Gammel 08-12-2003, 23:28   #1
Andrine
Seniormedlem
 
Andrines avatar
 
Ble medlem: Jun 2003
Bosted: Kirkenes
Meldinger: 1.895
MP Rating: 0% (0)
Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.
Karameller

Er det noen som har oppskrift på det? Helst myke karameller...
__________________
(2.juni 03 - uke 39+3) & (29.mars 07 - uke 34+5)



€ Oppussingstråd € ~ € Bryllupstråd € ~ € Slanketråd €


Andrine is offline   Svar med sitering
Gammel 08-12-2003, 23:41   #2
Snurreline
VIP-Medlem
 
Snurrelines avatar
 
Ble medlem: Feb 2003
Bosted: Østlandet
Meldinger: 7.915
MP Rating: 0% (0)
Snurreline har et ubeskrivelig bra rykte.Snurreline har et ubeskrivelig bra rykte.Snurreline har et ubeskrivelig bra rykte.Snurreline har et ubeskrivelig bra rykte.Snurreline har et ubeskrivelig bra rykte.Snurreline har et ubeskrivelig bra rykte.Snurreline har et ubeskrivelig bra rykte.Snurreline har et ubeskrivelig bra rykte.Snurreline har et ubeskrivelig bra rykte.Snurreline har et ubeskrivelig bra rykte.Snurreline har et ubeskrivelig bra rykte.
Brukte denne som jeg kopierte fra Carin lenger ned her.


Her er min karamell oppskrift

Den er aldeles nydelig, blir slik smørbukk karamell

1 ts vanlijesukker

1,5 dl sukker

1,5 dl fløte

1.5 ss honning evt. sirup (best med sirup)

1 ss smør

Smør og sukker brunes før resten has i.

Kokes i 15 - 20 min. Kan være greit å ta "vann-testen" på massen med jevne mellomrom under kokingen. På den måten får du akkurat den konsistensen du ønsker. Du tar da et glass kaldt vann, så drypper du litt karamell masse oppi, og dersom det stivner så er karamellene ferdig. Kokes det for lenge så blir det knekk.

Så når karamellen er ferdig, så heller vi det med slik kake sprøyte opp i små konfektformer. Så inn i kjøleskapet, til det har stivnet.

Enkelt og godt


Sist redigert av Carin den 28-11-2003 klokka 20:11





Første gangen jeg prøvde kokte den i 15 min å da var den brent og helt uspiselig. Ble uspiselig knekk.
Lagde den engang til og kokte ca 8 min. Ble kjempegod og myk.
__________________
Livet må gå videre...
Snurreline is offline   Svar med sitering
Gammel 09-12-2003, 10:14   #3
Hormonella
Supermedlem
 
Hormonellas avatar
 
Ble medlem: Nov 2001
Bosted: Oslo
Meldinger: 513
MP Rating: 0% (0)
Hormonella er en ukjent størrelse akkurat nå.
Jeg har en knall god oppskrift på fløtekarameller som jeg har lagd de siste to årene. De blir myke som smørbukk!
Men har oppskriften hjemme, ta med på jobb imorgen!
Hormonella is offline   Svar med sitering
Gammel 10-12-2003, 10:28   #4
*Leeds*
Supermedlem
 
*Leeds*s avatar
 
Ble medlem: May 2002
Bosted: Midt i planeten..
Meldinger: 1.115
MP Rating: 0% (0)
*Leeds* er fantastisk mot andre.*Leeds* er fantastisk mot andre.*Leeds* er fantastisk mot andre.*Leeds* er fantastisk mot andre.*Leeds* er fantastisk mot andre.*Leeds* er fantastisk mot andre.*Leeds* er fantastisk mot andre.*Leeds* er fantastisk mot andre.*Leeds* er fantastisk mot andre.*Leeds* er fantastisk mot andre.*Leeds* er fantastisk mot andre.
Sitat:
Første gangen jeg prøvde kokte den i 15 min å da var den brent og helt uspiselig. Ble uspiselig knekk.
Lagde den engang til og kokte ca 8 min. Ble kjempegod og myk.

Jeg har også prøvd denne oppskriften! Nydelige karameller, men jeg kokte i 20 minutter, og karamellene ble litt for bløte så de går nok i søpla.

Har det kanskje noe å si hvor mye man bruner smør og sukker på forhånd -i forhold til koketiden etterpå??

Har lyst å lage en ny porsjon, slik at jeg kan servere skikkelie karameller i smørbukk-konsistens
__________________
Mamma til verdens vakreste prinsesse!
----------------------------------------
Kjære Gud...
Hittil i dag har jeg vært snill jente.
Jeg har ikke mistet besinnelsen eller skjelt ut noen.
Jeg har ikke vært irritert, sur eller selvopptatt.
Jeg har heller ikke furtet, bannet eller spist sjokolade.
Jeg har ikke drukket meg full, klådd på deilige menn eller overtrukket kredittkortet mitt.
Men snart skal jeg stå opp og da kommer jeg til å trenge mer hjelp..

Sist redigert av Lisemor2 den 10-12-2003 kl 10:31.
*Leeds* is offline   Svar med sitering
Gammel 10-12-2003, 10:36   #5
Tidligere bruker
 
Meldinger: n/a
Disse lagde jeg i går:

2 dl fløte
2 dl sukker
2 dl sirup

kokes opp og røres- skru ned til svakere varme (3?) og kok i 45 minutter. Ta vannprøven- slipp en dråpe ned i glass med vann og blir det en kule er den klar.

Ta kjelen av platen, ha i
1 ss smør
2 ss honning
1/2 dl hakkede mandler eller nøtter(kan sløyfes)

Ha i små konfektformer- jeg kjøpte mine på tiimari på gunerius og ellers har jeg sett på bokhandler.
Sett kaldt.

veldig gode!

En enklere variant som smaker som rollo-karamell:

2, 5 dl sirup
2, 5 dl fløte

kokes på medium varme i 45 minutter, ta vannprøven, ha i former.

Sist redigert av Tidligere bruker den 10-12-2003 kl 12:37.
  Svar med sitering
Gammel 10-12-2003, 22:39   #6
Hermeline
 
Meldinger: n/a
Sjokoladekarameller..
Aldeles himmelsk!!


60g smør (ordentlig smør, ikke margarin)
3 dl kremfløte
1 1/2 dl sirup
150g sukker
1ss vaniljesukker
3ss kakaopulver (kan sløyfes)


Bland alt i en vid kjele. (Veldig viktig!!)
La blandingen småkoke uten lokk på SVAK varme i ca. 1 time.
Rør jevnlig mens blandingen koker.
Karamellprøve:Hell litt karamell fra røresleiven oppi et glass med iskaldt vann. La den stå et halvt minutt, og smak så på karamellen. Er den for bløt så må du koke litt til.
Hell karamellmassen på smurt matpapir i en flat form.
Klipp den i ruter når den er nesten kald, eller skjær med en spiss kniv.
  Svar med sitering
Gammel 11-12-2003, 12:57   #7
ElinM
Seniormedlem
 
ElinMs avatar
 
Ble medlem: Jul 2002
Meldinger: 1.578
MP Rating: 0% (0)
ElinM har en strålende fremtid.ElinM har en strålende fremtid.ElinM har en strålende fremtid.ElinM har en strålende fremtid.ElinM har en strålende fremtid.ElinM har en strålende fremtid.ElinM har en strålende fremtid.ElinM har en strålende fremtid.ElinM har en strålende fremtid.ElinM har en strålende fremtid.ElinM har en strålende fremtid.
Hardheten på karamellene avhenger ikke bare av koketiden. Temperaturen har nok også en del å si.
ElinM is offline   Svar med sitering
Gammel 14-12-2003, 23:07   #8
Andrine
Seniormedlem
 
Andrines avatar
 
Ble medlem: Jun 2003
Bosted: Kirkenes
Meldinger: 1.895
MP Rating: 0% (0)
Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.Andrine har en strålende fremtid.
Takk skal dere ha!
Skal kjøpe konfektformer i morgen, så skal jeg prøve meg.
Men hvordan oppbevarer jeg dem?
__________________
(2.juni 03 - uke 39+3) & (29.mars 07 - uke 34+5)



€ Oppussingstråd € ~ € Bryllupstråd € ~ € Slanketråd €


Andrine is offline   Svar med sitering
Svar

Diskusjonverktøy
Visningsmodus

Forumregler
Du kan ikke lage nye diskusjoner
Du kan ikke legge inn svar
Du kan ikke bruke vedlegg
Du kan ikke redigere egne meldinger

vB kode er
Smilies er
[IMG] kode er
HTML-kode er Av
Forumhopp


Alle klokkeslett er GMT +1. Klokka er nå 03:20.












Powered by: vBulletin® Version 3.6.8,
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Alt innhold ©2001-2008 NybaktMamma.com