Har en ørret på 2.6kg som skal ovnbakes. Hvor lenge burde jeg la den stå på 200grader? Noen her inne som er litt mer kjent med ovnbakt ørret enn meg??? Alltid mamma som lager det, men tenkte jeg skulle teste det selv også. Det er jo såå godt!
Her er noen tips:
I stekeovn
Hel fiskefilet eller serveringsstykker av fiskefilet kan legges i form, eller pakkes i
folie først og legges i langpanne eller form. Dette er kanskje den enkleste måten
å tilberede fisk på. Den koker i ovn i et minimum av tilsatt væske, og beholder
maksimalt av smak. Temperatur ca. 170 grader. Tiden vil avhenge av mengde og
tykkelse på fisken og fiskesort, samt temperaturen på fisken når den går i ovnen.
Vanligvis varierer den mellom 10 og 30 minutter. En full form med temperert fisk
som ligger i enkelt lag er ferdig på ca. 20 minutter. For hel fisk og store fiskestykker
kan det lønne seg å bruke steketermometer. Når kjernetemperaturen er 60
grader er fisken ferdig.
Vi pleier å spise mye ørret og laks(helstekt i ovn) og jeg vil anbefale deg å haden inne i 1,5 time og så sjekke om beina har løsna/omden er stekt, hvis ikke så steker du den bare littt tilOpprinnelig postet av Mimi
Vil anbefale deg å ha den i steikeovnen i ca. 1 1/2 time når den er så stor.
Du kan sjekke ved å stikke en spiss kniv langs ryggraden på den, og kommer det klar væske ut er den nok ferdig.
til!
Sosiale Bokmerker