Jeg pleier å stuffe kalkunen! Det er snadder!
Da tar jeg en kilo medisterfarse, hakker opp innmaten (skjær bort det grønne, for det setter en ekkel smak!) paprika (alle farger) bacon, løk og blander alt med litt sitron, salt og pepper og stapper skroget fullt. evt rester kan du steike kaker av ved siden av. Oppå kalkunen har jeg mangge skiver med tykt bcon. Da smører du kalkunen kontinuerlig under steikinga og og du trenger heller ikke krydre.
Av halsen koker jeg kraft som jeg lager saus på. Pass på å brune smøret skikkelig før du har i melet og la dette også bli skikkelig brunt før du avkjøler litt og har i kraften. selfølgelig har vi masse fløte og vin stekesky og alt annet snadder en har tilgjenglig oppi sausen.
Det er veldig godt med ovnsstekte grønsaker til, syns jeg! Gulrøtter, kålrabi, sellerirot, purre,Fosenkål... alt puttes i en panne og så tar du på olje og salt og pepper og stker på ca 224 grader til de er møre (omtrent den tiden det tar å hvile kalkunen)....
i tillegg har vi hjemmelaget waldorfsalat....
Nå gleder jeg meg jammen til nyttårsaften, da er det nemlig kalkun for oss