Signerer de andre. Og vil legge til at stress også kan føre til økt vekt.
Det mange gjør feil, er at de fokuserer for mye på
mengden. Hvis du spiser sunt kan du spise "så mye du vil", dvs til du er mett og fornøyd. Ha fokus på fet fisk som laks og magert, hvitt kjøtt. Husk at en hovedregel er ca 1/4 tallerken med karbohydrater (poteter, ris, pasta, brød, osv), 1/4 med proteiner/fett (fisk, kjøtt, bønner) og 1/2 tallerken med grønnsaker/salat.
Hvis du trener (noe du bør gjøre uansett om du vil ned i vekt eller ikke) kan du merke deg at langvarig, lav intensitets trening forbrenner hovedsakelig fett og høy intensitetstrening forbrenner først og fremst karbohydrater.
Du bør unngå raske karbohydrater dersom du ønsker å gå ned i vekt. Raske karbohydrater er f.eks vanlig pasta, ris, potet, kneippbrød, ... Du bør velge grovere brødtyper, spise mest mulig fiber, velg helst fullkornsprodukter. Pasta som er kokt slik at den blir helt myk har høyere glykemisk indeks enn pasta som har litt tyggemotstand.
Du bør helst spise frukt og grønnsaker og unngå smoothies, juice, osv. Dette pga at kroppen bruker mer energi på å forbrenne karbohydrater som ligger inni fruktkjøtt.
Et annet godt tips til de som vil gå ned i vekt:
Tren styrke!!!
Da øker du muskelmassen og dermed hvilestoffskifte. Forbrenningen øker selv om du hviler