Gå tilbake   NybaktMamma - Møteplassen > Diskusjoner > Lover, regler og rettigheter




Svar
 
LinkBack Diskusjonsverktøy Visningsmodus
Gammel 02-04-2009, 23:44   #1
Medlem
 
Medlem siden: Jul 2008
Meldinger: 471
MP Rating: 0% (0)
Beautiful_mind har mye å være stolt av.Beautiful_mind har mye å være stolt av.Beautiful_mind har mye å være stolt av.Beautiful_mind har mye å være stolt av.Beautiful_mind har mye å være stolt av.Beautiful_mind har mye å være stolt av.Beautiful_mind har mye å være stolt av.Beautiful_mind har mye å være stolt av.Beautiful_mind har mye å være stolt av.Beautiful_mind har mye å være stolt av.Beautiful_mind har mye å være stolt av.
Sparing på ungens navn

Lønner det seg å spare på egen konto eller på ungens? Tar ikke overformynderi over når det er over 75 000 kr og er det ikke slik at har barnet mange penger på kontoen så får dem ikke stipend heller.
Beautiful_mind er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 03-04-2009, 00:18   #2
Veteranmedlem
 
Luuca sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Meldinger: 3,605
MP Rating: 0% (0)
Luuca har en strålende fremtid.Luuca har en strålende fremtid.Luuca har en strålende fremtid.Luuca har en strålende fremtid.Luuca har en strålende fremtid.Luuca har en strålende fremtid.Luuca har en strålende fremtid.Luuca har en strålende fremtid.Luuca har en strålende fremtid.Luuca har en strålende fremtid.Luuca har en strålende fremtid.
Sv: Sparing på ungens navn

D ette lurer jeg også på!!
__________________
Storebror okt 05
Lillebror okt 08
Luuca er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 03-04-2009, 00:32   #3
Medlem
 
Teeny sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Meldinger: 321
MP Rating: 100% (1)
Teeny har en strålende fremtid.Teeny har en strålende fremtid.Teeny har en strålende fremtid.Teeny har en strålende fremtid.Teeny har en strålende fremtid.Teeny har en strålende fremtid.Teeny har en strålende fremtid.Teeny har en strålende fremtid.Teeny har en strålende fremtid.Teeny har en strålende fremtid.Teeny har en strålende fremtid.
Sv: Sparing på ungens navn

Det stemmer at overformynderiet oppnevner en verge dersom barnets formue beløper seg på kr 75 000 eller mer (og at de ikke får stipend om formuen er over ca 250 000 kr, 2009-satser). Av denne grunn har vi gjort det slik at barna har hver sin sparekonto i sitt navn (+ 2 ODIN-fond hver som de fikk i dåpsgave). Her setter vi inn pengegaver, og så har de hver sin sparebøsse som vi putter noen mynter på i ny og ne. I tillegg har vi en sparekonto i mitt navn som er beregnet på den. Der setter vi inn en fast sum i måneden (barnetrygden), og tanken er at den i begynnelsen skal være med å finansiere utstyr som nytt barnesete, sykkel, konfirmasjon, førerkort, ect - altså de litt dyrere tingene. I tillegg blir vi å sette resten av pengegavene deres inn her når sparekontoen deres nærmer seg 75 000 kronersgrensen. Det lønner seg jo å ha færrest mulig kontier slik at renteinntektene blir høyere, men samtidig ønsker vi ikke at overformynderiet skal komme inn i bildet. Skjønner jo hvilken funksjon de har, men vi foretrekker å ikke ha innblanding fra fremmede. Dessuten har vi tenkt at barna ikke får tilgang til pengene som står i mitt navn før de evt kjøper seg bolig eller er fylt 25 år. Har sett nok av tilfeller hvor ungdom bruker opp nesten alle sparepengene sine på motorsykkel, bil, PC eller annet stæsj før de er 18 (da vil vi i alle fall sikre oss at de ikke kan sløse bort mer enn 75 000 kroner...).
__________________
Endelig mamma etter mange år og forsøk
Teeny er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 03-04-2009, 06:34   #4
Seniormedlem
 
Medlem siden: Feb 2006
Meldinger: 1,947
MP Rating: 0% (0)
Simane har en strålende fremtid.Simane har en strålende fremtid.Simane har en strålende fremtid.Simane har en strålende fremtid.Simane har en strålende fremtid.Simane har en strålende fremtid.Simane har en strålende fremtid.Simane har en strålende fremtid.Simane har en strålende fremtid.Simane har en strålende fremtid.Simane har en strålende fremtid.
Sv: Sparing på ungens navn

Som jeg skrev i en lignende tråd vil kontoer som står i foreldrenes navn bli tatt med i skilsmisseoppgjøret dersom foreldrene skilles. Barnas kontoer holdes utenfor. (For samborere er det annerledes, selvfølgelig). Ellers spiller det ingen rolle hvilket navn kontoen står i, så sant man er en småsparer og holder overformynderiet utenfor.

Selv har vi kontoer i barnas navn hvor pengegaver og sparebøsser går inn og vi har ingen planer om å røre disse før de er 18 år.
__________________
2006 aug -08

Sist endret av Simane; 03-04-2009 kl 06:47.
Simane er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Svar



Diskusjonsverktøy
Visningsmodus

Regler for innlegg
Du kan ikke starte nye diskusjoner
Du kan ikke svare på meldinger/diskusjoner
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke redigere meldingene dine

BB-kode er
Smilier er
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are


Alle tider vises som GMT +1. Klokka er nå 08:57.




Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Alt innhold ©2001-2008 NybaktMamma.com