Vil anbefale alle å titte innom www.flaskeposten.org
Der står det mye om tilberedelse av mme, forskrifter og anbefalinger fra who (verdens helseorganisasjon) og gode råd.
Henter litt info og limer inn her så ser dere hva siden innehlder:
Følg bruksanvisningen på pakken når du skal lage morsmelkerstatning til ditt barn. De ulike merkene har forskjellige måleskjeer, forskjellig temperatur MME'en skal blandes ut i - og forskjellige blandingsforhold. Vær oppmerksom på at WHO i desember 2007 kom med nye retningslinjer for tilberedning og vanntemperatur. For å forhindre bakterieoppvekst i melken bør ikke vannet være under 70 grader når du blander i pulveret.
Vask hendene dine nøye før du håndterer MMEpulver og rengjorte flasker. God hygiene er viktig når du gir melk på flaske. Slurv med oppmåling, rengjøring, håndvask og sterilisering kan føre til sykdom hos barnet ditt og i verste fall død.



Mating

Når melka er ferdigblandet i flasken må du alltid sjekke at temperaturen er grei før du begynner å mate barnet. Noen foretrekker å dryppe noen dråper melk på håndbaken sin - dersom du ikke kjenner at melka er kald eller varm har den riktig temperatur. Andre foretrekker å smake på melka ved å la det dryppe litt melk fra flasken og inn i munnen (ikke ta tutten inn i din munn).
Putt flasketutten inn i barnets munn og hold flasken slik at tutten fylles med melk. På denne måten minskes mengden luft barnet svelger.
Barn bør ikke få flaske mens de ligger flatt på ryggen - fks i sengen. Det sies at dette øker sjansene for mellomørebetennelser og luftveisinfeksjoner. Når man ammer bytter man automatisk på hvilken side barnet ligger mens det spiser. For å forhindre at musklene i barnets hals og nakke blir kortere på den ene siden, er det lurt å veksle mellom hvilken arm du har barnet på ved måltidene. På denne måten blir også barnet stimulert fra både høyre og venstre side.
Noen mener det er viktig å imitere ammesituasjonen så mye som mulig når barnet drikker fra flasken. Vår erfaring er at dette finner man ut av selv etterhvert. Prøv dere frem med hva som passer dere best og er mest behagelig. Vi anbefaler imidlertid å gjøre måltidet så koselig som mulig - hold barnet inntil deg, ha blikkontakt og ta dere god tid. Mange synes at en ammepute gir god avlastning til skuldrene også når man gir flaske. Små barn trenger ofte å rape underveis i, og etter måltidet. Dette er for å forhindre luft i magen og smerter etterpå.

Vanlige spørsmål du kan få svar på her:

Syns vi bør ha en sånn tråd klisteret her inne, slik som de info trådene om amming.

Å så må dere bare hive inn andre sider som kan være til hjelp om man lurer på noe om flaskemating eller mme.
Lucifine du har sikkert noe?