Gå tilbake   NybaktMamma - Møteplassen > Diskusjoner > Vanskelige følelser og pinlige spørsmål > Psykiske problemer


Svar
 
Diskusjonsverktøy Visningsmodus
Gammel 18-02-2006, 18:55   #1
Lurer!
Gjest
 
Meldinger: n/a
Antidepressiva og alkohol?

Hvordan er det med antidepressiva og alkohol?
Man drikker jo en gang i blandt, er ute på byen og sånn!
Noen som vet hvordan det er?
  Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 18-02-2006, 19:09   #2
VIP-Medlem
 
Nuta sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2002
Sted: Ullensaker
Meldinger: 5,636
MP Rating: 0% (0)
Nuta har et ubeskrivelig bra rykte.Nuta har et ubeskrivelig bra rykte.Nuta har et ubeskrivelig bra rykte.Nuta har et ubeskrivelig bra rykte.Nuta har et ubeskrivelig bra rykte.Nuta har et ubeskrivelig bra rykte.Nuta har et ubeskrivelig bra rykte.Nuta har et ubeskrivelig bra rykte.Nuta har et ubeskrivelig bra rykte.Nuta har et ubeskrivelig bra rykte.Nuta har et ubeskrivelig bra rykte.
Sv: Antidepressiva og alkohol?

Da jeg gikk på cipralex og spurte legen om det samme sa han at de ikke annbefalte det fordi det kan forsterke depresjonen, samme som det vil gjøre om du ikke går på piller.
Noen av antidepressiva kan øke sjansen for selvmord og opplever man sånne bivirkninger er det ikke særlig smart å drikke i tilegg.
__________________
"I evighetens perspektiv er øyeblikket som et liv"

Nuta er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 21-02-2006, 18:54   #3
Uregistrert
Gjest
 
Meldinger: n/a
Sv: Antidepressiva og alkohol?

Hei!
Jeg spurte faktisk legen min om dette i går. Jeg går på 10 mg cipralex, og skal i en rekke 30 og 40 års dager de neste ukene/mnd. Hadde jo vært kjekt å ta meg en skikkelig fest på en av disse. Dette frarådet legen meg på det sterkeste. Han samenlignet dette med å spille fotball og landhockey på samme bane; ingen god kombinasjon og et heller dårlig resultat. Cipralex og alkohol påvirker/ forsterker hverandre i negativ retning.
MEN, han sa jeg fint kunne ta meg et par glass vin en gang i blandt. Da for kosen sin skyld og for å senke skyldrene. Altså ikke "flat fyll".


Lykke til
  Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 21-02-2006, 19:08   #4
Lurer!
Gjest
 
Meldinger: n/a
Sv: Antidepressiva og alkohol?

Men hva menes det med at de påvirkes negativt?
Jeg går på Zoloft...

Har jo lyst og leve et normalt liv og ta meg en fest en gang i blandt selv om jeg bruker antidep.
Ikke nødvendigvis flatfyll, men en god fest innimellom!
  Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 21-02-2006, 19:25   #5
Supermedlem
 
Ariyn sin avatar
 
Medlem siden: May 2004
Sted: Telemark
Meldinger: 656
MP Rating: 0% (0)
Ariyn har mye å være stolt av.Ariyn har mye å være stolt av.Ariyn har mye å være stolt av.Ariyn har mye å være stolt av.Ariyn har mye å være stolt av.Ariyn har mye å være stolt av.Ariyn har mye å være stolt av.Ariyn har mye å være stolt av.Ariyn har mye å være stolt av.Ariyn har mye å være stolt av.Ariyn har mye å være stolt av.
Sv: Antidepressiva og alkohol?

Jeg går også på Zoloft, og det å drikke alkohol er helt knirkefritt

Det å drikke når man er deprimert er jo absolutt ikke å anbefale uansett, da...

Men nå er jo ikke jeg det lengre, og eneste legen min har sagt er det de sier om alle tabletter; ikke skylle ned med alkohol! Common sense...

Jeg tar vanligvis pillen på kvelden, men skal jeg drikke, tar jeg den på morgenen isteden, for sikkerhetsskyld. Ettersom jeg forstår, har virkemidlene i Zoloft ikke noe innvirkning på alkohol, det står heller ingenting i pakningsvedlegget, og det er jo ikke tabletter som påvirker sansene på noen måte!

Men, jeg er jo ingen lege, kan du ikke bare ringe legen din for å være sikker da?
__________________
Ariyn Og Guttene 04 og 07 og Jenta 08

Ariyn er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 22-02-2006, 18:15   #6
Lurer!
Gjest
 
Meldinger: n/a
Sv: Antidepressiva og alkohol?

C
Zoloft Pfizer


Antidepressivum.


ATC-nr.: N06A B06




T
KONSENTRAT TIL MIKSTUR, oppløsning 20 mg/ml: 1 ml inneh.: Sertralin 20 mg, etanol (96%) 150 mg, glyserol, butylhydroksytoulen, levomentol. Etanolinnh.: 12%.

T
TABLETTER 25 mg, 50 mg og 100 mg: Hver tablett inneh.: Sertralinhydroklorid tilsv. sertralin 25 mg, resp. 50 mg og 100 mg, hjelpestoffer. Fargestoff: Titandioksid (E 171). Filmdrasjert. Tabletter 50 mg med delestrek.


Indikasjoner: Depresjon. Tvangslidelse (OCD) hos voksne og barn over 6 år. Panikksyndrom med eller uten agorafobi. Posttraumatisk stresslidelse (PTSD). Sosial fobi. Ved tilfredsstillende respons kan fortsatt behandling med Zoloft forebygge tilbakefall.


Dosering: Tas som 1 dose daglig, morgen eller kveld, med eller uten mat. Konsentrat til mikstur må fortynnes før bruk. Startdose: Depresjon og OCD: 50 mg daglig. Panikksyndrom, PTSD og sosial fobi: Initieres med 25 mg daglig. Etter 1 uke økes dosen til 50 mg daglig. Dette doseringsregimet er vist å redusere frekvensen av tidlig innsettende bivirkninger som er karakteristisk ved panikksyndrom. Doseøkning/vedlikeholdsbehandling: Pasienter som ikke responderer på 50 mg kan ha nytte av å øke dosen. Pga. halveringstiden til sertralin skal doseendringer gjøres med intervaller på minst 1 uke til maks. 200 mg/dag. Effekten av behandlingen kan sees i løpet av 1 uke. Lengre tid kan imidlertid være nødvendig for å vise terapeutisk effekt. Behandlingen bør vedvare i 6 måneder hvis behandlingssvar oppnås initialt. Vedlikeholdsdosen bør holdes på laveste effektive nivå med tilfredsstillende effekt og ev. justeres avhengig av terapeutisk respons. Barn: OCD: 13-17 år: Startdose: 50 mg daglig. 6-12 år: Startdose: 25 mg daglig, økes til 50 mg daglig etter 1 uke. Doseøkning/vedlikeholdsdose: Ved manglende effekt kan dosen økes med 50 mg av gangen med minst 1 ukes mellomrom til maks. 200 mg daglig. For å unngå overdreven dosering bør en ta hensyn til den generelt lavere kroppsvekten til barn ved en ev. doseøkning utover 50 mg daglig. Eldre: Ingen dosejustering nødvendig. Nedsatt leverfunksjon: Redusert dose eller sjeldnere dosering bør anvendes. Ved behandlingsslutt kan seponeringsreaksjoner forekomme og en gradvis dosereduksjon kan vurderes.


Kontraindikasjoner: Overfølsomhet for sertralin eller noen av hjelpestoffene. Samtidig bruk av MAO-hemmere. Samtidig bruk av pimozid. Levercirrhose. Konsentrat til mikstur: Samtidig bruk av disulfiram pga. alkoholinnholdet.


Forsiktighetsregler: Uønskede effekter kan opptre hyppigere ved samtidig bruk av serotoninreopptakshemmere og urtepreparater som inneholder johannesurt (Hypericum perforatum). Hypomani eller mani har forekommet hos ca. 0,4% av pasienter behandlet med sertralin. Behandling hos pasienter med ustabil epilepsi er ikke undersøkt og bør derfor unngås. Pasienter med stabil epilepsi bør følges nøye, og hos pasienter som får kramper, må sertralin seponeres. I begynnelsen av behandlingen bør pasienter følges nøye pga. økt suicidalfare initialt. Bør ikke brukes til barn og ungdom <18 år, med unntak av pasienter >6 år med tvangslidelse (OCD). Suicidrelatert oppførsel (suicidforsøk og suicidale tanker) og fiendtlighet (hovedsakelig aggresjon, opposisjonell adferd og sinne) er sett hos barn og ungdom behandlet med antidepressiva. Dersom en likevel bestemmer seg for å behandle, bør pasienten overvåkes nøye mht. suicidale symptomer. I tillegg foreligger det ikke langtids sikkerhetsdata hos barn og ungdom mht. vekst, modning samt kognitiv- og adferdsutvikling. Ev. risiko eller fordel ved kombinert behandling med elektrokonvulsiv behandling (ECT) er ukjent. Forsiktighet tilrådes hos pasienter med kjente blødningsforstyrrelser. Det er liten erfaring mht. optimalt tidspunkt for bytte fra et SSRI eller antidepressivum til sertralin. Forsiktighet bør utvises, spesielt ved bytte fra et langtidsvirkende medikament, f.eks. fluoksetin. Varigheten av en ev. utvaskingsperiode før bytte av en serotoninreopptakshemmer til en annen er ikke fastlagt. Sertralin har ingen psykomotoriske effekter, men pasienten bør likevel advares mot bilkjøring og bruk av maskiner inntil reaksjonen på preparatet er kjent.




Samtidig bruk av sertralin og alkohol frarådes.



Barn med tvangslidelse har sammenlignbar sikkerhetsprofil for sertralin som voksne. Effekten hos barn med depresjon og panikksyndrom er ikke avklart. Effekt og sikkerhet hos barn under 6 år er ikke fastslått. Ved nedsatt leverfunksjon bør sertralin brukes med forsiktighet.


Interaksjoner: Det har vært rapportert alvorlige reaksjoner, enkelte også dødelige ved kombinasjonsbehandling med sertralin og MAO-hemmere, inkl. den selektive MAO-hemmeren selegilin og den reversible MAO-hemmeren moklobemid. Noen av tilfellene har lignet serotonergt syndrom med symptomer som hypertermi, rigiditet, myoklonus, autonom ustabilitet med mulige raske fluktuasjoner i vitale tegn og endringer i mental status som f.eks. forvirring, irritabilitet og ekstrem agitasjon. Dette kan utvikles til delirium og koma. Behandling med MAO-hemmere bør derfor seponeres minst 14 dager før behandling med sertralin starter. Tilsvarende bør sertralin seponeres minst 14 dager før behandling med MAO-hemmere starter. Samtidig administrering av andre legemidler som påvirker serotonerg neurotransmisjon som tryptofan, fenfluramin eller 5HT-agonister, bør gjøres med forsiktighet og hvis mulig unngås pga. fare for farmakodynamisk interaksjon. Kombinasjon av sertralin og pimozid øker plasmakonsentrasjonen av pimozid. Pga. det smale terapeutiske vinduet for pimozid, er samtidig bruk med pimozid kontraindisert. Forsiktighet tilrådes ved samtidig bruk av orale antikoagulantia, legemidler med effekt på platefunksjonen eller andre legemidler som kan øke blødningsrisikoen. Konsentrat til mikstur skal ikke brukes i kombinasjon med disulfiram eller i løpet av 14 dager etter avsluttet behandling med disulfiram. Pga. sertralins plasmaproteinbinding bør interaksjoner med andre plasmaproteinbundne preparater vurderes. Sertralin og desmetylsertralin har vist en beskjeden inhibering av CYP 2D6. Den kliniske betydningen er avhengig av graden av hemming og terapeutisk indeks for legemidlet som brukes samtidig med sertralin. Samtidig behandling med sertralin (200 mg/dag): Diazepam: Lett reduksjon av clearance. Tolbutamid: Reduksjon av clearance og økning av AUC. Cimetidin: Vesentlig reduksjon i sertralinclearance. Warfarin: Liten, statistisk signifikant økning av protrombintiden. Den kliniske viktigheten av disse endringene er ukjent idet effekten ikke er større enn interindividuell variasjon. Imidlertid bør protrombintiden følges nøye ved behandlingsstart/-stopp med sertralin. Litium: Økning i tremor indikerer en mulig farmakodynamisk interaksjon. Forsiktighet bør derfor utvises ved samtidig behandling med sertralin og medikamenter som litium som muligens virker via serotonerg mekanisme og pasienten bør følges nøye. Fenytoin: Det anbefales at fenytoinkonsentrasjonen monitoreres og dosen ev. justeres ved start av sertralinbehandling. Samtidig bruk kan også redusere plasmanivået av sertralin. Sumatriptan: Kan gi svakhet, hyperrefleksisitet, dårlig koordinasjon, forvirring, angst og agitasjon ved kombinasjon med sertralin. Passende observasjon anbefales.


Graviditet/Amming: Overgang i placenta: Sikkerhet ved bruk under graviditet er ikke klarlagt. I dyreforsøk er det sett økt antall dødfødsler samt lavere overlevelsesrate og kroppsvekt for avkom. Ved doser 2,5-10 ganger maks. human daglig dose (mg/kg) ble sertralin assosiert med forsinket ossifisering hos foster, trolig sekundært til effekt på mordyr. Sertralin skal bare brukes hvis fordelen oppveier en mulig risiko. Overgang i morsmelk: Går over i morsmelk. Preparatet skal ikke brukes under amming. Bruk under graviditet eller amming kan gi seponeringssymptomer hos barnet.


Bivirkninger: Blod: Leukopeni, trombocytopeni. Endokrine: Galaktoré, gynekomasti, hyperprolaktinemi, hypotyreoidisme, endret ADH sekresjon. Menstruasjonsforstyrrelser. Gastrointestinale: Munntørrhet. Mavesmerte, pankreatitt, brekninger, diaré/løs avføring, dyspepsi, kvalme, forstoppelse. Hud: Alopeci, fotosensitivitet, pruritus, purpura, urticaria, angioødem, ansiktsødem, periorbitalt ødem, utslett (inkl. alvorlige eksfoliative hudreaksjoner). Økt svette. Lever: Alvorlige leverhendelser (inkl. hepatitt, gulsott og leversvikt), asymptomatiske forhøyelser av transaminaser (ALAT og ASAT). Luftveier: Bronkospasme, gjesping. Metabolske: Anoreksi, økt appetitt, hyponatremi. Muskel-skjelettsystemet: Artralgi, muskelkramper. Psykiske: Insomni, agitasjon, aggressive reaksjoner, angst, depressive symptomer, hallusinasjoner, mareritt, eufori, psykose, redusert libido. Sentralnervesystemet: Somnolens, svimmelhet, tremor. Koma, kramper, hodepine, migrene, bevegelsesforstyrrelser (inkl. ekstrapyramidale symptomer som hyperkinesi, hypertonisitet, gnissing av tenner eller gangforstyrrelser), ufrivillige muskelsammentrekninger, parestesi, hypoestesi, synkope. Symptomer eller tegn assosiert med serotonergt syndrom. Sirkulatoriske: Hypertensjon, palpitasjoner, takykardi. Unormale blødninger (som epistaksis, gastrointestinal blødning eller hematuri). Syn: Synsforstyrrelser, mydriasis. Urogenitale: Urinretensjon, urininkontinens. Øvrige: Anafylaktisk reaksjon. Seksuell dysfunksjon (hovedsakelig ejakulasjonsforsinkelse hos menn). Priapisme, allergiske reaksjoner, allergi, feber, tretthet, uvelhetsfølelse, perifer ødem, asteni, brystsmerte, tinnitus, rødming. Seponeringssymptomer som agitasjon, angst, svimmelhet, hodepine, kvalme og parestesi er rapportert. Laboratorieverdier: Unormale kliniske laboratorieverdier, endret platefunksjon, økt serumkolesterol, vektreduksjon, vektøkning.


Overdosering/Forgiftning: Overdoser med sertralin opptil 13,5 g er rapportert. Død er rapportert med overdoser av sertralin, primært i kombinasjon med andre preparater og/eller alkohol. Symptomer: Somnolens, gastrointestinale forstyrrelser som kvalme og brekninger, takykardi, tremor, agitasjon, svimmelhet, koma. Behandling: Overdoser bør behandles intensivt. Det finnes intet spesifikt antidot. Etabler frie luftveier og gi oksygen. Aktivt kull kan være nyttig. Monitorering av hjertefunksjon og vitale tegn, samt generell symptomatisk behandling og støtteterapi. Induksjon av brekninger er ikke anbefalt.


Egenskaper: Klassifisering: Tetrahydronaftylaminderivat. Serotonin (5-HT) reopptakshemmer. Virkningsmekanisme: Potent og spesifikk hemning av serotoninopptak i nerveterminalene. I dyreforsøk resulterer dette i potensert effekt av 5-HT, men ingen sederende, antikolinerge eller kardiotoksiske effekter. Svak effekt på reopptak av noradrenalin og dopamin i nerveterminalene. Hemmer opptak av 5-HT i humane blodplater. Forårsaker hverken sedasjon eller endring av psykomotorikk. Sertralin har ingen affinitet til muskarin- (kolinerge), serotonin-, dopamin-, adrenerge-, histamin-, GABA- eller benzodiazepinreseptorer. Langtidsbehandling hos dyr har vist en nedregulering av noradrenerge reseptorer i hjernen. Det er ikke vist misbrukspotensiale for sertralin. Absorpsjon: Lineær kinetikk i området 50-200 mg daglig. «Steady state» (Css) oppnås etter 1-2 uker, og maks. plasmakonsentrasjon (Cmax) etter 4-8 timer etter siste dose. Proteinbinding: Ca. 98%. Halveringstid: 22-36 timer (gjennomsnitt). Metabolisme: Hovedsakelig i lever. Høy grad av «first pass»-metabolisme. Hovedmetabolitten i plasma, N-desmetylsertralin, er praktisk talt inaktiv. Den interindividuelle variasjonen i AUC og Cmax for sertralin er 40-45%, mens den intraindividuelle variasjonen er 15%. Halveringstiden forlenges og AUC øker hos pasienter med nedsatt leverfunksjon. Ingen forskjell i farmakokinetiske forhold hos eldre, voksne eller ungdom. Lignende kinetikk hos barn (6-17 år) som hos voksne. Utskillelse: Metabolittene utskilles i like mengder via urin og fæces. Bare en liten del (<0,2%) som uforandret sertralin i urinen og ca. 13% i fæces.


Oppbevaring og holdbarhet: Konsentrat til mikstur: Holdbar 28 dager etter åpning.


Andre opplysninger: Konsentrat til mikstur: Må fortynnes før bruk. Mål opp anbefalt dose med pipetten og bland med ca. 120 ml (ett glass) vann, ingefærøl, sitron/lime-mineralvann med eller uten kullsyre eller appelsinjuice. Må ikke blandes med andre væsker enn den væsken som er nevnt her. Må brukes umiddelbart etter fortynning. Oppløsningen blir litt uklar etter at den er fortynnet, dette er normalt.


Pakninger og priser: Konsentrat til mikstur: 60 ml kr 285,60, Tabletter: 25 mg: Enpac: 28 stk. kr 221,70, 98 stk. kr 679,70, 50 mg: Endose: 50 stk. kr 363,60, Enpac: 28 stk. kr 221,70, 98 stk. kr 679,70, 294 stk. kr 1970,20, 100 mg: Enpac: 98 stk. kr 1168,50.


T: 18b).
Refusjon: Behandlingen bør være instituert i psykiatrisk sykehusavdeling eller poliklinikk eller av spesialist i psykiatri, og for den videre forskrivning bør det foreligge erklæring fra slik instans om at det er indisert å fortsette behandlingen ambulant. For fortsatt forskrivning utover 1 år bør det foreligge årlig fornyet erklæring fra instans som nevnt.
  Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 22-02-2006, 18:17   #7
Lurer!
Gjest
 
Meldinger: n/a
Sv: Antidepressiva og alkohol?

Det over her hentet jeg fra felleskatalogen!
Og det står jo der at det samtidig bruk av alkohol frarådes!
Men kan jo gjøre som du sier istedenfor å ta den på kvelden så kan jeg ta den på morgenen om jeg skal drikke!
Jeg står på 50 mg Zoloft!
  Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 21-03-2009, 12:32   #8
Uregistrert
Gjest
 
Meldinger: n/a
Sv: Antidepressiva og alkohol?

jeg bruker 150mg - 300 mg zoloft, og er ingen avstander av alhokol. DVS - jeg tar meg gjerne et glass vin eller to til middag eller i godt selskap -men ingenting utover det. Nå har jeg alltid hatt antidepressivaene mine på dagen -siden de har en effekt på ca 12 t. MEN - hvid dere bruker andre medikamenter bør dere vise omhu: serroquel f.eks er ikke bra med alkohol. Snakk med legen deres om dere er i tvil, men jeg tviler sterkt på at et par drinker kan skade!
  Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 21-03-2009, 15:13   #9
Uregistrert
Gjest
 
Meldinger: n/a
Sv: Antidepressiva og alkohol?

Jeg går på 50 mg zoloft også. Spurte legen om det med alkohol, siden det står i pakningsvedlegget at det frarådes.

Et glass vin eller to i festlig lag gjorde ingenting, men stort mer burde jeg ikke drikke. Det ville ikke skje noe "alvorlig", men sannsynligheten for at jeg ville få "blackout" og ikke huske noe var stor. Jeg burde derfor oppholde meg med folk jeg stolte 100% på, slik at de kunne evt. ta ansvar for meg på en fornuftig måte.

Så jeg fant ut at den vinen kan jeg klare meg uten, jeg får heller ta en real fest når jeg slutter på antidepressiva - da har jeg jo virkelig grunn til å feire
  Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Svar

Stikkord
Ingen Tags registrert
Hjelp oss å legge inn tags (stikkord) på diskusjonene, så blir det lettere å finne dem siden.
Klikk "Legg til/Rediger stikkord" oppe til høyre i denne boksen for å behandle tags for denne diskusjonen.


Diskusjonsverktøy
Visningsmodus

Regler for innlegg
Du kan starte nye diskusjoner
Du kan svare på meldinger/diskusjoner
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke redigere meldingene dine

BB-kode er
Smilier er
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Trackbacks are Av
Pingbacks are Av
Refbacks are Av


Alle tider vises som GMT +1. Klokka er nå 07:40.




Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Alt innhold ©2001-2008 NybaktMamma.com