Gå tilbake   NybaktMamma - Møteplassen > Diskusjoner > Helse og velvære > Barnestell
Registrér deg nå, så kan du straks bli med i vårt nettsamfunn!
Alle registrerte brukere får:
  • Egen identitet i forumet/nettsamfunnet
  • Starte nye diskusjoner
  • Svare i andres diskusjoner
  • Skrive egen blogg, og svare i andres
  • Redigere egne meldinger
  • Sette opp egne epostvarslinger
  • Selge eller kjøpe via våre rubrikkannonser
  • Søke gjennom millioner av meldinger
  • Sende private eller offentlige meldinger
  • Opprette ett eller flere fotoalbum
  • Kommentere andres bilder
  • Endre utseende på sin offentlige profil
  • Bestemme egen grad av anonymitet
  • Bruke personlig kontakt- og venneliste
  • Opprette eller delta i sosiale nettverk
  • Finne mange nye og hyggelige venner
  Og mye, mye mer... Helt gratis!
Registrer deg nå!
 





Svar
 
LinkBack Diskusjonsverktøy Visningsmodus
Gammel 29-11-2007, 10:51   #1
Veteranmedlem
 
Lita84 sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2004
Meldinger: 4,426
Blogginnlegg: 18
MP Rating: 0% (0)
Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.
Exclamation MÅ de ha kumelk?

Ja, jeg skjønner jo at det er jeg som bestemmer, men sånn utover det? Kan amming (utover 12 måneder) være nok kalsium tilsetning?

Ingen her i huset drikker melk, snuppa ammes ofte om kvelden/natten/morgenen - samt en gang når hun kommer fra barnehagen (og er 14 måneder). Vi gir henne vann til alle måltider, også i barnehagen.

Noen som vet noe? Vil si noe? Vise til noe forskning? Hva har dere gjort?
__________________

Lita84 er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 29-11-2007, 19:46   #2
Veteranmedlem
 
Lita84 sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2004
Meldinger: 4,426
Blogginnlegg: 18
MP Rating: 0% (0)
Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.
Sv: MÅ de ha kumelk?

Ingen som har hørt noe fra helsesøster eller noe?
__________________

Lita84 er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 29-11-2007, 20:53   #3
Seniormedlem
 
Kiara_pus sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Meldinger: 2,715
MP Rating: 0% (0)
Kiara_pus har et ubeskrivelig bra rykte.Kiara_pus har et ubeskrivelig bra rykte.Kiara_pus har et ubeskrivelig bra rykte.Kiara_pus har et ubeskrivelig bra rykte.Kiara_pus har et ubeskrivelig bra rykte.Kiara_pus har et ubeskrivelig bra rykte.Kiara_pus har et ubeskrivelig bra rykte.Kiara_pus har et ubeskrivelig bra rykte.Kiara_pus har et ubeskrivelig bra rykte.Kiara_pus har et ubeskrivelig bra rykte.Kiara_pus har et ubeskrivelig bra rykte.
Sv: MÅ de ha kumelk?

Fant en tabell til deg:

Eksempler på kalsiuminnhold i enkelte matvarer

(Anbefalt daglig tilførsel: 800 mg)


MELK OG OST
KALSIUMINNHOLD1/2 liter lettmelk500 mg5 skiver Norvegia mager (H30) à 10 g445 mg5 skiver Norvegia vanlig (F45) à 10 g370 mg5 skiver norsk Grâddost (F60) à 10 g285 mg 1 beger Cottage cheese (300g)270 mg5 skiver brunost (G35) à 8 g208 mg1 beger fruktyoghurt (175 g)196 mg50 g Camembert115 mg50 g Gamalost95 mgGRØNNE GRØNNSAKER 125 g grønnkål263 mg1 porsjon frossen spinat á 125 g213 mg1 salathode à 110 g72 mg1 porsjon brokkoli à 125 g60 mg1 porsjon rosenkål à 125 g50 mg1 grønn paprika à 65 g7 mgNØTTER1 dl hasselnøtter (60 g)113 mg1 dl mandler (40 g)106 mg1 dl saltede peanøtter (60 g)22 mgFISKEPÅLEGG1 boks sardiner i olje (80 g brisling)153 mg80 g makrell i tomat 16 mg


Jeg fant dette også:



Slik kan du sørge for at barna får et sterkt skjelett <H2>De første leveår</H2>-Kalk og D-vitamin
Kalk og D-vitamin er de viktigste byggestoffene for skjelettet. D-vitaminet er helt nødvendig for at kroppen skal kunne ta opp kalsium. Derfor er det til liten nytte å få i seg nok kalk hvis kroppen ikke får så mye D-vitamin den trenger - 10-20 mikrogram hver dag.
Når solen skinner på kroppen, blir det dannet D-vitamin i huden. Om sommeren er det derfor viktig å kle av barnet når det er sol, varmt og pent vær, slik at den lille får sol på hele kroppen. Men du må passe på at barnet ikke blir solbrent, uttørret eller blir overopphetet. Fet fisk som sild, makrell, sardiner, ørret og laks, er matvarer som er viktige D-vitaminkilder.
Det første året er morsmelk en viktig kalkkilde for barnet. Senere er kumelk og melkeprodukter sentrale kostkilder. Men allerede fra fire ukers alder og helt til barnet er ferdig utvokst i tenåringsalderen, bør det få et D-vitamintilskudd hver dag hele høsten, vinteren og våren. Det kan være tran, Biovit, Sanasol eller lignende.
- Tran er ikke hovedpoenget. Barnet kan like gjerne ta et av de andre vitaminpreparatene. D-vitaminet er viktigst, påpeker Brunvand.
Han understreker at en mor som ammer også må sørge for å få i seg tilstrekkelig med D-vitamin.
- Hvis mor lider av D-vitaminmangel, blir det enda mindre D-vitamin i morsmelken. Mor må altså ta D-vitamin både i svangerskapet og når hun ammer. I denne perioden tærer hun på sitt eget skjelett. Men det vil komme tilbake til utgangspunktet når hun har avsluttet ammingen, forsikrer overlegen.
<H2>Kalk for alle</H2>Å sørge for at det er nok kalk/kalsium i kosten er helt avgjørende for å bygge opp benvevet hos barn og ungdom. Hos voksne vil kalkholdig kost redusere bentapet som starter i 30-40-årsalderen.
Barn og unge trenger minst 800 milligram kalsium hver dag. Melk og hvitost er de beste kildene. 600 milligram kalsium er det både i 60 gram hvitost og en halv liter melk. Brød bakt av sammalt mel samt kaviar og grønne grønnsaker som brokkoli, spinat og grønnkål, er også gode kalsiumkilder. Yoghurt inneholder like mye kalsium som melk. Skummet melk har like høyt kalsiuminnhold som helmelk. For barn og ungdom anbefaler Brunvand omtrent en halv liter melk hver dag i tillegg til andre kalkholdige matvarer.
Hvis du har problemer med å få nok kalsium gjennom kosten, kan du ta kalktabletter. Og hvis du ikke tåler melkesukker, kan du bruke melkeerstatninger uten sukker eller spise 75 gram hvitost hver dag. Melkeallergikere, som hverken tåler melk eller ost, kan kjøpe kalkerstatninger på apoteket.
- De som av en eller annen grunn ikke vil gi melkeprodukter til barnet, eller gir svært lite melkeprodukter, bør gi barnet kalsiumtilskudd. For foreldre som satser på vegetarkost eller helt melkefri kost er det lurt å snakke med en dietetiker som har erfaring med barn. Sammen kan dere komponere en kost som tilfredsstiller barnets behov, anbefaler Brunvand.
Småbarn som ikke vil spise "riktig mat", bekymrer mange foreldre. Brunvands gode råd er at du i hvert fall ikke skal erstatte sunn mat med snop og godterier. I de fleste tilfeller vil barnet spise når det er sultent nok og har behov for mat og drikke.
<H2>Rakitt</H2>Stor mangel på vitamin D eller kalsium i barnealderen, fører til sykdommen rakitt - engelsk syke. Barn med denne sykdommen får ofte en spesiell svai i ryggen og de blir hjulbente. Disse barna er utsatt for mindre og større benbrudd på grunn av dårlig kvalitet på benvevet og feilstillinger i skjelettet.
- Det er sjelden at norske barn rammes av rakitt, men sykdommen er svært vanlig blant innvandrerbarn fra ikke-vestlige land, sier Brunvand.
Før siste verdenskrig var imidlertid rakitt svært utbredt i Norge. Derfor ble det besluttet at all margarin skulle tilsettes vitamin D, slik at en matvare som de fleste husholdninger brukte, ville tilføre barn og voksne et minimumsnivå av vitaminet uten at noen behøvde å tenke mer på det.
Brunvand mener at denne tilsettingspoltikken ikke lenger er god nok for å sikre befolkningen et minimum av vitaminet. Det gjelder for eldre med lavt inntak av margarin. Og for yngre som ikke bruker margarin eller smør av frykt for kaloriene. Ikke minst gjelder det for innvandrerfamilier som ofte bruker olje i stedet for margarin i matlagingen.


__________________


Kiara_pus er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 29-11-2007, 20:57   #4
Seniormedlem
 
Cathie sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2006
Meldinger: 2,087
MP Rating: 0% (0)
Cathie har en strålende fremtid.Cathie har en strålende fremtid.Cathie har en strålende fremtid.Cathie har en strålende fremtid.Cathie har en strålende fremtid.Cathie har en strålende fremtid.Cathie har en strålende fremtid.Cathie har en strålende fremtid.Cathie har en strålende fremtid.Cathie har en strålende fremtid.Cathie har en strålende fremtid.
Sv: MÅ de ha kumelk?

Her er det ingen melk bortsett fra den som er i grøten (MME uten kumelk) pga melkeintoleranse. Men jeg vet ikke helt om det er nok da.
__________________
September 06
Juli 08
Cathie er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 30-11-2007, 10:59   #5
Seniormedlem
 
*Beate* sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2006
Sted: Tromsø
Meldinger: 1,854
MP Rating: 0% (0)
*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.
Sv: MÅ de ha kumelk?

William får ikke melk å drikke, bare vann. Snakke med HS på forrige kontroll og så lenge de får i seg nok kalsium fra andre ting er det ikke noe problem. To skiver hvit ost f.eks. En yoghurt. Grøtpulver inneholder også melk.

Will får jo melkeprodukter, vafler og slikt
__________________
William Alexander september 06
Lucas Natanael november 08
*Beate* er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 30-11-2007, 12:03   #6
Æresmedlem
 
Niobe sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Sted: Rogaland
Meldinger: 18,732
MP Rating: 100% (4)
Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.
Sv: MÅ de ha kumelk?

Nei, de må ikke ha kumelk å drikke. De fleste av oss får i oss nok melkeprodukter uansett, og det finnes andre kalsiumkilder enn melk. Sesamfrø f eks.
__________________
“God, grant me the serenity to accept the things I cannot change,
the courage to change the things I can,
and the wisdom to know the difference.”
Reinhold Niebuhr

Hjertemamma med hjertebarnet'05 Støtt LHL!

Niobe er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 30-11-2007, 21:21   #7
Veteranmedlem
 
Lita84 sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2004
Meldinger: 4,426
Blogginnlegg: 18
MP Rating: 0% (0)
Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.Lita84 har et ubeskrivelig bra rykte.
Sv: MÅ de ha kumelk?

Ojj, så ikke at noen hadde svart Tusen takk for god info og erfaringer

Mon tro om jeg skal begynne å sende med en yoghurt i stedenfor fruktmos i barnehagen.. Var jo det sukkeret da..

Men om mor ikke får i seg nok Kalsium (tenker siden vi ammer) - er det samme saken som Vitamin D - vil for lite Kalsium i min kost gi henne mangel? (jeg har begynt å ta Sanasol sammen med henne, så Vitamin D får vi oss i rikelige mengder). Eller er det slik at det "tappes" fra skjelettet mitt?
__________________

Lita84 er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 30-11-2007, 23:41   #8
Seniormedlem
 
*Beate* sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2006
Sted: Tromsø
Meldinger: 1,854
MP Rating: 0% (0)
*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.*Beate* har en strålende fremtid.
Sv: MÅ de ha kumelk?

Jeg snakket også med HS om sukkeret i yoghurten, og derfor ikke gir han det så ofte. Da foreslo hun naturell. Dersom de ikke er vant til annet kan de fint vennes til naturell (som man spiste for noen år siden før alle smakene kom).
__________________
William Alexander september 06
Lucas Natanael november 08
*Beate* er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 09-12-2007, 10:42   #9
VIP-Medlem
 
Cilius sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2004
Sted: Oslo
Meldinger: 5,092
MP Rating: 0% (0)
Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.
Sv: MÅ de ha kumelk?

Ingen mennesker må ha kumelk å drikke!
Det er masse kalsium i andre matvarer også.
Snuppa mi får en biola om dagen og grøt fra Hipp, og det holder i massevis når det kommer til kalsium.
Men jeg hadde vurdert å bytte ut Sanasolen hvis jeg var deg
Hva med å gi f eks Eskimo Kids, som inneholder omega 3-6-9 og vit D?
Et mye sunnere alternativ
Eller Udos Choice som er plantebasert?
__________________
Ericah august 2004
Cilius er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 09-12-2007, 10:43   #10
VIP-Medlem
 
Cilius sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2004
Sted: Oslo
Meldinger: 5,092
MP Rating: 0% (0)
Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.Cilius har en strålende fremtid.
Sv: MÅ de ha kumelk?

Og en ting til:
Hvis barnet ellers har et sunt kosthold gjør det ikke noe å gi litt sukkerholdig yogurt.
Sukker er ikke farlig, overdrevet sukkerinntak er ikke bra...
__________________
Ericah august 2004
Cilius er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Svar



Diskusjonsverktøy
Visningsmodus

Regler for innlegg
Du kan ikke starte nye diskusjoner
Du kan ikke svare på meldinger/diskusjoner
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke redigere meldingene dine

BB-kode er
Smilier er
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are


Alle tider vises som GMT +1. Klokka er nå 17:50.




Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Alt innhold ©2001-2008 NybaktMamma.com