+ Svar på diskusjon
Viser resultater 1 til 13 av 13

Diskusjon: Hvorfor blir marengsen brent?

  1. #1

    Hvorfor blir marengsen brent?

    For en uke siden skulle jeg lage pavlova.. Endte med brent marengs.

    I dag skrudd jeg ned varmen, men likevel blir marengsen brent... Hva gjør jeg galt? Og hvorfor bruker noen salt i?
    2008 februar 2012

  2.  
  3. #2
    Æresmedlem
    Rykte Rykte Rykte
    Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte
    Niobe sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2005
    Sted
    Rogaland
    Meldinger
    24,625

    Sv: Hvorfor blir marengsen brent?

    Legg bakepapir over den, eller skru varmen ned ytterligere.
    “God, grant me the serenity to accept the things I cannot change,
    the courage to change the things I can,
    and the wisdom to know the difference.”
    Reinhold Niebuhr

    September 2005 Mai 2010

  4. #3
    Supermedlem
    Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte
    Givenchy sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Sted
    Østlandet
    Meldinger
    811

    Sv: Hvorfor blir marengsen brent?

    Hvor mange grader steker du den på? Jeg bruker å lage etter en oppskrift som heter "Pavlova med eggekrem" på www.detsoteliv.no, bare at jeg steker den på ca 145 grader istedenfor 150. Da blir marengsen helt perfekt, sprø utenpå og myk og passe seig inni
    _________________________________
    Givenchy
    juli 2005
    april 2007

  5. #4

    Re: Hvorfor blir marengsen brent?

    140 grader har jeg brukt, men tror kanskje jeg gjorde feil ved å lage en for stor firkant isteden for sirkel.. så den ble altfor tynn.. skal prøve bakepapir neste gang. Takk for tips
    2008 februar 2012

  6. #5
    Æresmedlem
    Rykte Rykte Rykte
    Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte
    Niobe sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2005
    Sted
    Rogaland
    Meldinger
    24,625

    Sv: Hvorfor blir marengsen brent?

    Jeg steker på 125 grader, nederste rille, og dekker til med bakepapir etter en stund.
    “God, grant me the serenity to accept the things I cannot change,
    the courage to change the things I can,
    and the wisdom to know the difference.”
    Reinhold Niebuhr

    September 2005 Mai 2010

  7. #6

    Sv: Re: Hvorfor blir marengsen brent?

    Sitat Opprinnelig postet av ;8170698
    140 grader har jeg brukt, men tror kanskje jeg gjorde feil ved å lage en for stor firkant isteden for sirkel.. så den ble altfor tynn.. skal prøve bakepapir neste gang. Takk for tips
    Hvis du skal lage en firkant er det viktig at denne får samme areal som sirkelen som stekeanvisningen i oppskriften. Hvis du lager marengsen tynnere enn steketiden i oppskriften er beregnet på så vil den bli brent selv om du legger et stykke bakepapir over.

    Eks: Hvis oppskriften er beregnet på en form på 22 cm må hver side i firkanten være ca 19,5 cm. (kvadratroten av 3,14*11*11)
    2003 2011

  8. #7
    VIP-Medlem
    Rykte Rykte Rykte
    Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte
    Zemoc sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Meldinger
    7,203

    Sv: Hvorfor blir marengsen brent?

    Min marengs blir alltid perfekt(ikke for å skryte, men ) og det jeg gjør er følgende: Varmer ovnen til 225 grader, skrur av ovnen, setter inn marengsen, og lar den stå til ovnen er kald. Da er den ferdig, og helt strøken
    T mar-09
    R jan-06
    O okt-03
    For verden er dere tre i mengden
    For meg er dere alt

  9. #8
    Seniormedlem
    Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte

    Medlem siden
    May 2006
    Meldinger
    1,516

    Sv: Hvorfor blir marengsen brent?

    Sitat Opprinnelig postet av Zemoc Vis post
    Min marengs blir alltid perfekt(ikke for å skryte, men ) og det jeg gjør er følgende: Varmer ovnen til 225 grader, skrur av ovnen, setter inn marengsen, og lar den stå til ovnen er kald. Da er den ferdig, og helt strøken
    Det hørtes nå veldig greit ut. Hvilken oppskrift bruker du?
    Hvad er små drenge gjort af
    Frøer og snegle og sorte negle
    Det er små drenge gjort af

  10. #9
    VIP-Medlem
    Rykte Rykte Rykte
    Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte
    Zemoc sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Meldinger
    7,203

    Sv: Hvorfor blir marengsen brent?

    Sitat Opprinnelig postet av Grevlingen Vis post
    Det hørtes nå veldig greit ut. Hvilken oppskrift bruker du?
    4 eggehviter
    1/2 ts eddik
    3 dl sukker
    1 ts bakepulver

    Ha eggehvitene i en ren bolle, og la de stå til de er romtempererte. Tilsett eddik, og pisk dem stive. Tilsett 2,5 dl sukker litt etter litt, pisk hele tiden til du får en blank og stiv marengs. (du skal kunne snu bollen på hodet uten at noe renner ut) Bland resten av sukkeret med bakepulveret, og vend det forsiktig inn i marengsen.

    Jeg pleier å lage rund pavlova, da lager jeg marengsbunnen ca 22 cm i diameter. Da blir den ganske høy, så evnt kan du la diameteren bli et par cm lengre for å få en litt flatere marengs. Så varmer du altså opp ovnen til 225 grader, og skrur den av når du setter inn marengsen. Når ovnen er kald, er den ferdig. Kan gjerne stå ei natt og tørke, så jeg pleier å lage den kvelden før vi skal ha kaka, da kan jeg jo bare gå å legge meg når jeg setter den inn i ovnen
    T mar-09
    R jan-06
    O okt-03
    For verden er dere tre i mengden
    For meg er dere alt

  11. #10
    Seniormedlem
    Rykte
    Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte
    annka sin avatar
    Medlem siden
    May 2006
    Sted
    nordnorge
    Meldinger
    2,915

    Sv: Hvorfor blir marengsen brent?

    Sitat Opprinnelig postet av Zemoc Vis post
    Min marengs blir alltid perfekt(ikke for å skryte, men ) og det jeg gjør er følgende: Varmer ovnen til 225 grader, skrur av ovnen, setter inn marengsen, og lar den stå til ovnen er kald. Da er den ferdig, og helt strøken
    Sånn gjør jeg også...
    Stolt mamma til 4 gutter og ei lita prinsesse..

  12. #11

    Re: Sv: Hvorfor blir marengsen brent?

    Sitat Opprinnelig postet av Zemoc Vis post
    4 eggehviter
    1/2 ts eddik
    3 dl sukker
    1 ts bakepulver

    Ha eggehvitene i en ren bolle, og la de stå til de er romtempererte. Tilsett eddik, og pisk dem stive. Tilsett 2,5 dl sukker litt etter litt, pisk hele tiden til du får en blank og stiv marengs. (du skal kunne snu bollen på hodet uten at noe renner ut) Bland resten av sukkeret med bakepulveret, og vend det forsiktig inn i marengsen.

    Jeg pleier å lage rund pavlova, da lager jeg marengsbunnen ca 22 cm i diameter. Da blir den ganske høy, så evnt kan du la diameteren bli et par cm lengre for å få en litt flatere marengs. Så varmer du altså opp ovnen til 225 grader, og skrur den av når du setter inn marengsen. Når ovnen er kald, er den ferdig. Kan gjerne stå ei natt og tørke, så jeg pleier å lage den kvelden før vi skal ha kaka, da kan jeg jo bare gå å legge meg når jeg setter den inn i ovnen

    Eddik? Hva er det godt for? Neste gang skal jeg prøve denne oppskriften. Takk
    2008 februar 2012

  13. #12
    VIP-Medlem
    Rykte Rykte Rykte
    Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte
    Zemoc sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Meldinger
    7,203

    Sv: Re: Sv: Hvorfor blir marengsen brent?

    Sitat Opprinnelig postet av ;8171300
    Eddik? Hva er det godt for? Neste gang skal jeg prøve denne oppskriften. Takk
    Aner ikke?.. Har aldri prøvd oppskrifter på marengs uten eddik, så jeg vet ikke om den utgjør noen forskjell..
    T mar-09
    R jan-06
    O okt-03
    For verden er dere tre i mengden
    For meg er dere alt

  14. #13

    Sv: Hvorfor blir marengsen brent?

    Sitat Opprinnelig postet av Niobe Vis post
    Jeg steker på 125 grader, nederste rille, og dekker til med bakepapir etter en stund.

    Glemte naturligvis dette når jeg lagde pavlova nå...

    Satte på ovn på 180 grader. Satte ned til 140 da jeg satte inn kaka.. midt i ovnen.. etter 20 min er kaka bittelitt lysebrun på kantene, men håper det går bra... Slengte oppå bakepapir..

    Er ikke verdens beste ovn, sikkert den billigste ovnen fra ikea.. (leier leilighet..) kan det være at ovnen er for varm og at termostaten ikke stemmer helt?
    2008 februar 2012

 
+ Svar på diskusjon
  • Del på Facebook
  • Lignende diskusjoner

    1. Hvorfor blir bildene så små?
      Av Nicy i forum Forumhjelp og datahjelp
      Svar: 1
      Siste melding: 23-01-2007, 20:41
    2. Hvordan få marengsen stiv?
      Av RaspberryRipple i forum Mat for store mager
      Svar: 6
      Siste melding: 11-03-2005, 22:09
    3. Hvorfor blir det klumper?
      Av LindaN i forum Amming og flaske
      Svar: 10
      Siste melding: 01-03-2005, 21:03
    4. Blir så lei meg, hvorfor er det sann?
      Av Uregistrert i forum Vanskelige følelser og pinlige spørsmål
      Svar: 5
      Siste melding: 24-01-2005, 18:49
    5. Marengsen blir ikke tørr/stiv
      Av _Nina_ i forum Mat for store mager
      Svar: 2
      Siste melding: 23-12-2003, 23:18

    Sosiale Bokmerker

    Sosiale Bokmerker

    Regler for innlegg

    • Du kan starte nye diskusjoner
    • Du kan svare på meldinger/diskusjoner
    • Du kan ikke laste opp vedlegg
    • Du kan ikke redigere meldingene dine