+ Svar på diskusjon
Viser resultater 1 til 4 av 4

Diskusjon: Steketid? Ørret!

  1. #1
    Supermedlem
    Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte
    Mimi sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Sted
    Vestby
    Meldinger
    1,261

    Question Steketid? Ørret!

    Har en ørret på 2.6kg som skal ovnbakes. Hvor lenge burde jeg la den stå på 200grader? Noen her inne som er litt mer kjent med ovnbakt ørret enn meg??? Alltid mamma som lager det, men tenkte jeg skulle teste det selv også. Det er jo såå godt!
    August 06
    15.08.09


  2. #2
    Supermedlem
    Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte
    pludre sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2002
    Sted
    Austefjord
    Meldinger
    1,090

    Sv: Steketid? Ørret!

    Her er noen tips:

    I stekeovn

    Hel fiskefilet eller serveringsstykker av fiskefilet kan legges i form, eller pakkes i
    folie først og legges i langpanne eller form. Dette er kanskje den enkleste måten
    å tilberede fisk på. Den koker i ovn i et minimum av tilsatt væske, og beholder
    maksimalt av smak. Temperatur ca. 170 grader. Tiden vil avhenge av mengde og
    tykkelse på fisken og fiskesort, samt temperaturen på fisken når den går i ovnen.
    Vanligvis varierer den mellom 10 og 30 minutter. En full form med temperert fisk
    som ligger i enkelt lag er ferdig på ca. 20 minutter. For hel fisk og store fiskestykker
    kan det lønne seg å bruke steketermometer. Når kjernetemperaturen er 60
    grader er fisken ferdig.
    Pludre, mamma til 3


    01 03 05

  3. #3
    Seniormedlem
    Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte
    mlf sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2006
    Sted
    Litt utenfor Arendal
    Meldinger
    1,916

    Sv: Steketid? Ørret!

    Sitat Opprinnelig postet av Mimi
    Har en ørret på 2.6kg som skal ovnbakes. Hvor lenge burde jeg la den stå på 200grader? Noen her inne som er litt mer kjent med ovnbakt ørret enn meg??? Alltid mamma som lager det, men tenkte jeg skulle teste det selv også. Det er jo såå godt!
    Vi pleier å spise mye ørret og laks(helstekt i ovn) og jeg vil anbefale deg å haden inne i 1,5 time og så sjekke om beina har løsna/omden er stekt, hvis ikke så steker du den bare littt til

  4. #4
    Supermedlem
    Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte Rykte
    Klompen74 sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2007
    Sted
    Karmsund
    Meldinger
    697

    Sv: Steketid? Ørret!

    Vil anbefale deg å ha den i steikeovnen i ca. 1 1/2 time når den er så stor.
    Du kan sjekke ved å stikke en spiss kniv langs ryggraden på den, og kommer det klar væske ut er den nok ferdig.

    til!



    Lykkelig mamma til 4 flotte jenter
    Det finnes bare et virkelig vakkert barn i hele verden,
    og alle mødre har vært så heldig å få det!

+ Svar på diskusjon

Sosiale Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye diskusjoner
  • Du kan ikke svare på meldinger/diskusjoner
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine