Gå tilbake   NybaktMamma - Møteplassen > Diskusjoner > Familieliv > Barnepass


Svar
 
Diskusjonsverktøy Visningsmodus
Gammel 09-05-2008, 00:45   #1
Isa
VIP-Medlem
 
Isa sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2005
Sted: Tr.heim
Meldinger: 9,032
Blogginnlegg: 36
MP Rating: 0% (0)
Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.
Basebarnehage

Hva er en basebarnehage?
Hva tenker du om det?
Ville du hatt barna dine i en basebarnehage?




Jeg sitter og tenker litt på detta om dagen (som noen kanskje har skjønt), og den siste barnehagen jeg var i likte jeg utrolig godt. Mange rom i forskjellige størrelser og barna som ofte var oppdelt i grupper.
Jeg likte dette veldig godt, og kunne godt tenke meg å gjøre dette enda mer.
Altså, fler rom. Og da må det nesten blir fler barn og, for det tar jo stor plass, og da glir man vel over mot basebarnehage? Gjør man ikke?


Selv har jeg hørt en del negativt om basebarnehager (men også noe positivt), og har vært skeptisk selv, men har begynt å innse at dette kan bli veldig bra faktisk. Men er folk generelt skeptisk til basebarnehager?
Og hva med 1-6 års avdeling?
__________________
Min blogg

"Kanskje det burde tilføyes i FNs barnekonvensjon
at barn med jevne mellomrom har krav på å få
være sammen med voksne som ikke later som
om de er overmennesker?"

Jesper Juul
Isa er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 09-05-2008, 07:44   #2
Veteranmedlem
 
Luuca sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2005
Meldinger: 4,008
MP Rating: 0% (0)
Luuca har et ubeskrivelig bra rykte.Luuca har et ubeskrivelig bra rykte.Luuca har et ubeskrivelig bra rykte.Luuca har et ubeskrivelig bra rykte.Luuca har et ubeskrivelig bra rykte.Luuca har et ubeskrivelig bra rykte.Luuca har et ubeskrivelig bra rykte.Luuca har et ubeskrivelig bra rykte.Luuca har et ubeskrivelig bra rykte.Luuca har et ubeskrivelig bra rykte.Luuca har et ubeskrivelig bra rykte.
Sv: Basebarnehage

Jeg ville ikke hatt min 1åring på 1-6-års avdeling. På grunn av at jeg mener en 1åring har det bedre på en 0-2-års avdeling. og når barnet blir 2, DA kan det flytte over på 2-6, eller vente til det blir 3 år.

I mine øyne er en basebarnehage et sted der ungene er samlet store deler av dagen (altså det som tilsvarer 2 avdelinger eller mer), men de har sine grupper (ofte aldersinndelte) som de tilhører. Da har de fler barn å velge mellom når de er i leken, men alle disse barna kan også virke forvirrende på enkelte (både barn og voksne). Noen barn fungerer rett og slett bedre i sin egen gruppe enn hva det gjør i fellesskap med "100" andre.

Jeg ser også på en basebarnehage som en plass der det er enkelt å plassere de ansatte etter behov. Ved sykdom trenger ikke vikarer puttes inn, for de faste ansatte kan bare overlappe hverandre.

Hvis jeg kunne velge fritt ville jeg hatt ungene mine i en vanlig avdelingsbarnehage med maks 20 barn på hver avdeling. Gjerne bare 10 barn på 0-1 åringene!!
Her kan de også åpne mellom avdelingene om dette er ønskelig, og være som en basebarnehage når de selv ønsker det.
Inne er ungene oppdelt (avdelinger), men ute har de felles lekeområde. 1 åringene har gjerne en litt skjermet plass for å unngå å bli løpt ned av de større barna!
__________________
Storebror okt 05
Lillebror okt 08
Luuca er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 09-05-2008, 08:10   #3
Seniormedlem
 
Akino sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Sted: Østfold
Meldinger: 2,117
MP Rating: 0% (0)
Akino har en strålende fremtid.Akino har en strålende fremtid.Akino har en strålende fremtid.Akino har en strålende fremtid.Akino har en strålende fremtid.Akino har en strålende fremtid.Akino har en strålende fremtid.Akino har en strålende fremtid.Akino har en strålende fremtid.Akino har en strålende fremtid.Akino har en strålende fremtid.
Sv: Basebarnehage

Vet du, jeg jobber selv i en barnehage som er på vei til å bli en basebarnehage. Det jeg vil si deg er at basebarnehagene rundt omkring praktiserer på ulike måter, så hadde jeg vært deg ville jeg tatt kontakt med den aktuelle barnehagen og fått litt info av dem.
Barnet mitt går i bhg jeg jobber i og stortrives.


Lykke til
__________________
Snuppa desember 04 & Lillemann september 08
Akino er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 09-05-2008, 08:43   #4
VIP-Medlem
 
Sannemor sin avatar
 
Medlem siden: May 2003
Meldinger: 8,054
MP Rating: 100% (4)
Sannemor har et ubeskrivelig bra rykte.Sannemor har et ubeskrivelig bra rykte.Sannemor har et ubeskrivelig bra rykte.Sannemor har et ubeskrivelig bra rykte.Sannemor har et ubeskrivelig bra rykte.Sannemor har et ubeskrivelig bra rykte.Sannemor har et ubeskrivelig bra rykte.Sannemor har et ubeskrivelig bra rykte.Sannemor har et ubeskrivelig bra rykte.Sannemor har et ubeskrivelig bra rykte.Sannemor har et ubeskrivelig bra rykte.
Sv: Basebarnehage

Jeg har tre barn i basebarnehage. Nå har de bare gått i de i noen dager, men for 3 og 4 åringene virker det supert. For han på 10 mnd er jeg skeptisk. Jeg synes det blir for mange barn og voksne å forholde meg til. Styreren ville ikke høre på det, hun var overbevist om at dette var best, men vi får nå se...
__________________
Sannemor og gutta
03, 04, 07, 08 & 08
Sannemor er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 09-05-2008, 09:01   #5
VIP-Medlem
 
Medlem siden: Apr 2005
Sted: Os
Meldinger: 5,192
Blogginnlegg: 1
MP Rating: 0% (0)
@llimaC har et ubeskrivelig bra rykte.@llimaC har et ubeskrivelig bra rykte.@llimaC har et ubeskrivelig bra rykte.@llimaC har et ubeskrivelig bra rykte.@llimaC har et ubeskrivelig bra rykte.@llimaC har et ubeskrivelig bra rykte.@llimaC har et ubeskrivelig bra rykte.@llimaC har et ubeskrivelig bra rykte.@llimaC har et ubeskrivelig bra rykte.@llimaC har et ubeskrivelig bra rykte.@llimaC har et ubeskrivelig bra rykte.
Sv: Basebarnehage

min sønn går i basebarnehage.. jeg har bare gode erfaringer med det
__________________
Mathias - 04
@llimaC er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 09-05-2008, 11:15   #6
VIP-Medlem
 
Cilo sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2004
Meldinger: 6,372
MP Rating: 0% (0)
Cilo har en strålende fremtid.Cilo har en strålende fremtid.Cilo har en strålende fremtid.Cilo har en strålende fremtid.Cilo har en strålende fremtid.Cilo har en strålende fremtid.Cilo har en strålende fremtid.Cilo har en strålende fremtid.Cilo har en strålende fremtid.Cilo har en strålende fremtid.Cilo har en strålende fremtid.
Sv: Basebarnehage

Barna mine går i utg.pkt i en basebarnehage. Men det er to etg, så småbarna er nede, og storbarna er oppe, derfor blir det to baser, ikke alle blandet på én.
I begynnelsen av barnehageåret hadde de det helt åpent. Men de tok det opp til vurdering etter et par mnd, og kom fram til at det ikke var den beste løsninga. På småbarnsbasen ble barna utrygge når det ble så mange voksne å forholde seg til, det ble også mange barn. De lukket mellom avdelingene, og lot barnegruppa bli trygge på både voksne og barn. De traff jo de andre barna og voksne ute, og ble etterhvert kjent med, og trygg på dem også! Nå er det åpnet igjen, men bare på morgenen og ettermiddagen. Det fungerer veldig fint nå som barnegruppa har blitt så trygg.

Det samme gjorde de oppe på storbarnsbasen. Der var det en 3 års-gruppe og en 4-5 års-gruppe. Å blande disse helt fra starten av gjorde at en del usikre 3-åringer ble enda mer usikker, det ble alt for mange barn, de voksne klarte ikke å følge opp hver enkelt barn like godt, og de stengte også dørene der. Nå er barna så trygge på hverandre at de har felles base store deler av tiden, men de stenger deler av dagen. Jeg tror det er godt for 3-åringene å være for seg selv i blant, særlig den første tiden av et nytt barnehageår!


Nå når det går mot sommer er de jo sammen ute alle sammen mesteparten av dagen!
__________________
2004

2006

2008
Cilo er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 09-05-2008, 11:22   #7
Æresmedlem
 
Niobe sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Sted: Rogaland
Meldinger: 21,696
MP Rating: 100% (4)
Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.Niobe har et ubeskrivelig bra rykte.
Sv: Basebarnehage

Da poden begynte i barnehage i høst så kunne jeg ikke tenkt meg "avdelingsløs" (det er det vi snakker om her?) barnehage. Den ene barnehagen her er avdelingsløs 0-6 års barnehage, og jeg har hørt rykter om litt kaotiske og uoversiktelige tilstander til tider...

Nå som han nærmer seg 3 år så ser jeg at en slik barnehage kunne fungert bedre for ham, men han er stille og rolig og har lett for å trekke seg bort om det blir mye "styr og ståhei". Så foreløpig er jeg veldig fornøyd med å ha ham på en liten småbarnsavdeling, med stor og stabil personaltetthet.
__________________
“God, grant me the serenity to accept the things I cannot change,
the courage to change the things I can,
and the wisdom to know the difference.”
Reinhold Niebuhr

Niobe er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 09-05-2008, 12:19   #8
Isa
VIP-Medlem
 
Isa sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2005
Sted: Tr.heim
Meldinger: 9,032
Blogginnlegg: 36
MP Rating: 0% (0)
Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.
Sv: Basebarnehage

Hvor mange barn er det i disse basebarnehagene da?
Både i hele barnehagen/basen og i hver gruppe?

Som sagt, har selv vært veldig skeptisk til basebarnehager selv, men barnehagen jeg hadde praksis i før jul hadde nok en light versjon av dette med baser (om jeg har forstått det riktig).
25 barn delt inn i to grupper.
Tolv 2-4 åringer.
Tretten 5-6 åringer.

På morningen og ettermidagen var alle sammen.
Også spiste de sammen om man ikke var på tur.
Før lunsj hadde de "gaderobestund" hvor de sang litt og kanskje leste en kort bok med alle barna.
To dager i uka hadde de store samlingsstund alene, og ett-to ganger hadde de små.
Turdager hadde de 1-2 ganger i uka, og da var de også delt opp i grupper.

Det er jo nesten basebarnehage det da?
Og det fungerte jo veldig bra.
Selv om de nok kunne vært ENDA mer oppdelt etter min mening da.
Så om man da utvider til f.eks. 30 barn, og heller har tre grupper, så burde det jo bli veldig bra.
__________________
Min blogg

"Kanskje det burde tilføyes i FNs barnekonvensjon
at barn med jevne mellomrom har krav på å få
være sammen med voksne som ikke later som
om de er overmennesker?"

Jesper Juul
Isa er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 09-05-2008, 12:24   #9
Seniormedlem
 
Tiana sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2004
Meldinger: 2,345
MP Rating: 100% (1)
Tiana har et ubeskrivelig bra rykte.Tiana har et ubeskrivelig bra rykte.Tiana har et ubeskrivelig bra rykte.Tiana har et ubeskrivelig bra rykte.Tiana har et ubeskrivelig bra rykte.Tiana har et ubeskrivelig bra rykte.Tiana har et ubeskrivelig bra rykte.Tiana har et ubeskrivelig bra rykte.Tiana har et ubeskrivelig bra rykte.Tiana har et ubeskrivelig bra rykte.Tiana har et ubeskrivelig bra rykte.
Sv: Basebarnehage

Jeg har mitt eldste barn i basebarnehage. Det tok LAAAANG tid for meg til å trives der, men datteren min trivdes relativt tidlig... Fordelen er at det er mange å spille på , mange ressurser og mye valgfrihet.
__________________
Tiana og 04 og jan08 (termin i mars...)

Stopp barneporno på internet - ser du noe bekymringfullt, meld det inn her

Tiana er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Gammel 09-05-2008, 12:28   #10
Isa
VIP-Medlem
 
Isa sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2005
Sted: Tr.heim
Meldinger: 9,032
Blogginnlegg: 36
MP Rating: 0% (0)
Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.Isa har et ubeskrivelig bra rykte.
Sv: Basebarnehage

Hvordan fungerer deres basebarnehage da Tiana? Og hvorfor tok det så lang tid før du trivdes der?
__________________
Min blogg

"Kanskje det burde tilføyes i FNs barnekonvensjon
at barn med jevne mellomrom har krav på å få
være sammen med voksne som ikke later som
om de er overmennesker?"

Jesper Juul
Isa er logget av   Opprett en ny diskusjon (avsporing) med denne meldingen som utgangspunkt. Svar med sitat
Svar



Diskusjonsverktøy
Visningsmodus

Regler for innlegg
Du kan ikke starte nye diskusjoner
Du kan ikke svare på meldinger/diskusjoner
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke redigere meldingene dine

BB-kode er
Smilier er
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Trackbacks are Av
Pingbacks are Av
Refbacks are Av


Alle tider vises som GMT +1. Klokka er nå 08:21.




Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Alt innhold ©2001-2008 NybaktMamma.com