Gå tilbake   NybaktMamma - Møteplassen > Blogger > Kattrine
Registrer Blogger NY! Markedsplassen NY! FAQ Medlemsliste Kalender Marker alle forum som lest

Gi rating til dette innlegget

Tette melkeganger - IGJEN!!

Postet 02-01-2008 kl 07:45 av Kattrine
Oppdatert 02-01-2008 kl 08:08 av Kattrine
Er det mulig?!? Jeg frøys i 10 minutter med for lite klær på i går kveld, og dermed var det gjort. Og selvsagt sover da Tormod så godt som hele natta, så jeg ikke får tømt puppen. Han er ganske god til å sove når det ikke passer kan du si...

Så nå sitter jeg her da, med betongpuppen fra helvete, og melk helt oppunder kragebeinet, mens Tormod har sovna for ørtende gang. Har jo pumpe her, men får ikke til å bruke den... Nei, vi får håp det blir likar i morra... (ja, jeg så Travellin' Strawberries på Beat for Beat før jul... )
Antall kommentarer 10

Kommentarer

Gammel
Upsidaysis avatar
uff om du ikke får til pumpa...prøv å ta deg en god og varm dusj også masserer du litt...så det ikke tetter seg helt for deg..for det er ikke noe særlig...
Postet 02-01-2008 kl 09:25 av Upsidaysi Upsidaysi is offline
Gammel
Kattrines avatar
Note to self: Varm dusj og massering funker, det åpna seg litt ihvertfall. En til Upsidaysi for tipset.

Jeg må rett og slett pakke meg inn til enhver tid, og også slutte å amme liggende på siden tror jeg, for å slippe dette flere ganger.
Postet 02-01-2008 kl 10:51 av Kattrine Kattrine is offline
Oppdatert 02-01-2008 kl 15:38 av Kattrine
Gammel
Loppeskrulls avatar
Så bra at det hjalp med varm dusj! Jeg pleier å få til å håndmelke littegranne etter en varm dusj når jeg har firkantbetongpupp, og det hjelper veldig. Og når hun dier, masserer jeg fra kulene og nedover mot munnen hennes så jeg får tømt brystet skikkelig (dvs, det gjør jeg når hun ikke kaver for mye og når puppen ikke er for hard, for da svelger hun bare masse luft, får melk i vrangstrupen og huhuei hvor det går... ).
Forresten; for en nydelig gutt du har! Utrolig vakker!
Sant det er fint- og skremmende- å bli mamma? Litt av et sjokk, må jeg si.
Postet 02-01-2008 kl 12:06 av Loppeskrull Loppeskrull is offline
Gammel
Kattrines avatar

Fortsatt tett pupp

Puppen er fortsatt tett et par steder, skal amme litt opp-ned etterpå når Tormod våkner, for visstnok skal haka til babyen ligge over det tette område for best mulig tømming. Håper det funker!

Loppeskrull: Ja, sant han er nydelig.. *ikkesåveldigobjektivmenveldigstoltmamma* Det er sprøtt å bli mamma ja. Sinnsykt mye forskjellige følelser i sving.
Postet 02-01-2008 kl 15:44 av Kattrine Kattrine is offline
Gammel
Loppeskrulls avatar
Opp-ned-amming hørtes stiiilig ut! Liggende, da, regner jeg med? *serformegbabyenoppned*
Har du prøvd tulpanfingre? (presse fingrene, hånda formet som en tulipan , rundt brystknoppen til det mykner) På meg får det i gang utdrivningsrefleksen, og så lar jeg det bare dryppe, evt håndmelker litt etterhvert. Da mykner området rundt brystknoppen og det blir lettere for babyen å få sugetak. Lykke til med oppnedammingen, håper det bedrer seg! Ikke noe godt med spent, tett pupp.
Postet 02-01-2008 kl 19:11 av Loppeskrull Loppeskrull is offline
Gammel
Kattrines avatar

Opp-ned-amming er tingen!

teit er det lenge siden jeg har følt meg, som når jeg lå på alle fire med rompa i været og prøvde å styre puppen inn i munnen på Tormod. Det ser akkurat så morsomt ut som det høres. Men det FUNKA da, som bare det! Når jeg ikke orka å stå sånn lenger så satte jeg meg i vanlig ammestilling igjen. Det gikk noen få minutter, og plutselig kasta Tormod seg av puppen, og strålen stod langt opp på veggen her.

DIGG å bli kvitt betongpuppen altså!

Takk for råd altså, tulipanfingre skal prøves ut nå, jeg må få pumpa ut det Tormod ikke orka å spise.
Postet 02-01-2008 kl 19:18 av Kattrine Kattrine is offline
Oppdatert 02-01-2008 kl 19:26 av Kattrine
Gammel
Hacis avatar
Jeg var veeeeldig plaget med tette melkeganger med lillebror. Faktisk nesten sammenhengende i 4-5 mnd. Gikk tett ytterst i melkegangen og jeg måtte av og til stikke hull for å få ut melka. Da fikk jeg et tips fra ei i ammehjelpa. Soyalecitin. Kjøpes på helsekost. Etter to dager så var melkegangene åpne og har ikke hatt det en eneste gang etterpå.
Bare som et råd. Om det hjelper på "vanlig" tette melkeganger vet jeg ikke, men helt klart verdt et forsøk. Spesielt om du er plaget ofte. Lykke til
Postet 02-01-2008 kl 21:40 av Haci Haci is offline
Gammel
Kattrines avatar
Det tetter seg sånn ca en gang i uka.. Veit ikke om det kvalifiserer til ofte jeg..? Tror nok jeg må prøve noe sånt som du nevner Haci, er ikke noe særlig å få det gang på gang.
Postet 02-01-2008 kl 22:15 av Kattrine Kattrine is offline
Gammel
Hacis avatar
En gang i uka kvalifiserer helt klart! Og det er jo så vondt! Og det skader ikke å prøve. Er sånne kapsler man skal ta to ganger om dagen, tror jeg det var. Jeg kjøpte lecitin fra Solaray. Sånn som jeg forsto det på ho fra ammehjelpa så er soyalecitin noe som finnes naturlig i morsmelka også. Men det er veldig få som vet noe om akkurat dette, så hvis du spørr på helsekost er det mulig du ikke får noe svar.
Postet 02-01-2008 kl 22:25 av Haci Haci is offline
Gammel
Kattrines avatar
Jeg skal så definitivt få sambo til å stikke innom helsekosten i morra og få tak i! Nå har nemlig den andre puppen tetta seg...
Postet 02-01-2008 kl 22:40 av Kattrine Kattrine is offline
 
Antall Trackbacks 0

Trackbacks

Siste blogginnlegg av Kattrine

Alle klokkeslett er GMT +1. Klokka er nå 05:54.

Powered by: vBulletin® Version 3.6.8,
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Alt innhold ©2001-2007 NybaktMamma.com