dill
    og kajennepepper i, spesiellt mer reker og krydder.
    Synes de kan bli litt tamme på smak hvis man følger
    oppskriften helt nøyaktig, man kan godt bruke rikelig med
    cayennepepper.

    Disse er kjempe gode!!!
    Lille 04 ~ Engel f/d 07 ~ Lillebror 08

  6. #6
    Tidligere bruker
    Gjest

    Sv: Tips til klubbmat ønskes!

    Maximillia; har du oppskriften på de spinatpairullene liggende?

  7. #7
    vimjer
    Gjest

    Sv: Tips til klubbmat ønskes!

    Sitat Opprinnelig postet av Madam Mim
    Maximillia; har du oppskriften på de spinatpairullene liggende?
    Spinatpairuller!!!
    Høres ufattelig godt ut.

    Ellers; takk for alle gode oppskrifter. Her blir det valgets kval...

  8. #8
    Miemor
    Gjest

    Sv: Tips til klubbmat ønskes!

    Sitat Opprinnelig postet av Claire

    Mens vi er inne på italiensk; bruschetta er jo også godt. Bruk landbrød, skjær i skiver, pensle med olivenolje, riste dem i stekovn, smør på et tynt lag med pesto, garner med det du måtte ønske; hakkede tomater (kun kjøttet, ikke kjernene og "det våte"), parmaskinke/serranoskinke, mozzarellaost, olivenpasta, soltørkede tomater, basilikum, f. eks.
    Bruschetta er jo kjempegodt! Min favoritt er med spekeskinke og avocadorøre laget av (ja, riktig gjettet...): avocado, tomater, rødløk, hvitløk og olivenolje.

    Har ingen planer om klubb med det første, men her må jeg bookmarke tråden til senere bruk, skjønner jeg. Blir skikkelig sulten her jeg sitter.
    Sist endret av Miemor; 02-04-2006 kl 18:52

  9. #9
    Veteranmedlem
    Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte
    Angelique sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Sted
    Øst i landet
    Meldinger
    3,140

    Sv: Tips til klubbmat ønskes!

    Sitat Opprinnelig postet av Claire
    Hva med godt focaccia-brød, med en enkel caprese-salat ved siden av?Caprese: salat av tomater og fersk mozzarella, skåret i skiver, dryppe over litt god olivenolje, ha i revne basilikumblader + strø på litt havsalt.

    Mens vi er inne på italiensk; bruschetta er jo også godt. Bruk landbrød, skjær i skiver, pensle med olivenolje, riste dem i stekovn, smør på et tynt lag med pesto, garner med det du måtte ønske; hakkede tomater (kun kjøttet, ikke kjernene og "det våte"), parmaskinke/serranoskinke, mozzarellaost, olivenpasta, soltørkede tomater, basilikum, f. eks.
    Har du oppskriften på focaccia-brød??
    Spiste det på ROOM i forrige uke, ufattelig godt
    Var en litt sterk chilipeppermajones til også, nydelig
    ღ EaRtH ღ AnGeL ღ

  10. #10
    amylin
    Gjest

    Sv: Tips til klubbmat ønskes!

    .....
    Sist endret av amylin; 29-09-2006 kl 10:32

  11. #11

    Sv: Tips til klubbmat ønskes!

    Sitat Opprinnelig postet av Madam Mim
    Maximillia; har du oppskriften på de spinatpairullene liggende?
    Jeg fant, jeg fant.


  12. #12
    Tidl. bruker
    Gjest

    Sv: Tips til klubbmat ønskes!

    åååh denne tråden skulle jeg ikke lest !! Nå ble jg sulten nå.

  13. #13
    doxa
    Gjest

    Sv: Tips til klubbmat ønskes!

    Eller
    Verdens Enkleste og Beste Fiskesuppe
    for travle husmødre

    Til 4-6 pers

    1-2 bokser med Campells sjampinjongsuppe
    1 boks hele tomater
    1 purre i biter
    1 løk i biter
    2-3 gulrøtter i biter
    2 terninger fiskebuljong
    1 fløte
    400 gr fisk (torsk eller sei. Pleier å kjøpe hele frosne blokker)
    Chili, hvitløk
    Evt. reker og blåskjell

    Her er det bare å putte alt sammen i en kjele og la det småkoke forsiktig til den er ferdig. Til slutt ha i evt reker/blåskjell og smak til med chili.
    Server varme baguetter med smør til.

    Velbekomme!


Sosiale Bokmerker

Sosiale Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan starte nye diskusjoner
  • Du kan svare på meldinger/diskusjoner
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine