I dag har jeg nok en gang bakt boller med den oppskriften du la ut på snartmamma før vi fødte.
Det ble bare de beste bollene jeg har laget noen gang, skikkelig myke og luftige.
Takk igjen, blir gøy å servere disse!
I dag har jeg nok en gang bakt boller med den oppskriften du la ut på snartmamma før vi fødte.
Det ble bare de beste bollene jeg har laget noen gang, skikkelig myke og luftige.
Takk igjen, blir gøy å servere disse!
Mamma til to fantastiske jenter født april 2006 og juli 2010
Jeg vil ha oppskrift, kan jeg det
Har kopiert hva Ceelene skrev på snartmamma sidene:
Roalds boller
1 liter melk
250 g margarin (jeg bruker gjerne 200 g)
250 g sukker (jeg bruker gjerne 200 g)
100 g ferskgjær
2 ts kardemomme
1,6 kg mel
Evt. rosiner
Lunken melk, sukker, kardemomme og gjær røres. Tilsett halvparten av melet og margarin i terninger. Rør til jevnt (i kjøkkenmaskin). Ha i resten av melet og la maskinen gå i 10-15 minutter. Rosiner has i på slutten av eltingen.
Deigen skal være ganske bløt, men ikke klissete. Mulig dere må ha i litt mer mel enn det som står. Jeg har gjerne det. Men pass på å ikke ha i for mye, da blir det tørre boller!
La deigen heve en 45-60 minutter. Må nok slå den ned noen ganger for at den ikke skal flyte helt utover kjøkkenbenken!
Elt den sammen, del opp i passe bollestørrelse som trilles ut. La etterheve en 15 min kanskje. Jeg tar aldri tiden, ser bare på bollene at de er klare... Pensle med romtemperert egg før de settes i ovnen.
Ovnen er forvarmet til 225 grader. Stek til ferdig, sånn pass gyllenbrune (kanskje en 10 minutter, tar aldri tiden...). Stekes de for lenge, blir de tørre.
Så er det bare å spise!
Jeg gjør litt annerledes når jeg baker den. Jeg blander først melet sammen med smøret, smuldrer smøret som det heter. Da bør smøret ha stått framme en liten stund så det blir mykt.
Deretter tilsetter jeg resten av det tørre. Siden jeg bruker tørrgjær heller jeg også dette i melet.
Melka varmes opp til ca 40 grader og helles over.
Så kjører jeg maskinen en god stund.
Jeg ble så imponert over hvor gode disse ble.
Lagde samme bolledeigen før fødselen også, men de blir bare bedre og bedre hver gang jeg lager dem.
Kanskje blir man en bedre kokk og husmor etter man får barn
Har nemlig alltid syntest at mammaer generelt er flinke til å bake....
Mamma til to fantastiske jenter født april 2006 og juli 2010
Så koselig å høre!
Det er den beste bolleoppskriften jeg noen gang har smakt
Tusen takk, Kine
Mmmm....dette var nydelige boller ass`!!
Dufter nystekte boller i hele huset nå....og forhåpentligvis utenfor huset også - sånn bare for å friste naboene (hadde ventilasjonen på full guffe under steking )
Hvis jeg skal kommentere oppskriften så er nok dette den beste oppskriften jeg har prøvd hittil! Veeeeldig luftige boller som vokste seg store og fine inni ovnen! Deigen hevet så mye at jeg faktisk måtte slå den ned 2 ganger under heving slik det stod i oppskriften.
Jeg brukte 200 gram smør og 200 gram sukker, men kunne fint ha hatt 250 gram sukker for å få god søtsmak på bollene. (Kanskje litt lite med 200 gram, men det er jo bare smak og behag!)
Ellers så pensler jeg aldri bollene med egg. Dette for at de ser mest ut som "kjøpeboller" når man ikke pensler dem Kjøpeboller-look-alike.. men med den hjemmebakte, gode smaken!
Denne oppskriften ANBEFALES virkelig. Tusen takk til Celeena!
Mamma til verdens vakreste prinsesse!
----------------------------------------
Kjære Gud...
Hittil i dag har jeg vært snill jente.
Jeg har ikke mistet besinnelsen eller skjelt ut noen.
Jeg har ikke vært irritert, sur eller selvopptatt.
Jeg har heller ikke furtet, bannet eller spist sjokolade.
Jeg har ikke drukket meg full, klådd på deilige menn eller overtrukket kredittkortet mitt.
Men snart skal jeg stå opp og da kommer jeg til å trenge mer hjelp..
Så koselig at det ble bollesuksess i husetOpprinnelig postet av *Leeds*
Ang. sukkermengden, så er det bare meg som ikke er så veldig søtmons Så 200 g er mer enn nok for meg. Men oppskriften originalt sier jo 250 g
Tok noen bilder da jeg lagde dem fordi jeg ble så fornøyd.
Blir du litt fristet? Frister meg selv også her jeg sitter, så jeg tror jeg måta opp noen fra frysern.
Mamma til to fantastiske jenter født april 2006 og juli 2010
Denne må jeg prøve!!
Vann i munnen!!!!!! Må prøve disse raskest mulig!
Dette ser jo kjempe godt ut!!!
Jeg vil også prøve yummy!
Denne tråden må jeg abbonere på!
Student30 .... (Jeg trodde visst jeg kom til å bli en evig student på 30 da jeg laget nicket mitt)
-93 -01 -06 -07
De så sinnsykt gode ut på bildene!
2002, 2009, 2011.
Så utrolig gode ut!! Går det bra å halvere oppskriften tru?
Disse var virkelig gode, beste bollene jeg har smakt på lenge. Kommer til å anbefale den rundt om kring!!
Disse er sinnsykt gode. Har lagd kanelboller av denne oppskriften mange ganger. Det er den beste oppskriften på boller jeg har vært borti, anbefales virkelig!
Sosiale Bokmerker