Her kan dere får min oppskrift på disse gode bollene
Berlinerboller:
50 g margarin
1 1/4 dl melk
12 g gjær (1/4 pk)
2 ss sukker
1/2 krm salt
(1/4 ts kardemomme - hvis bollene fylles med eplemos)
1/2 egg
3 1/2-4 dl hvetemel
Fritering:
ca. 1 liter Olje
Pynt:
1/2 dl sukker
Fyll:
1-1 1/2 dl rødt syltetøy, marmelade eller eplemos.
Slik gjør du:
Smelt fettet, tilsett melken og varm til 37 grader. Smuldre gjæren i bakebollen. Hell over deigvesken og rør til gjæren er oppløst. Ha i sukker, salt, kardemomme, egget og så mye av melet at deigen blir passe fast og smidig. Dekk bakebollen og hev i 30 minutter. Ta opp deigen på bakebordet og elt inn resten av melet. Form til en lengde. Del den opp i jamnstore emner. Trill dem til runde boller og klem dem litt ned på toppen. Dekk med klede og etterhev i 30 minutter. Ha oljen i en kasserolle og varm opp til 180 grader (til det bruser rundt skaftet på en tresleiv) Legg i et par boller om gangen. Friter dem i 3-4 minutter. La dem renne av seg på kjøkkenpapir. Rull dem deretter i sukker og rist av evt det overflødige. Lag et snitt i bollene og sprøyt inn syltetøy, marmelade eller eplemos. Server!
p.s: ønsker du vaniljekrem inni ruller du dem i melis istedet for sukker.
Lykke til!